Τα μικρά μυστικά του ταξιδιώτη: Tips και ιδέες για ένα ταξίδι που θα σου μείνει αξέχαστο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα μικρά μυστικά του ταξιδιώτη: Tips και ιδέες για ένα ταξίδι που θα σου μείνει αξέχαστο
Πριν φύγεις για το αεροδρόμιο, σου προτείνουμε να διαβάσεις αυτά τα μικρά και πολύτιμα μυστικά που έχουμε μαζέψει για να κάνουμε το ταξίδι σου ακόμα πιο μοναδικό.

Έχεις κλείσει εισιτήρια, έχεις φροντίσει για τη διαμονή σου και σύντομα θα ετοιμάσεις βαλίτσες για το επόμενο σου ταξιδάκι. Υπέροχα! Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν σε ζηλεύουμε! Πριν όμως φύγεις για το αεροδρόμιο, σου προτείνουμε να διαβάσεις αυτά τα μικρά και πολύτιμα μυστικά που έχουμε μαζέψει για να κάνουμε το ταξίδι σου ακόμα πιο μοναδικό.

1. Αποθήκευσε στο Google Maps την τοποθεσία του ξενοδοχείου που θα διαμένεις

Αυτή η τακτική θα σου φανεί σίγουρα χρήσιμη τόσο κατά την άφιξη στον προορισμό σου – καθώς θα προσπαθείς να πας για πρώτη φορά στο ξενοδοχείο – όσο και σε περίπτωση που χαθείς ή που απλά δεν θυμάσαι πώς ακριβώς να επιστρέψεις στην άνεση του δωματίου σου, μετά από μια μέρα γεμάτη εξερεύνηση.

2. Ζήτα τη γνώμη των ντόπιων

Σίγουρα γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια, τα πιο ειδυλλιακά τοπία για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα, τα πιο in μπαράκια και τα ιδανικότερα μαγαζιά για ένα αναζωογονητικό shopping therapy!

3. Πάρε πληροφορίες και εισηγήσεις από το προσωπικό του ξενοδοχείου

Εκτός από το ότι πιθανώς να είναι κι αυτοί ντόπιοι, το προσωπικό του ξενοδοχείου παρέχει πληροφορίες σε ταξιδιώτες κάθε μέρα. Επομένως, ξέρει ακριβώς τι να σου προτείνει όσον αφορά αξιοθέατα, δραστηριότητες, μεταφορικά μέσα κλπ.

4. Δοκίμασε την τοπική κουζίνα

Ακόμα και στην ίδια χώρα, κάθε περιοχή έχει τις δικές της, ξεχωριστές γεύσεις, που κάνουν την τοπική της κουζίνα ιδιαίτερη και μοναδική. Μη χάσεις λοιπόν την ευκαιρία να εξερευνήσεις νέες γευστικές προτάσεις και να ανακαλύψεις τη ντόπια πινελιά στη γαστρονομική εμπειρία!

5. Μην διστάσεις να «χαθείς» στον προορισμό σου

Τριγυρνώντας «άσκοπα» στους δρόμους και τα σοκάκια του τόπου που θα επισκεφθείς, μπορείς να τον εξερευνήσεις καλύτερα, να δεις μια πιο αυθεντική του πλευρά, να ανακαλύψεις πράγματα που δεν είχες υπόψη από πριν και να αφήσεις τις μικρές του λεπτομέρειες να σε μαγέψουν!

6. Προτίμησε να επισκέπτεσαι πολυσύχναστα αξιοθέατα γύρω στο μεσημέρι

Ακολούθησε τον… λιγότερο περπατημένο δρόμο και κάνε τις επισκέψεις σου στα αξιοθέατα την ώρα που ο περισσότερος κόσμος «αποσύρεται» από τις τουριστικές βόλτες για μεσημεριανό. Καταλαβαίνεις βέβαια πού το πάμε: Λιγότερο πλήθος, λιγότερες ουρές, λιγότερη ταλαιπωρία και περισσότερη άνεση για να δεις από κοντά τα θαυμαστά έργα της ανθρώπινης κουλτούρας, της ιστορίας ή της φύσης!

7. Άκου το σώμα σου

Παρόλο που θέλεις να τα εξερευνήσεις όλα μέσα σε λίγες μέρες, να ανακαλύψεις καινούρια μέρη, να ζήσεις νέες εμπειρίες, το σώμα σου θέλει – μέσα σε όλα αυτά – κάποιες στιγμές ξεκούρασης. Μην παραμελήσεις τα σημάδια που σου στέλνει, γιατί στο τέλος θα νιώθεις τόση κούραση που θα σε κάνει να χάσεις το ενδιαφέρον σου για όλα τα πιο πάνω. Όταν λοιπόν αισθανθείς ότι το χρειάζεσαι, πάρε λίγο χρόνο να χαλαρώσεις, χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα, για να επιστρέψεις αναζωογονημένος/η στο πρόγραμμά σου!

8. Χρησιμοποίησε αντηλιακό

Αν και αυτή είναι μια συμβουλή που δίνουν αμέτρητα travel blogs, πολλές φορές την προσπερνάμε χωρίς να της δώσουμε την απαραίτητη προσοχή. Ωστόσο, η χρήση αντηλιακού κατά τη διάρκεια των διακοπών σου έχει μεγάλη σημασία, αφού τις περισσότερες ώρες της ημέρας θα τις περνάς έξω, μένοντας εκτεθειμένος/η στις ακτίνες του ήλιου.

9. Κράτα το αντισηπτικό πάντα μαζί σου

Είτε με πανδημία είτε χωρίς, το αντισηπτικό είναι πάντα απαραίτητο στο ταξίδι! Σε κάθε εξερεύνηση, σε κάθε βόλτα ή αξιοθέατο, αγγίζεις επιφάνειες που τις αγγίζουν καθημερινά εκατοντάδες άτομα. Ένα απλό καθάρισμα των χεριών με αντισηπτικό θα σε γλυτώσει από τους… μοχθηρούς σκοπούς των μικροβίων που θα βρεθούν στο διάβα σου!

10. Κάνε έγκαιρα την κράτησή σου στα ξενοδοχεία του Oniro Hotels Group

Αν ο επόμενος σου προορισμός είναι εντός Ελλάδας, ρίξε μια ματιά στα εκπληκτικά boutique ξενοδοχεία του Oniro Hotels Group και κάνε έγκαιρα την κράτησή σου, γιατί η καλή διαμονή είναι ίσως… το ήμισυ του παντός σε κάθε ταξίδι!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider