Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Κούγια κατά Κασσελάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Κούγια κατά Κασσελάκη
Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη με χαρακτηρισμούς για τη σεξουαλική συμπεριφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη με χαρακτηρισμούς για τη σεξουαλική συμπεριφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου απέστειλε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο ζητώντας να ερευνηθεί αν οι δηλώσεις Κούγια παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Στη δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το τι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».

Δήλωση Αλέξη Κούγια μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Αναμενόμενη χαρακτήρισε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μετά τις δηλώσεις που έκανε σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη.

«Αν αυτό ενόχλησε κάποιους και ζητούσαν επισταμένως να παρέμβει ο 'Αρειος Πάγος καλά έκανε και παρενέβη. Δεν έκανε τίποτα άλλο παρά το αυτονόητο, όταν ζητά ένας αρχηγός κόμματος να διερευνηθεί μία συμπεριφορά πρέπει να το κάνει. Ζήτησαν λοιπόν να διερευνηθεί εάν αυτό που είπα για τον Κασσελάκη έχει ομοφοβικά στοιχεία [...] Καλά θα κάνει και ο εισαγγελέας που θα κάνει την προκαταρκτική», ανέφερε ο κ. Κούγιας σε δήλωσή του από τη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος τόνισε πως σέβεται τη Δικαιοσύνη και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Δικαιώματα έχω κι εγώ. Δεν είμαι σάκος του μποξ. Όποιος με ενόχλησε και με χαρακτήρισε ομοφοβικό θα εισπράξει μήνυση και αγωγή από εμένα. Και ο πρώτους που θα την εισπράξει θα είναι ο Κασσελάκης».

Αναφορικά με τις δηλώσεις περί «αντρικής συμπεριφοράς» που έκανε για την υπόθεση ξυλοδαρμού της 37χρονης από τον σύζυγό της και συνάδελφό του, Απόστολο Λύτρα, είπε πως διαστρεβλώθηκαν. «Κάποιοι δεν ξέρουν καλά ελληνικά. Χαρακτήρισα αδικαιολόγητη τη συμπεριφορά του Λύτρα. Είπα ότι ήταν αντρική η συμπεριφορά να το παραδεχθεί στο τέλος και να ζητήσει συγγνώμη» σημείωσε, ενώ για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος (με όρους) ο συνάδελφός του ανέφερε ότι ήταν ορθή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναζητείται ο Απόστολος Λύτρας στο πλαίσιο του αυτοφώρου

Μαρινάκης: Απαράδεκτη η ανακοίνωση κατά Κασσελάκη - «Αδιανόητο να γράφονται και να λέγονται»

Κικίλιας: Η αμέλεια συνιστά εγκληματική ενέργεια - Συνελήφθη 30χρονος για την πυρκαγιά στη Νιγρίτα Σερρών

gazzetta
gazzetta reader insider insider