Κύπρος: Τρίτη πολιτική δύναμη ο YouTuber Φειδίας βάσει exit poll

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κύπρος: Τρίτη πολιτική δύναμη ο YouTuber Φειδίας βάσει exit poll
Πηγή: ert.gr
Έναν πολιτικό σεισμό προβλέπει το exit poll στην Κύπρο σε σχέση με τις ευρωεκλογές.

Έναν πολιτικό σεισμό προβλέπει το exit poll στην Κύπρο σε σχέση με τις ευρωεκλογές. Ο YouTuber Φειδίας Παναγιώτου φαίνεται να ανατρέπει όλες τις προβλέψεις και να ανέρχεται στην τρίτη θέση μετά από τα δύο μεγάλα κόμματα, τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) και το ΑΚΕΛ.

H θέση προοριζόταν με βάση τις δημοσκοπήσεις για το ακροδεξιό ΕΛΑΜ, το οποίο μάχεται με το παραδοσιακά τρίτο κόμμα το ΔΗΚΟ για την τέταρτη θέση – πάντα με βάση τα exit polls.

Ο 25χρονος influencer, YouTuber, TikToker και ανεξάρτητος υποψήφιος Φειδίας Παναγιώτου έρχεται τρίτος, με 15,7%-18,3%. Είναι ακόμη αβέβαιο τι σημαίνει αυτό για τη σύνθεση της αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου της Κύπρου και ποια έδρα του θα πάει στον Φειδία Παναγιώτου δήλωσαν πολιτικοί αναλυτές στο ΡΙΚ.

«Ίσως αυτή να είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται κάποιος ανεξάρτητος χωρίς να έχει πίσω του τη παραμικρή σχέση με κάποιο κόμμα, αλλά έχοντας σαν μόνο του όπλο τα social media και τίποτα άλλο», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος μετά τα exit polls ο Φειδίας Παναγιώτου. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των κομμάτων, οι οποίοι ήταν μαζί του στο ίδιο στούντιο, επεσήμανε πως, «το σημερινό γεγονός κυρίες και κύριοι των κομμάτων, θέλω να το πάρετε ως ένα καμπανακί που χτυπά για να εκσυγχρονιστείτε, για να θυμηθείτε πως υπηρετείτε τον λαό και όχι τα προσωπικά και κομματικά σας συμφέροντα».

Η καταμέτρηση συνεχίζεται. Η προσέλευση κυμάνθηκε στο 50.5% έναντι 45% των ευρωεκλογών του 2019.

Πηγή: ert.gr, φιλεnews

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider