Η Κάμαλα Χάρις εξασφάλισε και επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κάμαλα Χάρις εξασφάλισε και επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών
Η Κάμαλα Χάρις έλαβε και επισήμως τον αναγκαίο αριθμό ψήφων από τους εκλέκτορες για να γίνει η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ και η πρώτη μαύρη που θα διεκδικήσει το αξίωμα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατιών.

Η Κάμαλα Χάρις έλαβε και επισήμως τον αναγκαίο αριθμό ψήφων από τους εκλέκτορες για να γίνει η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ και η πρώτη μαύρη που θα διεκδικήσει το αξίωμα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατιών.

Στη διαδικτυακή ψηφοφορία η Χάρις συγκέντρωσε ήδη πάνω από τις μισές ψήφους των αντιπροσώπων.

Η ίδια δήλωσε αμέσως ότι αισθάνεται «τιμή» που ξεπέρασε αυτό το όριο από σήμερα, αφού η ψηφοφορία πρόκειται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα. Πρόσθεσε ότι θα αποδεχτεί επισήμως το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στο Σικάγο στα μέσα Αυγούστου.

θα συναντηθεί με τους υποψηφίους αντιπροέδρους της μέσα στο Σαββατοκύριακο

Η Χάρις σχεδιάζει να συναντηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο με τους επίδοξους αντιπροέδρους της, ώστε να κάνει την οριστική επιλογή της μεταξύ τους, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν γνώση της διαδικασίας.

Η Χάρις αναμένεται να επιλέξει τον υποψήφιο αντιπρόεδρο μέχρι την Δευτέρα και να εμφανιστεί μαζί του την Τρίτη στη Φιλαδέλφεια. Το επιτελείο της ετοιμάζει επίσης μια ανακοίνωση σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης με το νέο «δίδυμο» του Δημοκρατικού κόμματος.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνιας Τζος Σαπίρο, τον γερουσιαστή Μαρκ Κέλι, τον κυβερνήτη της Μινεσότας Τιμ Γουόλς, τον κυβερνήτη του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ, τον υπουργό Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ και τον κυβερνήτη του Ιλινόι Τζ.Μπ. Πρίτζκερ, ανέφεραν οι πηγές.

Η επιλογή του αντιπροέδρου της είναι μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις που λαμβάνει η Χάρις στην πολιτική καριέρα της, καθώς προσπαθεί να συγκροτήσει βιαστικά το επιτελείο της, ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου. Η λίστα με τους υποψηφίους περιλαμβάνει πλέον μόνο λευκούς άνδρες που έχουν αναδειχθεί νικητές σε εκλογές κερδίζοντας την εμπιστοσύνη λευκών ή ανεξάρτητων ψηφοφόρων.

Ορισμένοι από τους υποψηφίους έχουν ήδη αναδιαμορφώσει το πρόγραμμά τους για τις επόμενες ημέρες, ώστε να έχουν χρόνο για τη συνάντηση ενώπιον ενωπίω με τη Χάρις. Ο Σαπίρο, για παράδειγμα, ακύρωσε προγραμματισμένες εκδηλώσεις για συγκέντρωση χρημάτων στα Χάμπτονς, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του, ο Μάνουελ Μπόντερ.

Το επιτελείο της Χάρις ανέθεσε στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ και τη νομική εταιρεία Covington & Burling να ερευνήσουν το παρελθόν των πιθανών υποψηφίων. Η δουλειά τους ολοκληρώθηκε και έχουν ήδη παραδώσει τα ευρήματά τους, είπε μια πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Η Χάρις και ο υποψήφιος που θα επιλέξει θα ξεκινήσουν αμέσως μετά μια τετραήμερη περιοδεία σε αμφίρροπες Πολιτείες. Μεταξύ άλλων θα πάνε στο δυτικό Ουισκόνσιν, το Ντιτρόιτ και το Λας Βέγκας. Η πρώτη στάση θα είναι η Φιλαδέλφεια, γεγονός που πυροδότησε φήμες πως ο εκλεκτός της θα είναι ο Σαπίρο. Ωστόσο οι συνεργάτες της ζητούν να μην γίνονται εικασίες.

Συνήθως οι υποψήφιοι πρόεδροι αρχίζουν τη διαδικασία επιλογής του αντιπροέδρου την άνοιξη, αφού ολοκληρωθούν οι προκριματικές των κομμάτων. Έτσι, έχουν αρκετούς μήνες στη διάθεσή τους για να εξετάσουν όλες τις επιλογές τους, βασιζόμενοι σε δημοσκοπήσεις, το ιστορικό των υποψηφίων και άλλους παράγοντες. Όμως μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα, η Χάρις είναι αναγκασμένη να επιλέξει μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κάμαλα Χάρις: Η εκστρατεία της συγκέντρωσε διπλάσια χρήματα από τον Τραμπ

Νέα επίθεση Τραμπ σε Κάμαλα Χάρις: «Είναι Ινδή ή είναι μαύρη;»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν «πολύ ανήσυχος» για τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή

gazzetta
gazzetta reader insider insider