Το insider.gr στο Μάτι, τρεις μέρες μετά την καταστροφή

Γιώργος Ευγενίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το insider.gr στο Μάτι, τρεις μέρες μετά την καταστροφή

Έχουν συμπληρωθεί περισσότερες από δύο μέρες από τη στιγμή που έγινε η τραγωδία στην Ανατολική Αττική. Μάτι, Νέος Βουτζάς και Κόκκινο Λιμανάκι είναι οι περιοχές που υποστεί από σημαντικές ως σαρωτικές καταστροφές.

Το Insider.gr βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της τραγωδίας, στο Μάτι. Περπατήσαμε στους δρόμους, απ’ όπου πέρασε η φωτιά, μιλήσαμε με ανθρώπους που κινδύνευσαν είτε οι ίδιοι είτε οι οικείοι τους και αντικρύσαμε την εικόνα καταστροφής σε περιουσίες και, κυρίως, στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, η οποία, σε ορισμένα σημεία, θυμίζει πλέον κρανίου τόπος.

Οι άνθρωποι στο Μάτι καλούνται να διαχειριστούν την απώλεια, σε φόντο μαύρο: πολλές φορές την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων ή της περιουσίας τους. Άλλοι, μετά τις ώρες του αναβρασμού, προσπαθούν να συμμαζέψουν ό,τι μπορούν. Και άλλοι, ίσως οι πιο δραματικές φιγούρες, προσπαθούν να πιαστούν από ότι μπορεί να τους δημιουργήσει ελπίδα ότι οι άνθρωποι που αναζητούν είναι ακόμα στη ζωή.

Ο χρόνος στο Μάτι σαν να έχει σταματήσει το απόγευμα της Δευτέρας. Η σαρωτική επίδραση της πυρκαγιάς είναι πλέον ορόσημο για την περιοχή και για τους ανθρώπους της. Καλούνται πλέον να διαχειριστούν την επόμενη μέρα, αν και έχουν ήδη πολλά ερωτήματα και συσσωρευμένη οργή για τους χειρισμούς των υπευθύνων και την έλλειψη συντονισμού, παρά την ισχύ του φυσικού φαινομένου. Το μόνο παρήγορο που βλέπει κανείς στην περιοχή, είναι η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και των πολλών εθελοντών, προκειμένου να ανακουφίσουν τις πληγές των πυρόπληκτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider