Γεραπετρίτης: Φιλοδοξούμε να γίνουμε γέφυρα μεταξύ βορρά και νότου, ανατολής και δύσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεραπετρίτης: Φιλοδοξούμε να γίνουμε γέφυρα μεταξύ βορρά και νότου, ανατολής και δύσης
Στις αρχές που θα καθοδηγήσουν τη θητεία της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την ομιλία του στην ανοιχτή συνεδρίαση υψηλού επιπέδου με θέμα «Διατήρηση της Διεθνούς Ειρήνης και Ασφάλειας: Ηγεσία για την Ειρήνη».

Στις αρχές που θα καθοδηγήσουν τη θητεία της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την ομιλία του στην ανοιχτή συνεδρίαση υψηλού επιπέδου με θέμα «Διατήρηση της Διεθνούς Ειρήνης και Ασφάλειας: Ηγεσία για την Ειρήνη».

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε τη σημασία της θέσης αυτής, δηλώνοντας:

«Να είστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα κατανοεί την τεράστια ευθύνη που συνεπάγεται η θέση του εκλεγμένου μέλους. Κατά τη διάρκεια της θητείας μας, φιλοδοξούμε να γίνουμε μια γέφυρα, ένας έντιμος μεσολαβητής, μεταξύ Βορρά και Νότου, Ανατολής και Δύσης. Θα επιδιώξουμε να προωθήσουμε μια προσέγγιση με βάση τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ για όλες τις τρέχουσες προκλήσεις με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και να βρούμε λύσεις μέσω της συνεργασίας και της συμπεριληπτικότητας. Φιλοδοξούμε δε, να αποκαταστήσουμε το αυθεντικό νόημα των θεμελιωδών εννοιών, όπως η ειρηνική επίλυση των διαφορών

Η τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών καταδεικνύει τη δέσμευση της Ελλάδας στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και της διεθνούς ασφάλειας μέσα από τη συνεργασία και τον διάλογο, με βάση τις αρχές του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης: Μεγάλη ευθύνη να συμμετέχεις στη διεθνή αρχιτεκτονική ασφαλείας μέσω των αποφάσεων του ΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider