Ευρωεκλογές: Έως τις 9 το βράδυ η ασφαλής εκτίμηση - «Μάθε που ψηφίζεις»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωεκλογές: Έως τις 9 το βράδυ η ασφαλής εκτίμηση - «Μάθε που ψηφίζεις»
Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν τρεις ενημερώσεις σχετικά με τη συμμετοχή στις κάλπες. 

Ίσως και πριν τις 9 το βράδυ θα υπάρχει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, καθώς και ποια κόμματα θα έχουν καταφέρει να περάσουν το όριο του 3% και να εκλέξουν ευρωβουλευτή, σύμφωνα με τον Ηλία Γιαννίτσιο, διευθυντή έργου εκλογών της Singular Logic.

Περί τις 23:00 εκτιμάται ότι θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα για τη σταυροδοσία των συνολικά 1.168 υποψηφίων ευρωβουλευτών που είναι κατανεμημένοι σε 31 κόμματα και διεκδικούν τις 21 έδρες που αναλογούν στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν τρεις ενημερώσεις σχετικά με τη συμμετοχή στις κάλπες.

Τα εκλογικά τμήματα ανέρχονται στα 18.617 σε όλη την επικράτεια, ενώ στα 237 από αυτά θα γίνει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων που εστάλησαν ταχυδρομικά από όσους επέλεξαν να ψηφίσουν επιστολικά.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα παραλάβουν το εκλογικό υλικό την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ το Σάββατο θα κάνουν και την εγγραφή στις συσκευές ώστε να στέλνονται σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα.

«Μάθε που ψηφίζεις»

Για τη διευκόλυνση των εκλογέων, οι πολίτες μπορούν να ανατρέχουν στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Εσωτερικών στην ενότητα «Μάθε που ψηφίζεις» ή να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό: 213 136 1500 καθημερινά από 09:00 μέχρι 21:00 για να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουν καθώς και τον α/α της εγγραφής τους στον εκλογικό κατάλογο.

Πάνω από 155.000 επιστολικές ψήφοι έχουν παραληφθεί

Μάλιστα, περισσότερες από 155.000 είναι μέχρι σήμερα το μεσημέρι ο αριθμός των φακέλων με την επιστολική ψήφο που έχουν φτάσει μέσω κούριερ στο κέντρο διαλογής επιστολικής ψήφου στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου. Από αυτές οι περίπου 39.300 προέρχονται από Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού.

Από το υπουργείο Εσωτερικών εκτιμάται ότι από τους συνολικά 202.000 που έχουν εγγραφεί, έχουν ψηφίσει επιστολικά περίπου 180.000.

Οι υπόλοιποι καθώς και όσων ο φάκελος δεν φτάσει εμπρόθεσμα στο Περιστέρι, (δηλαδή πριν από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου) θα λάβουν το βράδυ του Σαββάτου ένα sms στο τηλέφωνό τους από το Υπουργείο Εσωτερικών που θα τους ενημερώνει ότι θα μπορούν να ψηφίσουν στο εκλογικό τους τμήμα μετά τις 11:00 το πρωί της Κυριακής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Έκπτωση 25% από τα ΚΤΕΛ σε ψηφοφόρους, δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους

Ρωσική ανάμειξη στις Ευρωεκλογές: Από κυβερνοεπιθέσεις μέχρι δωροδοκίες

Δημοσκόπηση Le Monde: Στο 40% θα κινηθεί η ακροδεξιά στις Ευρωεκλογές

gazzetta
gazzetta reader insider insider