BACKSTORY

DIMAND vs Ισραηλινών στον Πειραιά -  Το κούρεμα στην Προοδευτική - Το πάρτι των stock options

09-09-2022 | 07:02
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
DIMAND vs Ισραηλινών στον Πειραιά -  Το κούρεμα στην Προοδευτική - Το πάρτι των stock options

Πολύ επιθετική η κίνηση της ΕΚΤ για τα δεδομένα της Ευρώπης και ακόμη επιθετικότερη για τον ευρωπαϊκό νότο που το χρήμα θα εξελιχθεί σε ένα luxury προϊόν.

Ας είναι.... Ευτυχώς υφίσταται το RRF και οι συγχρηματοδοτούμενες πιστώσεις. Αλλιώς τα πράγματα θα εξελίσσονταν σε μάλλον δύσκολη κατάσταση.

H Βασίλισσα Ελισσάβετ πέρασε στην αιωνιότητα.... Οχι πως δεν ήταν αναμενόμενο αλλά αποτελεί πραγματικά το τέλος μιας ολόκληρης και εξαιρετικά μεγάλης εποχής. Το παλάτι και η βιομηχανία του έχασε το ουσιαστικό στήριγμά του και αυτό τουλάχιστον τον πρώτο καιρό θα καταστεί φανερό.

Πολλές ερωτήσεις για τα κόκκινα δάνεια στο road show της Goldman Sachs τόσο στις ελληνικές όσο και στις κυπριακές τράπεζες.

H Skroutz κάνει αισθητή την παρουσία των ελληνικών εταιριών στην Κύπρο καθώς ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Μεγαλόνησο. Η Κύπρος ήταν ένας στόχος για την Skroutz και μάλιστα ένας μάλλον εύκολος στόχος αφού είναι εξοικειωμένη με τα ελληνικά προϊόντα και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Παρά τη λήξη της πανδημίας, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Λοιπόν είδα την προβολή του δανείου της DEMO από την Εθνική και μου άρεσε πολύ η ιδέα πως υποστηρίζεται «πνευματικά» από τον ίδιο το Γιώργο Κουτσουδάκη, έναν άνθρωπο που μπορεί να κάνει πιστευτό το όραμα μιας εταιρίας και να βγάλει μια θετική αύρα για την τράπεζα και οφείλω να το καταθέσω.

Επανέρχομαι τώρα σε ένα άλλο ζήτημα. Το πάρτι που γίνεται από βασικούς μετόχους με τα stock options που ένα πρωί τα … κόβουν και το άλλο τα ασκούν. Και κατά τα λοιπά έχουμε εταιρική διακυβέρνηση η οποία αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Σε ένα χρηματιστήριο όπου επιχειρηματίες έχουν και οράματα για το τζίρο του 2025. Όμως καλά είναι τα οράματα και οι στόχοι αλλά σε μια αγορά απόλυτα ρευστή θα πρέπει να πεις και τις παραδοχές που λαμβάνεις και τις κινήσεις που θα κάνεις για να πιάσεις το στόχο. Και ο κύριος Φουρλής είναι σοβαρός επιχειρηματίας για να αγνοεί κάποιους… κανόνες.

Θυμάμαι δε κάποιους επιχειρηματίες που στο παρελθόν έκαναν προβλέψεις και στο τέλος κάηκαν και αυτοί αλλά και οι επενδυτές που βασίστηκαν στα οράματά τους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ετήσια Γ.Σ. της κατασκευαστικής εταιρείας Προοδευτική που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, φέρεται να έχει επιτευχθεί «κούρεμα» δανείων περίπου 70%, από 3,7 εκατ. ευρώ σε 1,2 εκατ. Μετά τον διακανονισμό και την μερική αποπληρωμή χρέους, το οφειλόμενο ποσό είναι περίπου 550 χιλ. ευρώ. Πλέον, στόχος είναι η έξοδος της εταιρείας από το καθεστώς επιτήρησης. Οπως η ίδια έχει αναφέρει, εξακολουθεί να στοχεύει σε αξιοποίηση περιουσιακών της στοιχείων όπως; σε τομείς όπως η ενέργεια και τα logistics κ.λπ. Η δε συνεργασία με εγχώριο ή ξένο επενδυτή παραμένει στα σχέδιά της.

Με τους ίδιους συμμετέχοντες και τα ίδια προσφερόμενα ακίνητα φέρεται να προχώρησε ο διαγωνισμός (ύψους έως 80,9 εκατ. ευρώ) από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) για την εξασφάλιση κτηρίου (περίπου επιφάνειας 30.000 τ.μ.) που θα στεγάσει το σύνολο των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά. Αυτό, εφόσον έχουν βάση σχετικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι χτες, κατά τη διαδικασία των προσφορών, το «παρών» έδωσαν εκ νέου η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων DIMAND (όπως είχε προαναγγείλει χτες το insider.gr), υπό τον Δ. Ανδριόπουλο, που συμμετείχε και πάλι με το ακίνητο «Δασκαλάκη», και η Golden Horizon, ισραηλινών συμφερόντων, που προσέφερε το κτήριο «Κεράνης».

