ΗΠΑ: Δημοκρατικοί κυβερνήτες στηρίζουν δημοσίως τον Μπάιντεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Δημοκρατικοί κυβερνήτες στηρίζουν δημοσίως τον Μπάιντεν
Οι Δημοκρατικοί κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, της Μινεσότα και του Μέριλαντ τόνισαν δημοσίως χθες Τετάρτη πως στηρίζουν την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν για την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο.

Οι Δημοκρατικοί κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, της Μινεσότα και του Μέριλαντ τόνισαν δημοσίως χθες Τετάρτη πως στηρίζουν την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν για την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο, ύστερα από μια «ειλικρινή συζήτηση» που είχαν με τον 81χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ σχετικά με την απογοητευτική επίδοσή του στην τηλεμαχία της προηγούμενης εβδομάδας.

«Ο πρόεδρος μας υποστήριζε πάντα. Θα τον υποστηρίξουμε κι εμείς», είπε σε δημοσιογράφους ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Γουές Μουρ. Στη συνάντηση με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις στον Λευκό Οίκο, συμμετείχαν 24 Δημοκρατικοί κυβερνήτες και η δήμαρχος της Ουάσινγκτον. Δεκατέσσερις εξ αυτών συμμετείχαν διαδικτυακά, αλλά από τους παρόντες μόνο τρεις μίλησαν στους δημοσιογράφους.

Ο Μουρ σημείωσε ότι έγινε μια ειλικρινή συζήτηση, κατά την οποία οι κυβερνήτες μετέφεραν αρνητικά σχόλια που έλαβαν από ψηφοφόρους τους σχετικά με την απογοητευτική επίδοση του Μπάιντεν στην τηλεμαχία με τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του στις εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ. Είπε ότι απομένει προφανώς δουλειά να γίνει μέχρι τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, αλλά ο Μπάιντεν έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα εγκαταλείψει την κούρσα. «Ο πρόεδρος είναι ο υποψήφιός μας. Ο πρόεδρος είναι ο ηγέτης του κόμματός μας», τόνισε ο κυβερνήτης του Μέριλαντ.

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, δήλωσε αισιόδοξη μετά τη συνάντηση, κατά την οποία είπε πως όλοι οι κυβερνήτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Μπάιντεν. Ο πρόεδρος είναι στην κούρσα «για να την κερδίσει», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Μινεσότας Τιμ Γουόλζ σημείωσε πως ο Τζο Μπάιντεν είχε μια κακή βραδιά στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα πως είναι ικανός να ασκήσει τα καθήκοντα του προέδρου. «Προφανώς, όπως πολλοί Αμερικανοί, ανησυχούμε λίγο. Ανησυχούμε επειδή η απειλή μιας προεδρίας Τραμπ είναι υπαρκτή», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η προηγούμενη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο σημαδεύτηκε από «χάος και καταστροφή».

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση, σχολίασε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ ότι άκουσε τον Μπάιντεν να λέει ότι «τα δίνει όλα» για να κερδίσει και δεσμεύτηκε ότι το ίδιο θα κάνει κι εκείνος.

Από το επιτελείο του Μπάιντεν ανακοινώθηκε ότι όλοι οι συμμετέχοντες «δεσμεύτηκαν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Χάρις θα νικήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανικές εκλογές: Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των Εργατικών στην εξουσία

ΗΠΑ: Δασική πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια - Χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider