Μητσοτάκης από Ναό του Ποσειδώνα: Να μετουσιώσουμε τις κολώνες του χθες στα θεμέλια του αύριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης από Ναό του Ποσειδώνα: Να μετουσιώσουμε τις κολώνες του χθες στα θεμέλια του αύριο
«Βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας, μπροστά σε ένα από τα πιο σημαντικά τοπόσημα της πατρίδας μας, τον ναό του Ποσειδώνα. Παραμένει ένας διαχρονικός φάρος ιστορίας και πολιτισμού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα στην τελετή για την εγκαινίαση της νέας φωταγώγησης του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και μίλησε για ένα έργο που επέβαλε η ιστορικότητα και η πολιτισμική κληρονομιά του μνημείου.

«Βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας, μπροστά σε ένα από τα πιο σημαντικά τοπόσημα της πατρίδας μας, τον ναό του Ποσειδώνα. Παραμένει ένας διαχρονικός φάρος ιστορίας και πολιτισμού», επεσήμανε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του.

«Δεν θαυμάζουμε όμως απλά το παρελθόν αυτού του θησαυρού, γιορτάζουμε και το λαμπρό του μέλλον, αφού εδώ και 20 χρόνια, χρήζει απαραίτητης ανανέωσης», τόνισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «ένα σύγχρονο σύστημα φωτισμού που θα του επιτρέψει κυριολεκτικά να λάμψει ακόμα περισσότερο. Πρόκειται για μία παρέμβαση η οποία ήταν πια επιβεβλημένη».

«Αναδεικνύεται η μοναδική τεχνοτροπία του, ο ίδιος του ο περίβολος, το βραχώδες ανάγλυφο, ενώ τα έργα στα σημεία εισόδου και εξόδου θα επιτρέπουν σε όλους την ασφαλέστερη πρόσβαση», ανέφερε για τις εργασίες που επιμελήθηκε η Ελευθερία Ντεκώ.

«Θα μπορούμε να θαυμάζουμε το μεγαλείο του χώρου, είτε από τη θάλασσα είτε από τη στεριά. Τολμώ να σκεφτώ ότι ο ναός του Ποσειδώνα αποκτά πλέον την εμβέλεια που είχαν οραματιστεί και οι πρόγονοί μας», συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Έχουν γίνει σημαντικά βήματα ως προς την στήριξη της Αυτοδιοίκησης

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αλληλέγγυα στις χώρες που επλήγησαν από σοβαρές πλημμύρες

Metlen Energy & Metals: Οι Μηχανικοί στην Πράξη επιστρέφουν για 8η χρονιά

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider