Συμμετοχή της Get Involved στην 588η Ολομέλεια της ΕΟΚΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμμετοχή της Get Involved στην 588η Ολομέλεια της ΕΟΚΕ
Στην 588η Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) στις Βρυξέλλες συμμετείχε η Get Involved.

Στην 588η Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) στις Βρυξέλλες συμμετείχε η Get Involved. Εκπροσωπούμενη από τους συνιδρυτές του οργανισμού, Βασίλη Αγγελόπουλο και Αντώνη Ευσταθιάδη, η ομάδα συμμετείχε σε σημαντικές συζητήσεις με επίκεντρο τον κρίσιμο ρόλο της νεολαίας στη διαμόρφωση των πολιτικών της ΕΕ. Σημειώνεται ότι η Get Involved είναι ο μοναδικός νεανικός οργανισμός από την Ελλάδα, και από τους 7 συνολικά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, που εκπροσώπησαν τους νέους στο πλαίσιο των εργασιών της ολομέλειας.

Η παρούσα πρόσκληση ήρθε σε συνέχεια της συμμετοχής της Get Involved στο πιλοτικό πρόγραμμα European Youth Test. Το European Youth Test, σχεδιάστηκε από την ΕΟΚΕ για την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη χάραξη πολιτικής βάσει διαβούλευσης, καθιστώντας την το πρώτο θεσμικό όργανο της ΕΕ που δεσμεύεται για την εφαρμογή σχετικής πρακτικής. Προηγούμενες συμμετοχές μας:

  • 16 Φεβρουαρίου: στρογγυλή τράπεζα με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών με θέμα «Προτάσεις μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων και η υλοποίηση τους στα κράτη μέλη - ποιά είναι η γνώμη της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών;»
  • 17 Απριλίου, διαδικτυακό debate της ΕΟΚΕ με θέμα “The involvement of youth in the work of the ECO section - Recent experience and way forward”.

Η ΕΟΚΕ, ως το «σπίτι» της κοινωνίας των πολιτών της ΕΕ, δεν ανοίγει μόνο τις πόρτες της στους νέους, αλλά τους δίνει και σημαντική φωνή στη λήψη αποφάσεων.

«Είμαστε χαρούμενοι που εκπροσωπήσαμε την Get Involved στην 588η Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής», δήλωσε ο Αντώνης Ευσταθιάδης. «Στόχος μας ήταν να συζητήσουμε για τη δομημένη συμμετοχή και εκπροσώπηση της νεολαίας στις πολιτικές της ΕΕ και να παρουσιάσουμε τις εμπειρίες μας από τη συμμετοχή στο EU Youth Test».

Ο Βασίλης Αγγελόπουλος πρόσθεσε: «Ήταν μεγάλη τιμή και πραγματικό προνόμιο να συμμετέχουμε σε αυτόν τον διάλογο.

Η ολομέλεια ανέδειξε τη σημασία των νέων όχι μόνο ως ακροατών, αλλά και ως ενεργών μελών που συνεισφέρουν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους για το παρόν και το μέλλον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider