Πέτσας στο Insider.gr: Μόνο στα χαρτιά η «καθαρή έξοδος» από το Μνημόνιο

Γιώργος Ευγενίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας στο Insider.gr: Μόνο στα χαρτιά η «καθαρή έξοδος» από το Μνημόνιο

Την άποψη ότι η «καθαρή έξοδος» από το Μνημόνιο είναι μόνο στα χαρτιά εκφράζει με δήλωσή του στο Insider.gr ο σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας, στον απόηχο των όσων είπε επίσης στο Insider.gr ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ.

Δεν υπάρχει «καθαρή έξοδος» από το 3ο Μνημόνιο. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, μαζί με την κυβέρνηση Τσίπρα, δέσμευσαν την Ελλάδα σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και σε πρόσθετα μέτρα μείωσης συντάξεων και αφορολογήτου ύψους 5,1 δις ευρώ από το 2019, ενώ το 3ο Μνημόνιο λήγει τον Αύγουστο του 2018. Δηλαδή, πρακτικά, δέσμευσαν τη χώρα σε ένα 4ο Μνημόνιο μέχρι το 2022, χωρίς λεφτά. "Καθαρή έξοδος" λοιπόν είναι μόνο στα χαρτιά», σημειώνει ο κ. Πέτσας.

«Όσο για την εποπτεία, ας μην βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Κύριο ζητούμενο είναι η όποια εποπτεία να βασίζεται σε ένα σωστό πρόγραμμα. Και το 3ο πρόγραμμα βασίστηκε στην υπερφορολόγηση, δηλαδή σε λάθος μείγμα πολιτικής, που οδήγησε στον πολλαπλασιασμό των μέτρων λιτότητας σε βάρος των πολιτών και σε καχεξία την εθνική οικονομία. Απόδειξη ότι ήταν λάθος είναι η επιβολή νέων μέτρων μετά τη λήξη του 3ου Μνημονίο», προσθέτει ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ και καταλήγει, εν προκειμένω, ότι για τη ΝΔ το βασικό ζητούμενο είναι να αλλάξει η ακολουθούμενη πολιτική, στην κατεύθυνση που υπέδειξε με την τοποθέτησή του στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου παρουσίασε τη δική του πρόταση για το μέλλον της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider