Μπάιντεν: Ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 225 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 225 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία
Ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σήμερα στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σήμερα στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έδωσε λεπτομέρειες, το πρακτορείο ειδήσεων AP, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι το πακέτο είναι ύψους 225 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το πακέτο περιλαμβάνει ένα πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Patriot, τη μεταφορά του οποίου επιβεβαίωσαν οι ΗΠΑ νωρίτερα. Θα σταλεί από τις αποθήκες του αμερικανικού στρατού για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη του στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτό είναι το όγδοο πακέτο που εγκρίθηκε από τον Μπάιντεν από τα τέλη Απριλίου, όταν το Κογκρέσο ενέκρινε πρόσθετη χρηματοδότηση για στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.

«Θα παραμείνουμε στο πλευρό σας, τελεία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Ζελένσκι, πριν από τη διμερή συνάντησή τους στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.

Ο Ζελένσκι είπε ότι πρόκειται να συζητήσουν για το πώς θα επιτευχθεί ένα δίκαιο τέλος στον πόλεμο με τη Ρωσία και ζήτησε να οργανωθεί μια δεύτερη ειρηνευτική σύνοδος εντός του έτους. Η πρώτη σύνοδος, στην οποία δεν είχε προσκληθεί η Ρωσία, διεξήχθη στην Ελβετία τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider