ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Μεϊμαράκη αντικειμενικά εκθέτουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Μεϊμαράκη αντικειμενικά εκθέτουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Οι δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ότι η ακρίβεια δεν αφορά τις Βρυξέλλες, αντικειμενικά εκθέτουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τελευταία προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι τα έχει βάλει με τις πολυεθνικές για το ζήτημα της ακρίβειας », υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Οι δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ότι η ακρίβεια δεν αφορά τις Βρυξέλλες, αντικειμενικά εκθέτουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τελευταία προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι τα έχει βάλει με τις πολυεθνικές για το ζήτημα της ακρίβειας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι ένα επικοινωνιακό τρικ χωρίς πρακτικό αντίκρισμα, όπως προκύπτει από τις παραδοχές του κ. Μεϊμαράκη. Επιβεβαιώνεται το αυτονόητο: ανεξάρτητα από τις θεσμικές παρεμβάσεις σε επίπεδο ΕΕ, η κύρια ευθύνη και δυνατότητα άμεσης επίδρασης στη διαμόρφωση των τιμών, αφορούν πρωτίστως το κάθε κράτος-μέλος τής ΕΕ ξεχωριστά», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Αυτό αρνείται σταθερά η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Να πάρει η ίδια μέτρα ριζικά, ουσιαστικά, αποτελεσματικά, για να περιορίσει την ακρίβεια. Και για άλλη μια φορά ”πουλάει” επικοινωνία στον ελληνικό λαό».

«Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτή την αντικοινωνική τοξικότητα», τονίζει, παραπέμποντας στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίες «μπορούν να χτυπήσουν την ακρίβεια και την κερδοσκοπία».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει τις εξής προτάσεις:

- μηδενισμό του ΦΠΑ σε είδη βασικής ανάγκης, όπως κρέας, γάλα και γαλακτοκομικά, λαχανικά, έλαια, δημητριακά. Στη βρεφική διατροφή και στα είδη περιποίησης βρεφών. Στο μέλι, τα άμυλα και τα άλευρα.

- μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στον μέσο όρο των συντελεστών της ΕΕ, από το 24% στο 21%, από το 14% στο 12% και από το 6% στο 5% , ανά κατηγορία ΦΠΑ.

- μείωση κατά 35% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην αμόλυβδη βενζίνη.

- επιβολή πλαφόν μεικτού κέρδους στη χονδρική και τη λιανική στον μέσο όρο της ΕΕ και της πενταετίας, για 3 χρόνια, σε τρόφιμα, βιομηχανικά αγαθά και αγροεφόδια.

- κυρώσεις για υπέρβαση του 5% στη χονδρική του ηλεκτρικού ρεύματος.

- προσωρινό πλαφόν μεικτού κέρδους στα διυλιστήρια βάσει της κερδοφορίας του κλάδου στην ΕΕ.

- αυστηρές κυρώσεις για αισχροκέρδεια, με αποκλεισμό από όλες τις δημόσιες συμβάσεις αξίας 10 χιλ. ευρώ.

- φορολόγηση κατά 90% των υπερκερδών διυλιστηρίων και παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος για το 2023.

- μόνιμη μείωση του αγροτικού ρεύματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Να ξεπεράσουμε το 33% ώστε να πατήσουμε «γκάζι» για μεταρρυθμίσεις

ΝΔ: Ο κ. Κασσελάκης λέει ψέματα πιο γρήγορα από ό,τι αναπνέει

Σταϊκούρας: Εθνική Στρατηγική με Τεχνολογία Μοντελοποίησης (BIM) στις κατασκευές

gazzetta
gazzetta reader insider insider