Τραμπ σε Ζελένσκι: Εάν εκλεγώ, θα βάλω τέλος στον πόλεμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ σε Ζελένσκι: Εάν εκλεγώ, θα βάλω τέλος στον πόλεμο
Ντόναλντ Τραμπ / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
«Η Ουκρανία θα είναι πάντα ευγνώμων στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη βοήθειά τους στην ενίσχυση της ικανότητάς μας να αντισταθούμε στη ρωσική τρομοκρατία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες Παρασκευή με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του υποσχέθηκε πως εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα βάλει «τέλος στον πόλεμο» μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

«Ως ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, θα φέρω την ειρήνη στον κόσμο και θα βάλω τέλος στον πόλεμο που στοίχισε τόσες ζωές», δήλωσε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας μια προεκλογική υπόσχεση για την οποία δεν έχει υπεισέλθει ποτέ σε λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, το προηγούμενο Σάββατο στην Πενσιλβάνια, και τον συνεχάρη για την αποδοχή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Η Ουκρανία θα είναι πάντα ευγνώμων στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη βοήθειά τους στην ενίσχυση της ικανότητάς μας να αντισταθούμε στη ρωσική τρομοκρατία», ανέφερε.

«Συμφωνήσαμε με τον Πρόεδρο Τραμπ να συζητήσουμε σε μια προσωπική συνάντηση ποια βήματα μπορούν να κάνουν την ειρήνη δίκαιη και πραγματικά διαρκή», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: 2 νεκροί σε ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones - Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές

Διπλωματικές πηγές σε Ερντογάν: «Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στη λύση της επανένωσης της Κύπρου»

Πώς προχωρούν εμβληματικές υποδομές για οδικούς άξονες, Μετρό, αεροδρόμια

gazzetta
gazzetta reader insider insider