Αναδίπλωση Κασσελάκη για γάμο ομοφύλων: «Εάν κι εφόσον οι διαγραφές»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναδίπλωση Κασσελάκη για γάμο ομοφύλων: «Εάν κι εφόσον οι διαγραφές»
Αναδίπλωση Κασσελάκη, με ανάρτησή του στο X ξεκαθαρίζει πως πρώτα περιμένει να δει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και στη συνέχεια θα αποφασίσει

Στροφή Κασσελάκη για ποια στάση θα κρατήσει απέναντι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το γάμο των ομοφύλων. Χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο κ. Κασσελάκης στη συνέντευξη του είχε ασκήσει κριτική στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος θα θέσει θέμα πειθαρχίας στο δικό του κόμμα. Συγκεκριμένα είχε πει , «για θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν; Αν το θεωρεί ζήτημα δικαιωμάτων να επιβάλλει κομματική πειθαρχία όπως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ». Σημέρα το πρωί προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος επέμεινε στη σκληρή στάση της κομματικής πειθαρχίας. Ο κ. Κασελάκης είχε δηλώσει το πρωί πως είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία για το θέμα. Πριν λίγη ώρα όμως με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα και συγκεκριμένα στο Χ ( πρώην twitter) διευκρινίζει ότι θα δημοσιοποιήσει την άποψή του, όταν θα δει το νομοσχέδιο.

Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: 1) Δεν έχουμε δει ούτε μία λέξη από αυτό που θέλει να φέρει η ΝΔ προς διαβούλευση. Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης και έχει κατατεθεί από όλους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 2) Δε νοείται Βουλευτής Αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο. Όταν δω το νομοσχέδιο της ΝΔ, θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου. Αδιαμεσολάβητα και με ειλικρίνεια, όπως πάντα. Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της πρόοδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: 4η ακριβότερη στην Ε.Ε. η ελληνική αγορά το 2023

Morgan Stanley: 155 υπάλληλοι προήχθησαν σε Γενικοί Διευθυντές

«Εξασθενεί» το ράλι της τιμής του πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider