Η Μελόνι χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την επίθεση του Ισραήλ στην Unifil

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Μελόνι χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την επίθεση του Ισραήλ στην Unifil
"Έστω και αν δεν καταγράφηκαν θύματα ή σοβαρές ζημιές, πιστεύω ότι πρέπει να θεωρηθεί απαράδεκτη η επίθεση του Ισραήλ κατά της Unifil", δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι κατά τη σημερινή της ομιλία στο κοινοβούλιο της Ρώμης.

«Έστω και αν δεν καταγράφηκαν θύματα ή σοβαρές ζημιές, πιστεύω ότι πρέπει να θεωρηθεί απαράδεκτη η επίθεση του Ισραήλ κατά της Unifil», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι κατά τη σημερινή της ομιλία στο κοινοβούλιο της Ρώμης.

«Πρόκειται για μια θέση που η Ιταλία υιοθέτησε με αποφασιστικότητα σε όλα τα επίπεδα: απαιτούμε να τύχει εγγύησης η ασφάλεια των στρατιωτών μας, τόσο στην αποστολή Unifil όσο και στη διμερή αποστολή. Μαζί με την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα, (οι αποστολές αυτές) συνέβαλαν επί σειρά ετών στη σταθερότητα των συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο», πρόσθεσε η Μελόνι.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, «η στάση των Ισραηλινών δυνάμεων είναι εντελώς αδικαιολόγητη και παραβιάζει κατάφωρα το ψήφισμα 1701 του ΟΗΕ. Πρέπει να εργαστούμε με στόχο την πλήρη εφαρμογή του ψηφίσματος ενισχύοντας την Unifil και τις στρατιωτικές δυνάμεις του Λιβάνου», κατέληξε η Τζόρτζια Μελόνι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μακρόν: Ο Νετανιάχου δεν μπορεί να παρακάμπτει τις αποφάσεις του ΟΗΕ

Νετανιάχου: Τα αντίποινα στο Ιράν θα καθοριστούν βάσει των ισραηλινών συμφερόντων

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε ομοβροντία ρουκετών στη Χάιφα - «Το Ισραήλ θα πονέσει»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider