Τετ α τετ Μητσοτάκη με Τζιτζικώστα: «Τιμή η πρόταση για τη θέση του Επιτρόπου»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τετ α τετ Μητσοτάκη με Τζιτζικώστα: «Τιμή η πρόταση για τη θέση του Επιτρόπου»
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον πρότεινε για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Κομισιόν, αναφέροντας πως είναι «μοναδική τιμή και ευθύνη».

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε το απόγευμα της Πέμπτης (1/8) στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που είναι η πρόταση της Ελλάδας για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον πρότεινε για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Κομισιόν, αναφέροντας πως είναι «μοναδική τιμή και ευθύνη».

«Θέλω να γνωρίζετε και θέλω να γνωρίζουν και οι συμπολίτες μας ότι δέσμευσή μου είναι να συνεχίσω να δουλεύω για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, υπηρετώντας την Ελλάδα και την ΕΕ» είπε, επίσης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Απόστολος Τζιτζικώστας: Τι είπε στη συνάντησή του με τον Μητσοτάκη

«Σας ευχαριστώ πολύ που με προτείνατε για τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ. Είναι για μένα μοναδική τιμή και ευθύνη. Από την εμπειρία μου στους ευρωπαϊκούς θεσμούς γνωρίζω καλά ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και είμαι αποφασισμένος να εργαστώ σκληρά προκειμένου να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συμπολιτών μας» ανέφερε.

«Και βέβαια η απόφασή σας αυτή συνιστά και μια αναγνώριση του ρόλου και της δυναμικής της Βόρειας Ελλάδας και της Μακεδονίας, στην οποία άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχετε επενδύσει προσωπικά με πολλά και σημαντικά έργα. Θέλω να γνωρίζετε και θέλω να γνωρίζουν και οι συμπολίτες μας ότι δέσμευσή μου είναι να συνεχίσω να δουλεύω για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, υπηρετώντας την Ελλάδα και την Ε.Ε. με αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης. Και οδηγός μου όλα αυτά τα χρόνια έτσι και τώρα θα συνεχίσει να είναι η ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Σας ευχαριστώ και πάλι Πρόεδρε» πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Απόστολο Τζιτζικώστα

«Με μεγάλη ικανοποίηση σε υποδέχομαι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά και την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα είσαι η πρόταση της Ελλάδος για να αναλάβεις τα χρέη του επόμενου Έλληνα Επιτρόπου στις Βρυξέλλες. Σαν ένα πρόσωπο που έχεις διαδραματίσει μια σπουδαία πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εκλεγμένος Περιφερειάρχης για μια 10ετία και με πολύ υψηλά ποσοστά, κάτι που δείχνει μια ευρύτερη πολιτική αποδοχή, στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Αλλά ταυτόχρονα είσαι και ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς καθώς έχεις διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Και πιστεύω ότι ακριβώς αυτή η σύνδεση μεταξύ της δυνατότητας να συνδέει κανείς τις εθνικές και τοπικές προτεραιότητες με τις μεγάλες ευρωπαϊκές επιταγές σε καθιστούν ένα πρόσωπο που έχει όλα τα εχέγγυα για να φέρει εις πέρας αυτή την πολύ δύσκολη και εθνικά απαιτητική αποστολή, του να είσαι ο επόμενος Έλληνας Επίτροπος στις Βρυξέλλες. Να ευχηθώ καλή επιτυχία. Καλή δύναμη. Καλή προετοιμασία στη διαδικασία γιατί υπάρχει μια απαιτητική διαδικασία ακρόασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με Καλάθη ο «τελικός» της Εθνικής μπάσκετ κόντρα στην Αυστραλία

Alpha Real Estate: Μεικτό μέρισμα 0,26 ευρώ ανά μετοχή - Καταβολή από 9/8

Attica Group: Άσκησε το δικαίωμα εξαγοράς των Κίσσαμος και Κύδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider