ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα και τα επόμενα βήματα εκλογής αρχηγού στην Πολιτική Γραμματεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα και τα επόμενα βήματα εκλογής αρχηγού στην Πολιτική Γραμματεία
Διαδικαστικά ζητήματα σε σχέση με την εκλογή αρχηγού, συζητήθηκαν στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαδικαστικά ζητήματα σε σχέση με την εκλογή αρχηγού, συζητήθηκαν στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές του κόμματος: «Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε σε άκρως εποικοδομητικό κλίμα. Συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών και τα επόμενα βήματα για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την προσεχή Πέμπτη από την οποία θα προκύψει και η οριστική, γραπτή εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σάββατο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σήμερα συζητήθηκε η διαδικασία κύρωσης των υποψηφιοτήτων. Εφόσον η διαδικασία οριστικοποιηθεί από την Κεντρική Επιτροπή θα υπάρξει πρόταση προς το έκτακτο Συνέδριο από το οποίο θα ληφθεί και η τελική απόφαση. Αντικείμενο της τελικής εισήγησης είναι και η συλλογή των υπογραφών και η ημερομηνία κατάθεσής τους από τους υποψηφίους.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη εκλογή απαιτούνταν 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής για να θέσει κανείς υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. Οι υπογραφές στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής συμψηφίζονται με των βουλευτών. Μπορεί όμως να υπάρξει και διεύρυνση των κριτηρίων για την κατάθεση υποψηφιότητας με υπογραφές από στελέχη των νομαρχιακών ή των κομματικών μελών.

Κατά τα λοιπά επιβεβαιώθηκε η απόφαση της προηγούμενης Πολιτικής Γραμματείας. Η εισήγηση του οργάνου -εάν δεν υπάρξει αλλαγή στην συνεδρίαση της Πέμπτης-, προς την Κεντρική Επιτροπή θα προβλέπει το Συνέδριο να είναι έκτακτο και να γίνει στις 1-3 Νοεμβρίου. Επίσης να μην έχει τον χαρακτήρα του καταστατικού Συνεδρίου και να γίνει με εκλογή νέων αντιπροσώπων. Η εκλογή αρχηγού θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αποφασιστεί στις 24/11 - 1/12.

Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, συζητήθηκε ξανά το χρονοδιάγραμμα, αλλά δεν υπήρξε αλλαγή από την απόφαση που ελήφθη την περασμένη Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσιάρας: Δίνουμε ανάσα στον αγροτικό κόσμο

Σδούκου: Ο ρόλος της Ελλάδας αναβαθμίζεται μέσα από νέες ηλεκτρικές διασυνδέσεις

Μητσοτάκης: Το ζωντανό Ψηφιακό Φροντιστήριο είναι μία σημαντική καινοτομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider