Δημοσκόπηση Alco: Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Alco: Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης
Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας προειδοποίησε σήμερα τους Δυτικούς για τη «βοήθεια με το σταγονόμετρο» που παρέχεται στο Κίεβο, δηλώνοντας ότι οι τακτικές παραδόσεις στρατιωτικού υλικού θα επιτρέψουν να αποφευχθεί μια επέκταση του πολέμου εκτός της Ουκρανίας.

Tις συσπειρώσεις των κομμάτων, την ψήφο των ευρωεκλογών καθώς και την αξιολόγηση των υπουργών της κυβέρνησης έδειξαν τα ευρήματα του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης της Alco που παρουσίασε απόψε ο Alpha.

Σ’ αυτήν, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας εμφανίζεται δημοφιλέστερος μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα καταγράφει 30% θετικές γνώμες, διπλάσια σχεδόν από τον δεύτερο, υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη με 15%. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται στο 12%, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στο 8% και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στο 7%. Ωστόσο, η απάντηση «κανένας» βρίσκεται στην κορυφή, με 34%. Το 18% λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και το 2% απαντά «άλλος».

Σε ό,τι αφορά στη συσπείρωση των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει ποσοστό 65%, αφού χάνει 4% προς το ΠΑΣΟΚ, 3% προς την Ελληνική Λύση, 1% προς τη Νίκη, 1% προς το ΚΚΕ και 18% των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2023, δεν απαντούν τι θα ψηφίσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συσπείρωση 56%, χάνοντας 11% προς τη Νέα Αριστερά, 5% προς το ΚΚΕ, 4% προς το ΠΑΣΟΚ, 4% προς την Πλεύση Ελευθερίας 4%, και 1% προς το ΜέΡΑ25 1%. Δεν απαντά το 16% και το 2% δηλώνει πως θα κατευθυνθεί στην αποχή.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ιδιαίτερα υψηλή συσπείρωση 80%. Χάνει ψηφοφόρους προς την αποχή 3%, προς τους «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου 3%, προς το ΚΚΕ 2%, ενώ δεν απαντά το 12%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider