ΣΥΡΙΖΑ: Την Κυριακή η μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Την Κυριακή η μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη
Η εξέλιξη εκλαμβάνεται ως πρώτη νίκη των «87» και του Παύλου Πολάκη.

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε το μεσημέρι και ύστερα από την πρόταση μομφής κατά του πρόεδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, μετά από ψηφοφορία επί του διαδικαστικού αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής η μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής.

Η ψηφοφορία θα γίνει αύριο το πρωί από τις 10:00 έως τις 13:00.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Κατατέθηκε μομφή κατά Κασσελάκη - Υποψήφιος ο Π. Πολάκης - Ήττα Κασσελάκη για φανερή ψηφοφορία

Αφετηρία των δραματικών γεγονότων υπήρξε η κατάθεση της πρότασης μομφής από πλευράς των «87» με 100 υπογραφές μελών της Κ.Ε του κόμματος.

Την πρόταση υποστήριξε, αν και δεν την υπέγραψε, ο Παύλος Πολάκης ο οποίος έθεσε θέμα ηγεσίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Κασσελάκης «δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα, ο ίδιος ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Ακολούθησε έντονη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής.

Την διαδικασία σχολίασε σκωπτικά ο πρόεδρος του κόμματος. «Τώρα θα αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν». Συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε η ψηφοφορία να είναι ανοικτή και ονομαστική. Αντίθετα οι αμφισβητίες ήθελαν η ψηφοφορία να είναι μυστική και να στηθεί κάλπη. Καθώς υπήρχε διαφωνία επιχειρηματολόγησαν τρία άτομα από κάθε πτέρυγα για το πώς θα ψηφίσουν για να προκύψει η απόφαση για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.

Τελικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνώρισε την ήττα καθώς με 122 ψήφους υπέρ, προκρίθηκε η λύση της μυστικής ψηφοφορίας, έναντι 90 που τάχθηκαν με την πρόταση του στρατοπέδου Κασσελάκη για φανερή. Άλλα 212 μέλη της ΚΕ ψήφισαν παρόν. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εκλαμβάνεται ως πρώτη νίκη των «87» και του Παύλου Πολάκη.

Αυτό αφορούσε και το σκωπτικό σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη στους δημοσιογράφους, σε κάποια στιγμή που βγήκε για λίγο από την αίθουσα. Όταν μάλιστα δημοσιογράφος τον ρώτησε «γιατί να είναι τρεις από κάθε άποψη και όχι ένας», είπε: «για να σας απαντήσω θέλω πρώτα να επιχειρηματολογήσουν τρία άτομα».

Σημειώνεται ότι για να περάσει η πρόταση μομφής θα πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50% συν μία ψήφο επί του συνόλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider