Μητσοτάκης: Έρχονται δομικές παρεμβάσεις για το νερό - Σύντομα οι εξαγγελίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Έρχονται δομικές παρεμβάσεις για το νερό - Σύντομα οι εξαγγελίες
Η προσοχή της κυβέρνησης παραμένει στραμμένη στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την έναρξη της συνάντησής τους. 

Η προσοχή της κυβέρνησης παραμένει στραμμένη στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την έναρξη της συνάντησής τους, διαβεβαιώνοντας πως συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ ενισχύεται και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας κάθε φορά που παρατηρούνται στρεβλώσεις, ενώ για τα ζητήματα της λειψυδρίας επεσήμανε ότι θα χρειαστούν πιο δομικές παρεμβάσεις και σύντομα η κυβέρνηση θα κάνει επιπρόσθετες εξαγγελίες.

«Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις που προέκυψαν φέτος το καλοκαίρι, όμως να είστε βέβαιη ότι θα χρειαστούν πιο δομικές παρεμβάσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα στα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του νερού και για την ύδρευση και για την άρδευση και σύντομα η κυβέρνηση θα κάνει επιπρόσθετες εξαγγελίες γύρω από τα κρίσιμα αυτά ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Στο μέτωπο των τιμών, ανέφερε ότι «είναι ενθαρρυντικές οι ενδείξεις που έχουμε ότι και το μήνα Ιούνιο υπήρξε μια σχετική αποκλιμάκωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ. Πιστεύω ότι το συνολικό πλέγμα των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση έχει αρχίσει και αποδίδει».

Όσον αφορά την ενέργεια, ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί και με πολύ μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στην αγορά της ενέργειας.

«Οι παραγωγοί ενέργειας έβγαλαν σαφέστατα ουρανοκατέβατα κέρδη. Η κυβέρνηση αυτά τα κέρδη θα τα φορολογήσει, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι δεν μπορεί ο Έλληνας καταναλωτής να πληρώνει τις όποιες δυσλειτουργίες σε μια αγορά ενέργειας που σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν έχει φτάσει ακόμη στο σημείο της λειτουργίας που θα θέλαμε», σημείωσε.

«Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να παρέμβει όποτε διαπιστώνονται στρεβλώσεις στην αγορά και κέρδη τα οποία δεν δικαιολογούνται από την ομαλή λειτουργία της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των εφημεριών με τους ιδιώτες γιατρούς. «Φαίνεται να βρέθηκε μια λύση με εθελοντική προσφορά ιδιωτών γιατρών για να καλύψουν κάποιες ανάγκες εφημεριών σε κάποια νοσοκομεία της χώρας. Αναγνωρίζουμε απόλυτα ότι αυτή είναι μια προσωρινή λύση και είμαι πεπεισμένος ότι και η σχετική διάταξη η οποία ψηφίζεται στη Βουλή δεν θα χρειαστεί ποτέ να ενεργοποιηθεί, διότι αυτού του είδους τα προβλήματα πρέπει να λύνονται πάντα συναινετικά και σε συνεργασία με τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους και με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Είχε συζήτηση ο Γεραπετρίτης με τον Τούρκο ομόλογό του για να δοθεί κι από μεριάς τους άδεια έρευνας στο ιταλικό πλοίο;

Γεραπετρίτης για Κάσο: Δεν υπήρξε καμία απολύτως υποχώρηση από την ελληνική πλευρά

gazzetta
gazzetta reader insider insider