Πάντως, δεν κυκλοφόρησαν επιβεβαιωμένες πληροφορίες ούτε και για το ύψος των προσφορών ούτε για το αν μπήκε «σφήνα» άλλος υποψήφιος στον διαγωνισμό. Υπενθυμίζεται ότι ο δικαστικός φορέας «έτρεξε» αντίστοιχο διαγωνισμό που όμως κατέστη άγονος μόλις προ ολίγων μηνών, με τις Dimand και Golden Horizon να συμμετέχουν στη διαδικασία (αρχικά και η ΑΒΑΞ). Ωστόσο, λόγω δικαστικών εμπλοκών και προβληματισμών για τους όρους, τελικά το Ταμείο κήρυξε άγονη τη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:46

Intel: Βουτιά 7% της μετοχής μετά το απογοητευτικό guidance για το β' τρίμηνο

23:45

Καπελάκια «Trump 2028» πωλούνται στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Ντόναλντ Τραμπ

23:30

Ο Τραμπ θα παραχωρήσει συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του The Atlantic

23:25

Alphabet: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα - Άλμα 4% της μετοχής

23:13

Wall Street: Τρίτη ημέρα κερδών με οδηγό τις Big Tech

23:00

Βούλγαροι επενδυτές στρέφονται σε Τεχνητή Νοημοσύνη, κρυπτονομίσματα και βιοτεχνολογία

22:49

Ζάκυνθος: Πυρκαγιά στο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων του Λίβα – Μήνυμα από το 112

22:35

Λευκός Οίκος: Χωρίς τον όρο «γενοκτονία» η ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης των Αρμενίων

22:22

Πετρέλαιο: Ήπια ανοδικά εν αναμονή πιθανής αύξησης της παραγωγής από τον OPEC+

22:10

Γάζα: Τουλάχιστον 55 νεκροί σε πλήγματα – Το Ισραήλ απειλεί με «πολύ μεγαλύτερη» επίθεση

22:06

Κλήρωση Τζόκερ 24/4/2025: Τα αποτελέσματα της κλήρωσης σήμερα - Οι αριθμοί που κερδίζουν

21:49

Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό με όλα τα μάτια στραμμένα στο εμπορικό μέτωπο

21:44

Ισραήλ: Ο στρατός παραδέχεται πως σκότωσε σε βομβαρδισμό Βούλγαρο εργαζόμενο του ΟΗΕ στη Γάζα

21:31

Λέιν (ΕΚΤ): Οι εμπορικές εντάσεις δεν θα φέρουν ύφεση στην Ευρωζώνη - Καμία δέσμευση για τα επιτόκια

21:26

Χρυσός: «Απεξάρτηση» από τα αμερικανικά Treasuries – Αυξάνεται κι άλλο η λάμψη του

21:23

Βραζιλία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ζαΐχ Μπολσονάρου - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

21:14

Φιντάν: «Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο»

20:56

Generali: Ανανεώθηκε για ακόμη μία τριετία η θητεία του CEO Φιλίπ Ντόνετ

20:43

Βατικανό: 61.000 πιστοί απέτισαν φόρο τιμής στον Πάπα Φραγκίσκο μέχρι το μεσημέρι

20:39

Καρέλιας: Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας το 2024 – Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ

20:35

Μητσοτάκης: Ανοίγει ο δρόμος για επαναπατρισμό ιατρών από ΗΠΑ - Αυτόματη η αναγνώριση ειδικότητας

20:29

Τραμπ: «Έχω τη δική μου καταληκτική ημερομηνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία»

20:23

Revoil: Διανέμει καθαρό μέρισμα 0,0458 ευρώ/μετοχή - Από 6 Μαΐου η καταβολή του

20:20

Real Consulting: Αύξηση 11% στα EBITDA και 33,6% στις πωλήσεις το 2024

20:17

Τραμπ: Σφοδρή κριτική στην Κίνα γιατί δεν παρέλαβε νέα αεροσκάφη από την Boeing

20:11

Ουκρανία: Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει πρόοδο στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά

20:08

Η Ισπανία ακύρωσε εξοπλιστικό συμβόλαιο με ισραηλινή εταιρεία μετά από πιέσεις της αριστεράς

19:55

Αυτοκίνητο: Σπάει το φράγμα του 1 εκατ. οχημάτων το Opel Corsa 6ης γενιάς

19:41

Ευρωαγορές: Τρίτη ημέρα ανοδικά ο Stoxx 600 - «Βουτιά» 9,5% για Nokia

19:39

Ουκρανία: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 90 τραυματίες από τα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο