Ο Μάριος Σαλμάς διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ: Δεν παραδίδει την έδρα - Απάντηση σε Μητσοτάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μάριος Σαλμάς διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ: Δεν παραδίδει την έδρα - Απάντηση σε Μητσοτάκη
Πρώτη αντίδραση του Μ. Σαλμά μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ - Τι θα κάνει με την βουλευτική του έδρα.

Διεγράφη επίσημα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, αφού συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. Η παραπομπή του αφορούσε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.

Σε δήλωσή του στη Βουλή διεμήνυσε ότι δεν παραδίδει την βουλευτική του έδρα, τονίζοντας ότι «αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διαγράφει για να στείλει μηνύματα, είναι απαράδεκτο». Πιο αναλυτικά αναφέρει: «Αν με διαγράφει ο κ. Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στη woke ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο» τόνισε.

«Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής» κατέληξε. Σε ερώτηση εάν θα παραδώσει την έδρα απάντησε: «Νομίζετε ότι πρέπει να σταματήσω τη μάχη για τους πολλούς;».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον βουλευτή Μάριο Σαλμά ήταν οι τελευταίες τηλεοπτικές του εμφανίσεις όπου επανέλαβε τα περί φωτογραφικών διαγωνισμών, αντιπολιτευόμενος σε επίπεδο ηθικής την κυβέρνηση, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρωθυπουργός από τη Νέα Υόρκη παραπέμποντάς τον στην επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για Γάζα: Αναγκαία η επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης πυρός Ισραήλ - Χαμάς

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν την Τρίτη στον ΟΗΕ

Μητσοτάκης στην Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον: Υπάρχουν παγκόσμιες απειλές που απαιτούν παγκόσμιες λύσεις

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider