Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα στον Κούγια για τις δηλώσεις κατά Κασσελάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα στον Κούγια για τις δηλώσεις κατά Κασσελάκη
Ο γνωστός ποινικολόγος καλείται εντός της επόμενης εβδομάδας να δώσει εξηγήσεις και να καταθέσει υπόμνημα. Στη συνέχεια θα εκδοθεί η πειθαρχική απόφαση.

Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, ξεκινά με απόφαση του πρόεδρου του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, μετά τις ομοφοβικές δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Ο κ. Κωνσταντίνου όρισε ήδη εισηγητή στην υπόθεση και ο γνωστός ποινικολόγος καλείται εντός της επόμενης εβδομάδας να δώσει εξηγήσεις και να καταθέσει υπόμνημα. Στη συνέχεια θα εκδοθεί η πειθαρχική απόφαση.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις ομοφοβικές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, ξεκινά έρευνα για τις ομοφοβικές δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη.

Η κ. Αδειλίνη απέστειλε την παραγγελία της στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο ζητώντας να ερευνηθεί αν οι δηλώσεις του ποινικολόγου παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο και συγκεκριμένα το μέρος που αφορά την προσβολή προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Τι συνέβη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα υποστηρίζοντας ότι μεταξύ άλλων ότι «έχει αντρικά χαρακτηριστικά».

Ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε ανάρτηση με βάση τις δηλώσεις αυτές και ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε δήλωση με ομοφοβικές αναφορές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα με νέα ανάρτησή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο Απόστολος Λύτρας

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «παντελονάτος» κ. Κούγιας επανέρχεται αμετανόητος στο ομοφοβικό του παραλήρημα

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Κούγια κατά Κασσελάκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider