Σε κατάσταση συναγερμού η Αθήνα: Συνεδριάζει στις 16:30 το ΚΥΣΕΑ υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε κατάσταση συναγερμού η Αθήνα: Συνεδριάζει στις 16:30 το ΚΥΣΕΑ υπό τον Κ. Μητσοτάκη
Το Υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση του στο «Χ, καταδικάζει την ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Σε κατάσταση συναγερμού και η Αθήνα, μετά τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Σήμερα, Τετάρτη, στις 16:30, θα συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Το Υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση του στο «Χ, καταδικάζει την ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ δηλώνει ότι πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση, που διευρύνει την απειλή για την ασφάλεια της περιοχής, και επαναβεβαιώνει ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των πολιτών του Ισραήλ και στο δικαίωμά τους να ζουν με ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση υπάρχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης και από Λίβανο και από Ισραήλ το οποίο, εφόσον απαιτηθεί, θα ενεργοποιηθεί. Για την ώρα δεν έχουν ζητηθεί εκκενώσεις.

Ακόμη, με ανάρτησή του στο X, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κοινοποίησε την πρόθεση της Ελλάδας να αποστείλει C - 130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου αναφέροντας: «μετά από αίτημα του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλη Πάλμε, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία», η ελληνική Πολεμική Αεροπορία «θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από το Λίβανο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην αντεπίθεση το Ισραήλ: Επί τάπητος κοινή απάντηση με ΗΠΑ στο Ιράν - Προειδοποιεί η Τεχεράνη

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider