Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν - Προκλητική φιέστα ετοιμάζει η Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν - Προκλητική φιέστα ετοιμάζει η Τουρκία
Στις ελεύθερες περιοχές αναμένεται να πραγματοποιηθούν, το απόγευμα, εκδηλώσεις μνήμης παρουσία και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μεγάλη φιέστα για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο οργανώνεται, το Σάββατο (20/7), στα Κατεχόμενα όπου έφτασε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στις ελεύθερες περιοχές αναμένεται να πραγματοποιηθούν, το απόγευμα, εκδηλώσεις μνήμης παρουσία και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN Türk, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στα Κατεχόμενα για την προκλητική φιέστα της συμπλήρωσης μισού αιώνα από τη λεγόμενη «Επιχείρηση Ειρήνης», όπως αποκαλούν οι Τούρκοι την εισβολή στην Κύπρο. Ο πρόεδρος του MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ, θα παραστούν επίσης στους εορτασμούς στα Κατεχόμενα. Μάλιστα, την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση θα συνοδεύσουν 50 πλοία αλλά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Υπενθυμίζεται ότι μια πρόταση για λύση δύο κρατών στην Κύπρο έγινε δεκτή στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση πριν από την προκλητική φιέστα της 20ής Ιουλίου. Επισημαίνεται, όπως τόνισε και το Υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή (20/7) ανακοίνωσή του, «σε σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία, η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού για την εκκίνηση του διαλόγου με σκοπό την επανένωση της Κύπρου, στη βάση της μίας κυριαρχίας, μίας διεθνούς προσωπικότητας και μίας ιθαγένειας. Η επίλυση του Κυπριακού ήταν και θα παραμείνει ύψιστη εθνική προτεραιότητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κικίλιας για Κυπριακό: Ο ελληνισμός έχει ιστορικό βάθος και μεγάλη ψυχή

ΥΠΕΞ: «Η επίλυση του Κυπριακού ήταν και θα παραμείνει ύψιστη εθνική προτεραιότητα»

Στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή

gazzetta
gazzetta reader insider insider