Μητσοτάκης: Εγώ προσωπικά διαπραγματεύτηκα με ΕΕ και έφερα 36 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Εγώ προσωπικά διαπραγματεύτηκα με ΕΕ και έφερα 36 δισ. ευρώ στην Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι «δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ, μα ποτέ, πίσω σε αυτές τις εποχές» και έστειλε ένα σαφές μήνυμα για την σημασία των ευρωεκλογών και κατά της χαλαρής ψήφου.

«Το 2015 η χώρα παραλίγο να χρεοκοπήσει, θυμάστε τον πόνο αυτής της υπερδεκαετούς κρίσης. Ένας από τους λόγους που η κρίση παρατάθηκε τόσο αχρείαστα ήταν διότι κάποια στιγμή στη χώρα κυριάρχησε η άποψη ότι φυτρώνουν "λεφτόδεντρα" παντού και ότι μπορούμε να τάζουμε τα πάντα στους πάντες, χωρίς καμία κοστολόγηση. Και οι πολίτες τα πίστεψαν αυτά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στον Πύργο Ηλείας, και αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι «δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ, μα ποτέ, πίσω σε αυτές τις εποχές» και έστειλε ένα σαφές μήνυμα για την σημασία των ευρωεκλογών και κατά της χαλαρής ψήφου: «Δεν πρέπει να αφήσουμε σε αυτούς -οι οποίοι δεν άλλαξαν καθόλου, υιοθετούν την ίδια τοξικότητα, τον ίδιο λαϊκισμό, την ίδια προκλητικότητα ως προς αυτά τα οποία σας τάζουν- να ξαναπάρουν οποιαδήποτε δυναμική σε αυτές τις εκλογές. Διότι δεν πρέπει ποτέ να κυλήσουμε πίσω, να δώσουμε την εντύπωση ότι υπάρχει έστω και η παραμικρή περίπτωση να γυρίσουμε σε αυτά τα οποία αφήσαμε πίσω μας οριστικά».

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα επεσήμανε ότι το βράδυ της 9ης Ιουνίου δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο, «ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε με σεμνότητα, αναγνωρίζοντας τα λάθη μας, με σκληρή δουλειά, όπως το κάναμε πάντα μέχρι σήμερα, να αγωνιζόμαστε να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες. Να φέρουμε το βιοτικό επίπεδο της χώρας πιο κοντά στην Ευρώπη. Να συνεχίσουμε αυτή την πορεία την οποία έχουμε χαράξει».

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο Πύργου όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Στάθη Καννή και συζήτησαν για τις αναπτυξιακές προοπτικές και τα έργα υποδομής της περιοχής. «Γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις στην περιοχή, η Δυτική Ελλάδα αναπτύσσει δυναμική η οποία της επιτρέπει να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση, ενώ ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που αποδίδεται στον υπό κατασκευή οδικό άξονα Πατρών-Πύργου για την ευρύτερη περιοχή και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη συμβολή του στο έργο.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την 117 Πτέρυγα Μάχης, στην οποία υπάγεται η 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων και ενημερώθηκε για την αποστολή της Μοίρας από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη και τον Διοικητή της 117 ΠΜ Σμήναρχο Χρήστο Σπυρόπουλο, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κυβερνήτες των μαχητικών αεροσκαφών και τους μηχανικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, ανάμεσα τους και δύο γυναίκες, μία κυβερνήτη και μία μηχανικό που υπηρετούν στην Πτέρυγα Μάχης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Επίσκεψη σε εργοτάξιο του Οδικού Άξονα Πατρών-Πύργου - «Eντυπωσιακή η πρόοδος»

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 16,9 μονάδων για ΝΔ - Οι «πρωτιές» στα ευρωψηφοδέλτια

Τσίπρας: Επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ αν δεν υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider