Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ - Καταδικάζει η κυβέρνηση τις επιθέσεις του Ιράν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ - Καταδικάζει η κυβέρνηση τις επιθέσεις του Ιράν
Αύριο, Τετάρτη, στις 16.30, θα συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

(upd 23:20) Αύριο, Τετάρτη, στις 16.30, θα συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση υπάρχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης και από Λίβανο και από Ισραήλ το οποίο, εφόσον απαιτηθεί, θα ενεργοποιηθεί. Για την ώρα δεν έχουν ζητηθεί εκκενώσεις.

Το συμβούλιο συγκαλείται εκτάκτως μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ με ομοβροντία βαλλιστικών πυραύλων. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται στρατιωτικές πηγές εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 200 πύραυλοι. Δεκάδες εκρήξεις ακούγονται στον εναέριο χώρο της Ιερουσαλήμ από πυραύλους αναχαίτισης που εκτοξεύτηκαν απόψε εναντίον εισερχόμενων βλημάτων.

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει έντονα τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Πρόκειται για μια σοβαρή κλιμάκωση και αυξάνει την απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και στο δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια. Η Ελλάδα επαναβεβαιώνει την έκκλησή της για άμεση αποκλιμάκωση".

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider