Αναζητείται ο Απόστολος Λύτρας στο πλαίσιο του αυτοφώρου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναζητείται ο Απόστολος Λύτρας στο πλαίσιο του αυτοφώρου
Μήνυση στον Απόστολο Λύτρα και την πρώην σύζυγό του υπέβαλε η νυν σύζυγος, σύμφωνα με τον επίτιμο πρόεδρο των αστυνομικών, Γιώργο Καλλιακμάνη.

Μήνυση στον Απόστολο Λύτρα και την πρώην σύζυγό του υπέβαλε η νυν σύζυγος, Σοφία Πολυζωγοπούλου, σύμφωνα με τον επίτιμο πρόεδρο των αστυνομικών, Γιώργο Καλλιακμάνη.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews τόνισε ότι η πρώην σύζυγος και ένα από τα παιδιά τους μπήκαν, το βράδυ της Τρίτης, στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, η οποία πάτησε το panic button ότι αντιλήφθηκε την παρουσία τους. Στη συνέχεια η γυναίκα υποστηρίζει ότι έχασε τις αισθήσεις της.

Όταν συνήλθε ενημέρωσε τις Αρχές και υπέβαλε μηνύσεις για στην πρώην σύζυγο, τον δικηγόρο της και στον ίδιο τον Απόστολο Λύτρα.

Η μήνυση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, σε βάρος τους αφορά στα αδικήματα της παράνομης βίας, της εξύβρισης, της απειλής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, με φερόμενο ως ηθικό αυτουργό τον Απόστολο Λύτρα. Παράλληλα, έχει κατατεθεί και μήνυση για παραβίαση των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στον Απόστολο Λύτρα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την απολογία του.

Ένας εκ των τριών περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκε ήταν αυτός της υποχρεωτικής μετοίκησης. Η Σοφίας Πολυζωγοπούλου θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί αυτός ο όρος, καθώς δεν είχε παραδώσει ο κατηγορούμενος τα κλειδιά του σπιτιού, ενώ παράλληλα, κατήγγειλε στις διωκτικές Αρχές ότι ο κατηγορούμενος της έστειλε μηνύματα στο κινητό που θεωρούνται απειλητικά.

Οι μηνύσεις έχουν υποβληθεί επί του παρόντος στο Αστυνομικό Τμήμα και αναμένεται εντός της ημέρας να διαβιβαστούν και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ο δικηγόρος αναζητείται από τις Αρχές στο πλαίσιο του αυτοφόρου. Συνελήφθη επίσης ο δικηγόρος της πρώην συζύγου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Η πρώην σύζυγος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μετά την σύλληψη της στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Αντικατάσταση περιοριστικών όρων

Ο συνήγορος της δικηγόρου, Θέμης Σοφός αναμένεται να μεταβεί σήμερα στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που χειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου να την ενημερώσει για συμβάντα που καταγγέλει η εντολέας του ότι έλαβαν χώρα χθες το βράδυ και να ζητήσει από τη δικαστική λειτουργό να αντικαταστήσει τους περιοριστικούς όρους με εντολή για προσωρινή κράτηση του ποινικολόγου, όπως ορίζει ο νόμος.

Η πλευρά του κατηγορούμενου ποινικολόγου φαίνεται να αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της κ. Πολυζωγοπούλου και να επισημαίνει πως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων ο κ. Λύτρας, για να μη συναναστραφεί με τη σύζυγό του, έστειλε άλλους για να πάρουν προσωπικά αντικείμενά του. Τονίζει, δε, πως όλα έγιναν κατόπιν συνεννόησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Ανακοίνωση για τους δικαστές που αποφάσισαν τη μη προφυλάκιση του δικηγόρου Α. Λύτρα

Απόστολος Λύτρας: Νέα παρέμβαση από Άρειο Πάγο - Ζητά επίσπευση ανάκρισης και δίκης

Απόστολος Λύτρας: «Ζητώ συγγνώμη – Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ»

gazzetta
gazzetta reader insider insider