Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Χρ. Σταϊκούρας για το σιδηροδρομικό δίκτυο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Χρ. Σταϊκούρας για το σιδηροδρομικό δίκτυο
Η πρώτη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο με αντικείμενο και πάλι την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη επισκέφτηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να παραδώσει στοιχεία σχετικά με την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και να ενημερώσει για μία συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί μετά τα νέα περιστατικά που σημειώθηκαν στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την κ. Αδειλίνη. Η πρώτη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο με αντικείμενο και πάλι την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Μετά τη συνάντηση με την κα Αδειλίνη, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε:

«Προσήλθα, σήμερα, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ενημερωθώ για την πορεία δύο μηνυτήριων αναφορών που υπέβαλα, τον Απρίλιο του 2024, καθώς και να ενημερώσω για την τρίτη αναφορά που κατέθεσα, την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με ανησυχητικά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Περιστατικά που βλάπτουν και τον σιδηρόδρομο και τη χώρα μας. Περιστατικά που εγείρουν ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν αρμοδίως. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής, προς κάθε κατεύθυνση.

Εργαζόμαστε, μεθοδικά και επίμονα, για την ενίσχυση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών και για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σε αυτή την προσπάθεια, παίγνια με οποιαδήποτε στόχευση δεν γίνονται αποδεκτά. Κανείς μας δεν είναι υπεράνω αξιολόγησης, ελέγχου και εφαρμογής του νόμου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider