Μαρινάκης για Σαλμά: Διεγράφη γιατί αναπαρήγαγε μία σειρά από συκοφαντίες και κατηγορίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρινάκης για Σαλμά: Διεγράφη γιατί αναπαρήγαγε μία σειρά από συκοφαντίες και κατηγορίες
Στη διαγράφη του Μάριου Σαλμά, στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν και στο μεταναστευτικό ζήτημα αναφέρθηκε ο Παύλος Μαρινάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Στη διαγράφη του Μάριου Σαλμά, στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν κατά τη διάρκεια της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αλλά και στο μεταναστευτικό ζήτημα που αντιμετωπίζει καθημερινά η Ελλάδα, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» την Τρίτη.

Ξεκινώντας από τη διαγραφή του Σαλμά από τη ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως διεγράφη «γιατί αναπαρήγαγε μια σειρά από συκοφαντίες, μια σειρά από κατηγορίες στα Μέσα, στα κανάλια, ξεκινώντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, που κατέθεσε κάποια πράγματα πολύ σοβαρά, χωρίς να διαβιβάζει αυτές τις καταγγελίες στον μόνο καθ' ύλην αρμόδιο που είναι ο εκάστοτε εισαγγελέας, δηλαδή στη Δικαιοσύνη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι «είναι δεδομένο ότι ο καθένας, είτε είναι βουλευτής, είτε υπουργός, είτε ο οποιοσδήποτε ασχέτως αν ανήκει σε μια παράταξη, έχει τη δυνατότητα αν κάτι θεωρεί ότι δεν γίνεται σωστά να το καταγγείλει και δημοσίως» προσθέτοντας ότι ο κ. Σαλμάς το έκανε και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Ρωτήθηκε ο κ. Σαλμάς εκείνη την ημέρα αν θέλει να επανέλθει. Δεν επανήλθε. Λίγες ημέρες μετά, ζήτησε και τα σχετικά έγγραφα από την κ. Μενδώνη, τον Ιούλιο που μας πέρασε, και του απεστάλησαν τα σχετικά έγγραφα. Και σημειώνω ότι για την υπόθεση για την οποία μιλάμε, τα περιβόητα κυλικεία, όπου έγινε ο διαγωνισμός μπήκαν πολύ αυστηρά κριτήρια συμμετείχαν και άλλες εταιρείες, έχουν γίνει σχετικές προδικαστικές και λοιπές προσφυγές στη Διοικητική Δικαιοσύνη, απερρίφθησαν όλες, άρα και ως προς στο διοικητικό σκέλος έχει κλείσει η υπόθεση.

Και έρχομαι και λέω ασχέτως αν μιλάμε για τον Σαλμά, για τη Μενδώνη. Έστω ότι έρχεται κάποιος σε εσάς ή στον κ. Φουσκίδη και αορίστως σε ένα κανάλι απευθύνει κατηγορίες. Πώς θα προστατεύσετε εσείς τον εαυτό σας, ενώ όταν υπήρχε η δυνατότητα να ερωτηθείτε, έχετε απαντήσει πλήρως. Άρα με λίγα λόγια η διαγραφή έχει να κάνει με μια συμπεριφορά που δεν έχει σχέση με αυτά τα οποία προβλέπονται στη ΝΔ. Στη ΝΔ δεν έχουμε μάθει τις κατηγορίες να τις απευθύνουμε σε τηλεδικαστήρια και μάλιστα όταν αυτή η συμπεριφορά είναι επαναλαμβανόμενη αρχίζει και γίνεται περίεργη. Αυτός λοιπόν ήταν ο λόγος».

Σχετικά με την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν και στις πιθανές απαιτήσεις της Τουρκίας, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η χώρα μας δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης για αναγνώριση ψευδοκράτους, προσθέτοντας ότι είναι από τις «κόκκινες» γραμμές, που διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι πρωθυπουργοί της χώρας δεν τα συζητάνε καν. «Το Κυπριακό, αντιθέτως, με την πάγια ελληνική-κυπριακή θέση, που είναι ταυτόσημες, είναι κορυφαίο θέμα στην ατζέντα. Υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορούμε να περάσουμε στα επόμενα βήματα, αλλά επειδή, ειδικά αυτοί που μας ακούν και από την Κύπρο, έχουν κουραστεί να ακούν κατά καιρούς για αισιοδοξία, εμείς κρατάμε μικρό καλάθι. Θεωρούμε ότι ο διάλογος αυτός έχει μόνο καλά να δώσει. Από τη στιγμή που έχεις μία Κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που ισχυροποιεί τη χώρα και δεν βάζει στο ζύγι ζητήματα κυριαρχίας, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν τα διαπραγματεύεται καν, ένα από τα οφέλη αυτής της διαδικασίας διαλόγου είναι και το γεγονός ότι στην Ελλάδα πλέον το μεταναστευτικό έχει πάψει να είναι, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες».

Προσέθεσε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι το μεταναστευτικό, αλλά είπε ότι υπάρχει μια καλή συνεργασία με την Τουρκία: «Έχουμε καταφέρει από 93.000 διαμένοντες μετανάστες ή πρόσφυγες, να έχουμε 21.000. Από 130 δομές, μέσα σε πέντε χρόνια, έχουμε 33 δομές», είπε.

«Οι αριθμοί, όταν τους βλέπεις και σε ένα βάθος χρόνου, αποτυπώνουν μια πραγματικότητα πίσω από την οποία κρύβεται η ζωή των ανθρώπων στα νησιά, των ανθρώπων οι οποίοι βρέθηκαν στη χώρα μας κατατρεγμένοι και κάποιοι εξ αυτών, δυστυχώς, λόγω των πρακτικών των λαθροδιακινητών, βρέθηκαν να χάνουν και τη ζωή τους. Κάτι που είναι ό,τι πιο τραγικό υπάρχει. Το Λιμενικό σώζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές. Κατάφερε και διέσωσε κάποιους εκ των επιβαινόντων σε αυτή τη λέμβο. Κάποιοι, δυστυχώς, έχασαν τη ζωή τους και απ’ ότι μαθαίνουμε είναι και παιδιά μεταξύ αυτών. Είναι κάτι τραγικό. Αλλά, προσέξτε, κι αυτή είναι μία διάσταση. Κάποιοι εξ αυτών που κατάφεραν να φτάσουν στην Ελλάδα, έμεναν σε δομές ντροπής, όπως είναι η Μόρια, όπως είναι η Ειδομένη. Αυτά δεν υπάρχουν πλέον. Ταυτόχρονα, όμως, δεν υπάρχει και ασυδοσία.

Τώρα, ως προς τη συνάντηση, εμείς δεν είμαστε αφελείς. Δεν περιμένουμε από τη μια μέρα στην άλλη ο γείτονάς μας να αλλάξει αυτά τα οποία πιστεύει. Όμως, έχουμε δει ότι σε αυτή τη διάρκεια του χρόνου, που υπάρχει αυτή η επικοινωνία, έχουμε καταφέρει να πετύχουμε κάποιες μικρές νίκες, όπως είναι εκμηδενισμός των παραβιάσεων, το γεγονός ότι διατυπώνουμε τις θέσεις μας δυνατά και καθαρά».

«Ο απώτερος στόχος είναι - η μοναδική διαφορά που έχουμε με την Τουρκία - ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δίκαιο. Εκεί, ούτως ή άλλως, δεν μπορεί να υπάρχει άλλη διαφορά, γιατί για την ατζέντα συμφωνούν και τα δύο μέρη. Εμείς μία διαφορά θεωρούμε, άρα είναι και η μόνη που θα συζητηθεί όταν έρθει η ώρα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει απόσταση μέχρι εκείνη τη στιγμή. Όμως, ναι, εκεί είναι που θέλουμε να φτάσουμε».

«Το κυριότερο είναι πως πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτός ο ψευδεπίγραφος πατριωτισμός, όλοι αυτοί οι οποίοι παριστάνουν ότι αγαπάνε περισσότερο την πατρίδα τους από κάποιους άλλους, δεν οδηγεί κάπου. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο τα ελληνοτουρκικά. Η Ελλάδα πρωταγωνίστησε για το ρεύμα, πρωταγωνίστησε για το Ταμείο Ανάκαμψης. Έχει θωρακιστεί όσο ποτέ. Όλα αυτά τα μεγάλα, λοιπόν, τα προχωράμε. Και ένας από τους λόγους που έχουν θετική κατάληξη πολλές από αυτές τις διμερείς συναντήσεις, είναι ότι πλέον μιλάμε για μια άλλη Ελλάδα, πολύ πιο ισχυρή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: 18 παρεμβάσεις για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού τομέα

Πιερρακάκης για Ψηφιακό Φροντιστήριο: Κάθε μάθημα προσελκύει περίπου 4.000 μαθητές

Κεραμέως: Πάνω από 7.300 αιτήσεις για συμμετοχή στα προγράμματα της ΔΥΠΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider