Μας καίει το πετρέλαιο αλλά αλλού είναι το μεγάλο πρόβλημα. Στο φυσικό αέριο και τις διαθέσεις της Gazprom. Έχω δε την αίσθηση χωρίς να δηλώνω αναλυτής καθώς δεν τους έχω δει πλην σπανίων περιπτώσεων να επιβεβαιώνονται, ότι τους επόμενους μήνες θα δούμε αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου. Η Ρωσία έχει τέρμα γκάζια στις εξαγωγές προς Κίνα και Ινδία, ο ΟΠΕΚ αυξάνει παραγωγή και η παγκόσμια οικονομία φρενάρει. Αν αυτοί δεν είναι λόγοι πτώσης της τιμής τότε ποιοι είναι…
Σε κάθε περίπτωση πάντως τα εμπορεύματα δείχνουν τάση πτωτική στις διεθνείς αγορές- και το πετρέλαιο- στοιχείο το οποίο οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα πως κατευθυνόμαστε για ύφεση.
Άμα πάντως του βγει το πετρέλαιο του Μητσοτάκη τώρα που έχει δώσει και την επιδότηση τον βλέπω να πηγαίνει τέρμα γκάζι σε εκλογές το Σεπτέμβριο.
Διαβάζω την απόφαση της CPI για stock options που αποφασίζονται το 2022 και σε ένα χρόνο ασκούνται και αναρωτιέμαι ποιον κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης έχει υιοθετήσει η εταιρία. Γιατί αυτά που αποφασίζονται δεν συμβαδίζουν με κώδικα αλλά τη βιασύνη κάποιοι να πάρουν μετοχές. Είναι τόσο μεγάλη η βιασύνη που το 30% των δικαιωμάτων μπορεί να ασκηθεί έως 30 Ιουλίου του 2022.
Δηλαδή μπορούν να αγοραστούν περί τις 199.000 μετοχές με 30 λεπτά όταν χθες η μετοχή έκλεισε στα 63 λεπτά. Πάρα πολύ ωραία. Κατά τα λοιπά χαιρετίζω τα αρκετά άμισθα μέλη του ΔΣ της Λούλης. Γιατί στις μέρες μας δεν ξέρω και πολλούς που να θέλουν να κάνουν δουλειά χωρίς να πληρώνονται.
Άσχετο αλλά αναρωτήθηκα αν το μέλος του ΔΣ της Μοτοδυναμική Ιωάννης Στυλιανός Ταβουλάρης του Νικολάου είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Ιωάννη Ταβουλάρη του Νεωρίου. Στην ιστοσελίδα της Μοτοδυναμική και τα βιογραφικά μελών ΔΣ λέει πως είναι μέλος του ΔΣ του Νεωρίου από το 2007. Είναι ακόμα;
Ευλόγως ανησυχούν οι δανεισμένοι, ακόμη και οι δανεισμένοι για επενδύσεις. Και όσοι μπορούν να τρέξουν την επένδυση αν πχ. πρόκειται για επένδυση γης έχει καλώς. Αν δεν μπορούν να την τρέξουν τότε τα πράγματα στο εγγύς μέλλον θα είναι πολύ δύσκολα.
Η αύξηση του κόστους του χρήματος θα «πληγώσει» πολλούς. Τα επιτόκια θα πάρουν πολύ περισσότερο προσεχώς τον ανήφορο και τα κόστη θα εκτιναχθούν. Και πόσοι είναι αυτοί που έχουν συμβάσεις με σταθερό επιτόκιο; Ελάχιστοι... Όσο για τα ομολογιακά; Και εκεί προβλέπεται δράμα... Και γενικώς, όσοι πήραν, πήραν. Οι υπόλοιποι να υπολογίζουν μεγάλο «καπέλο» από εδώ και μπρος... Ελκυστικά ομολογιακά... γιoκ.
Το ιδιωτικό χρέος λέει το ΔΝΤ, θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί ή να διαγραφεί, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα νομικά εργαλεία, ώστε να μπορούν να αποκτήσουν βιώσιμοι οφειλέτες πρόσβαση σε τραπεζική πίστωση ξανά μετά την εκκαθάριση των υποχρεώσεων και αποπληρωμής του χρέους τους σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Kαι πάντως αυτή η διαβούλευση του ΔΝΤ ήταν μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Μέχρι θέμα συστημικής ευστάθειας έθεσε για τις τράπεζες και πάλι.
Καλά σε αυτή τη συνεστίαση του προκαθήμενου της Ελληνικής Εκκλησίας τι να πω. Το μισό υπουργικό παραβρέθηκε και να σου και η κορώνα. Νομίζω πως η ανάγκη να ξαναβρεθούμε θα ενισχύσει εκ νέου τις προσευχές μας.
Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY
Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.