Απόστολος Λύτρας: Νέα παρέμβαση από Άρειο Πάγο - Ζητά επίσπευση ανάκρισης και δίκης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απόστολος Λύτρας: Νέα παρέμβαση από Άρειο Πάγο - Ζητά επίσπευση ανάκρισης και δίκης
Ζητείται η κατ’ απόλυτη προτεραιότητα εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στην Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών παραγγελία για την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κυρίας ανάκρισης για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων.

Παράλληλα, ζητείται η κατ’ απόλυτη προτεραιότητα εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Η παραγγελία από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ:

  • α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και
  • β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο».

Άρειος Πάγος: Η πρώτη παρέμβαση

Υπενθυμίζεται ότι και χθες παρενέβη για την υπόθεση ο Άρειος Πάγος. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Γεωργία Αδηλίνη παρήγγειλαν διενέργεια κατεπείγουσας πειθαρχικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της ανακρίτριας και του εισαγγελέα που γνωμοδότησαν μετά την απολογία του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα.

Ο γνωστός ποινικολόγος ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του. Στο πλαίσιο λοιπόν της έρευνας θα διερευνηθεί αν ήταν σωστή η απόφαση των δυο δικαστικών λειτουργών λόγω της βαρύτητας της κατηγορίας που αντιμετωπίζει. Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος αφέθηκε λεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει την σύζυγό του την οποία κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε βάναυσα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έτοιμη για αναβάθμιση και της Ελληνικής μετά τη Eurobank η Moody's

Η Streem Global εξαγόρασε τη Nami στη Σερβία

Γκαλερί Tsantilis Art: Τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης “Spring – Summer Collection”

gazzetta
gazzetta reader insider insider