Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Εγκρίθηκε το χρονοδιάγραμμα για τις ακροάσεις της Επιτροπής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Εγκρίθηκε το χρονοδιάγραμμα για τις ακροάσεις της Επιτροπής
Η Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου αποφάσισε το τελικό, λεπτομερές χρονοδιάγραμμα για τις ακροάσεις των ορισθέντων/εισών επιτρόπων.

Η Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου αποφάσισε το τελικό, λεπτομερές χρονοδιάγραμμα για τις ακροάσεις των ορισθέντων/εισών επιτρόπων.

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 4 έως τις 12 Νοεμβρίου. Μετά από διαβούλευση με τους προέδρους των επιτροπών, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων ενέκριναν το λεπτομερές χρονοδιάγραμμα με βάση το οποίο θα προσέλθουν ενώπιον των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επίτροπων οι ορισθέντες/είσες επίτροποι.

Η πολιτική ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε επίσης τις γραπτές ερωτήσεις που προετοίμασαν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές - στις οποίες οι ορισθέντες/είσες επίτροποι θα πρέπει να απαντήσουν έως τις 22 Οκτωβρίου 2024.

Μετά τις ακροάσεις

Έπειτα από κάθε ακρόαση θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση, κατά την οποία οι αρμόδιοι πρόεδροι των επιτροπών και εκπρόσωποι (συντονιστές) των πολιτικών ομάδων θα αξιολογήσουν τις επιδόσεις κάθε υποψήφιου/ας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης από τις επιτροπές, η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών θα αξιολογήσει το αποτέλεσμα του συνόλου των ακροάσεων και θα διαβιβάσει τη σύστασή της στη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ. Η πολιτική ηγεσία του Κοινοβουλίου στο πλαίσιο αυτό θα ανταλλάξει απόψεις και θα αποφασίσει εάν θα κηρύξει την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ακροάσεων κατά τη συνεδρίασή της στις 21 Νοεμβρίου, αποφασίζοντας παράλληλα να εγγράψει την ψηφοφορία επί του Σώματος των Επιτροπών στην ημερήσια διάταξη της ολομέλειας του Κοινοβουλίου.

Η Επιτροπή στο σύνολό της πρέπει να εκλεγεί με απλή πλειοψηφία επί των ψηφισάντων στην ολομέλεια του ΕΚ, σε ονομαστική ψηφοφορία. Η τρέχουσα εκτίμηση είναι ότι η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί κατά τη σύνοδο του Νοεμβρίου (25 - 28/11) στο Στρασβούργο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επόμενος κοινοτικός προϋπολογισμός: Τις περιφέρειες να τις ρωτήσουμε ή όχι;

gazzetta
gazzetta reader insider insider