Μητσοτάκης: Να ξεπεράσουμε το 33% ώστε να πατήσουμε «γκάζι» για μεταρρυθμίσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Να ξεπεράσουμε το 33% ώστε να πατήσουμε «γκάζι» για μεταρρυθμίσεις
Κομβικό για ΝΔ να ξεπεράσει τον πήχη που έθεσε στις ευρωεκλογές. Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός για ακρίβεια, παρεμβάσεις στην αγορά και ΣΥΡΙΖΑ.

Τη σημασία που έχει για τη ΝΔ να ξεπεράσει τον πήχη του 33% στις ευρωεκλογές, ώστε να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα, ανέδειξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εύχομαι να μην έχουμε μεγάλο ποσοστό αποχής. Έστω και την τελευταία στιγμή οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν πόσο σημαντικές είναι αυτές οι ευρωεκλογές. Αντιλαμβάνομαι όμως την κούραση των πολιτών», επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «η τοξικότητα δεν βοηθάει ποτέ» ενώ η Νέα Δημοκρατία «έκανε μόνη της μια μεταρρύθμιση που ευνοεί τη συμμετοχή, την επιστολική ψήφο». «Χαίρομαι όταν ακούω πολίτες εντός κι εκτός Ελλάδας να λένε ότι γίναμε Ευρώπη επιτέλους, επειδή ψηφίζουμε άνετα και με ασφάλεια από όπου επιθυμούμε» έσπευσε να συμπληρώσει.

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως: «είμαι ο πρώτος που θα πω ότι "πάντα μπορούμε καλύτερα". Τα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού ήταν ενθαρρυντικά τον τελευταίο μήνα. Το μεγάλο στοίχημα είναι η μείωση της ανεργίας και να υπάρχει μια πραγματική σύγκληση με την Ευρώπη στο εισόδημα. Δεν μας αρκεί όμως να μειωθεί ο πληθωρισμός, θέλουμε και μείωση τιμών».

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο λαϊκισμός «σηκώνει παντού κεφάλι και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα» ενώ εξαπέλυσε επίθεση και προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως: «δεν έχω ακούσει από τον ΣΥΡΙΖΑ πουθενά τη λέξη "Ευρώπη". Ο μαθητής Κασσελάκης έχει ξεπεράσει τον δάσκαλο Πολάκη. Ο πολακισμός αποτελεί κοινή γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ».«Η επιτάχυνση της δικαιοσύνης πολύ σύντομα θα δείξει αποτέλεσμα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Επανέλαβε μάλιστα πως η χώρα μας πήρε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία διανομή πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και υπενθύμισε πως «όταν οι πολίτες μάς έδωσαν το 41%, το πρώτο που ξόρκισα ήταν η αλαζονεία. Πρώτος εγώ θα κάνω την αυτοκριτική μου και δεν θα ανεχτώ ούτε μισή έκφανση περιφρόνησης για τα προβλήματα των πολιτών. Όταν κάποιος μάς λέει κάποιο ζήτημα, οφείλουμε να τον ακούμε ευγενικά και γλυκά».

«Έχουμε αυξήσει το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ, κοιτώντας το ζήτημα του δημογραφικού. Είμαι τρίτεκνος και καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό. Μελετούμε λοιπόν ένα συγκεκριμένο σχέδιο ενίσχυσης των τρίτεκνων. Το πρόβλημα για πολλές οικογένειες είναι ότι δεν πηγαίνουν από το δεύτερο στο τρίτο παιδί. Οι πολιτικές των δημογραφικών αλλαγών δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Γερνάμε ως κοινωνία. Έχουμε 100.000 συνταξιούχους που εργάζονται πλέον νόμιμα» εκτίμησε.

Ταυτόχρονα, εξήγησε πως οι παρεμβάσεις στην αγορά γίνονται για το δημόσιο συμφέρον. «Το AirBnb ξεκίνησε στη λογική μίσθωσης του δικού μας σπιτιού για κάποιες μέρες, όχι να γίνει υποκατάστατο της μακροχρόνιας μίσθωσης. Πρέπει να μπουν λελογισμένοι όροι και ίδιες προδιαγραφές ασφάλειας, ώστε να μην ανταγωνίζονται τα ξενοδοχεία. Θα έχετε περισσότερες πληροφορίες εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος» ανέφερε.

Σχετικά με την αντιπυρική περίοδο, διαβεβαίωσε πως «είμαστε πιο έτοιμοι από πέρσι» καθώς «έχουμε drone που πετάνε, καλύτερο συντονισμό μεταξύ δήμων, περιφερειών, πυροσβεστών και εθελοντών. Περιμένω να αντιληφθούμε ότι δεν χρειάζεται το κράτος να έρθει να μας πει πότε θα καθαρίσουμε τα οικόπεδά μας».

«Ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποίησε μια φρασεολογία απαράδεκτη, ότι όλοι είμαστε κλέφτες εκτός από αυτόν. Η κα Σακελλαροπούλου επιτελεί εξαιρετικά τα καθήκοντά της ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η Ελλάδα θα διεκδικήσει ισχυρό χαρτοφυλάκιο στην Ευρώπη. Είναι δροσερό το βουνό το καλοκαίρι. Για το Euro μπορώ να κάνω πρόβλεψη αφού δω τα πρώτα ματς, η Αγγλία είναι συμπαθής ομάδα αλλά η Γαλλία έχει τη δυνατότητα να φτάνει στον στόχο. Κανείς από την οικογένειά μου δεν πέτυχε τις προβλέψεις στα ποσοστά του Μαΐου. Τα αποτελέσματα θα τα δω όπως πάντα στο γραφείο μου στο κόμμα» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκέρτσος: Θέλουμε την υπεύθυνη πατριωτική και ταυτόχρονα ευρωπαϊκή ψήφο

Κασσελάκης: Άρχισαν να λένε για το πόθεν έσχες για να αποπροσανατολίσουν από τα Τέμπη και την ακρίβεια

Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης κατάφερε να ξεπεράσει τον Πολάκη σε τοξικότητα και λαϊκισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider