BACKSTORY

Σήμερα μάλλον τα σπουδαία - Οι πρώην τραπεζίτες και το δίπορτο - Η διευκρίνιση της Ideal

11-04-2023 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σήμερα μάλλον τα σπουδαία - Οι πρώην τραπεζίτες και το δίπορτο - Η διευκρίνιση της Ideal

Σήμερα μάλλον τα σπουδαία

Mεταφέρονται για σήμερα τα σπουδαία σε ό,τι αφορά το πάγωμα των επιτοκίων για τους ενήμερους δανειολήπτες. Έτσι τα σπουδαία χρειάζονται τον χρόνο τους προκειμένου να καταλήξουν να γίνουν σπουδαιότερα. Και εάν δεν το καταφέρουν; Ε, μη με ρωτάτε τα αυτονόητα! Θα μείνουν απλώς σπουδαία.

Kαι αν;

Θεωρείται περίπου απίθανο στις 21 Απριλίου η S&P να δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην χώρα μας. Και αν;

Σε αυτήν την περίπτωση οι επενδύσεις πέριξ της ελληνικής οικονομίας αποχτούν μια πολύ διαφορετική αποτίμηση και μάλιστα προεκλογικά. Ένα σήμα θα έχει δοθεί, πολύ σοβαρό για την οικονομία της χώρας. Δεν είναι το πιθανότερο μιας και οι οίκοι αξιολόγησης αξιολογούν μεταξύ άλλων και την πολιτική σταθερότητα. Δεν θα πρέπει πάντως να θεωρείται και εντελώς απίθανο.

Αιτήματα και λόγοι απεργιακών κινητοποιήσεων

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση ζητώντας παράλληλα την έγκριση των μελών του, ώστε να εξουσιοδοτηθεί, εφ’ όσον συγκεντρωθεί η κατά νόμο πλειοψηφία, για προκήρυξη αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων στο διάστημα μεταξύ αρχών Μαΐου και τέλος Ιουνίου.

Μέσα από το site του συλλόγου κατανοώ πως το μεγαλύτερο θέμα που φαίνεται να φέρνει σε «σύγκρουση» σύλλογο και διοίκηση είναι η εθελουσία η οποία προσανατολίζεται σε άλλο πεδίο από εκείνο στο οποίο ήλπιζε ο σύλλογος να προσανατολιστεί.

Πάει καλά μέχρις εδώ.

Σκαλίζοντας τις ανακοινώσεις βλέπω και μια σημερινή διαμαρτυρία μέσω ανοιχτής επιστολή γραμματέων γραφείων πωλήσεων προς τον κο Gauci (CEO της εταιρίας). Η διαμαρτυρία αφορά μεταξύ άλλων βοήθημα σίτισης ενόψει των εορτών του Πάσχα στους Γραμματείς Εταιρικών Γραφείων Πωλήσεων, γιατί λέει δεν τους δόθηκε βοήθημα ούτε τα Χριστούγεννα.

Δεν αμφισβητώ το δίκαιο του αιτήματος αλλά οι υπάλληλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής εξ' όσων γνωρίζω είναι καλά αμειβόμενοι έναντι του ανταγωνισμού και σίγουρα έχουν προνόμια που άλλοι εργαζόμενοι δεν έχουν και δεν θα δουν ποτέ στον εργασιακό τους βίο!

Δίπορτο

Ακούω για κάτι πρώην τραπεζίτες που το έχουν δίπορτο σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Και άλλα λένε όταν βρεθούν με τον ένα και άλλα με τον άλλο. Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν τα πολυπιστεύω όλα αυτά. Έλα όμως που το έχουν πάρει χαμπάρι και από τις δύο πλευρές και έχουν αρχίσει να το ψιθυρίζουν προς το παρόν ενώ έχουν αρχίσει να κλείνουν και οι πόρτες επικοινωνίας εκατέρωθεν.

Στο ντούκου

Χθες σας ενημέρωσα για τη στάση εργασίας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αν δεν κάνω λάθος, στην Βουλή πέρασε μια διάταξη που κάνει και πιο εύκολες τις προσλήψεις αλλά και δίνει τη δυνατότητα για σημαντικά καλύτερους μισθούς. Και στη σχετική ανακοίνωση δεν είδα καμία αναφορά για αυτό το θέμα. Και αναρωτιέμαι γιατί πέρασε από τους εργαζόμενους στο ντούκου όταν σε άλλες Ανεξάρτητες Αρχές που δεν μπήκαν στη λίστα των εξαιρέσεων για προσλήψεις και παραπάνω μισθούς θα έπρεπε να έχει γίνει «Κούγκι».

Η διευκρίνιση...

Με ενδιαφέρον είδα την ανακοίνωση της Ideal Holdings που ενημερώνει για τις διαφορές των pro forma αποτελεσμάτων που έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό και αυτών με βάση τας ΔΠΧΑ που δημοσιεύει. Άραγε έγινε αυτοβούλως η διευκρίνιση ή τους ρώτησε κάποιος που επέτρεψε άγνωστο γιατί να το κάνουν με διακριτικότητα; Πάντως εγώ ξέρω ότι τα αποτελέσματα που έχουν ισχύ είναι με βάση τα ΔΠΧΑ και τα άλλα δίνονται για να υπάρχει μια πιο πλήρης και όχι για να είναι για καιρό η μοναδική εικόνα. Παρεμπιπτόντως κρατώ ότι στα pro forma δεν περιλαμβάνεται το λογιστικό αποτέλεσμα των stock options.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:52

Χωρίς φρένα η... επέλαση των αρκούδων στις διεθνείς αγορές

14:51

Μετά το Πάσχα η καταβολή των συντάξεων - Οι τελικές ημερομηνίες πληρωμών

14:42

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν στηρίζει την κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, αλλά υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα

14:35

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της προανακριτικής για τα Τέμπη - Πρόταση παραπομπής Τριαντοπούλου

14:28

ΙΟΒΕ-ΕΓΕΒΕ: Πόσο συμβάλλουν στην ελληνική οικονομία οι σχέσεις με τη Γερμανία

13:56

Χάμπεκ: Ζητά μια «συνετή» και «αποφασιστική» απάντηση της ΕΕ στους δασμούς των ΗΠΑ

13:52

Μόσχα: Το Κίεβο επιτέθηκε έξι φορές σε ενεργειακές της υποδομές

13:51

Ντάιμον (JP Morgan): Οι δασμοί θα αυξήσουν τον πληθωρισμό και θα επιβραδύνουν την οικονομία

13:46

Στην Ουάσιγκτον ο Νετανιάχου - Δασμοί, Γάζα και Ιράν στο μενού της συνάντησής του με τον Τραμπ

13:44

Ιταλία για δασμούς: Η ΕΕ θα μπορούσε να καθυστερήσει τα αρχικά αντίμετρα έως τις 30 Απριλίου

13:42

Ο Μερτς ζητά μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας λόγω των αμερικανικών δασμών

13:38

Motor Oil: Πραγματοποίησε την πρώτη παράδοση ναυτιλιακών καυσίμων με βιοκαύσιμα στην Ελλάδα

13:32

Γάζα: Γενική απεργία σε Δ. Όχθη και Αν. Ιερουσαλήμ με αίτημα τον τερματισμό του πολέμου

13:28

Σύνοδος υπουργών ΕΕ: Υπάρχει συναίνεση για μετρημένη απάντηση στους δασμούς Τραμπ

13:27

Tesla: Μείωση τιμής-στόχου 43% - «O Μασκ πρέπει να ανεβάσει στροφές και να γίνει ηγέτης»

13:23

ΕΒΕΠ: Στασιμότητα και ήπια ύφεση δείχνει το εαρινό «ευρωβαρόμετρο» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

13:21

«Αντάρτικο» από δισεκατομμυριούχους κατά Τραμπ για τους δασμούς

13:21

Τράπεζες: Η αβεβαιότητα από τους δασμούς Τραμπ μειώνει τις καταθέσεις των επιχειρήσεων 

13:17

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τη Chevron

13:15

Κατεπείγουσα έρευνα για το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου

13:14

RWE - ΔΕΗ: Νέο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 567 MWp στην Κεντρική Μακεδονία

13:06

Αντίθετη η ΕΣΕΕ στη σύμπραξη e-ΕΦΚΑ με ιδιωτικές εταιρείες για τις ληξιπρόθεσμες εισφορές - Ζητάει ρύθμιση οφειλών

12:55

ΣΤΑΣΥ: Αναβαθμίζεται η σιδηροδρομική Γέφυρα Πουλόπουλου στα Πετράλωνα

12:48

Prodea Investments: Εγκαίνια της ανακαινισμένης γυναικολογικής κλινικής στο Αρεταίειο νοσοκομείο

12:44

Χατζηδάκης: Ακόμη μεγαλύτερη έμφαση σε επενδύσεις και εξαγωγές

12:42

Κυρανάκης για νέο ΟΣΕ: Έρχεται κέντρο εκπαίδευσης με προσομοιωτές και ρεαλιστικά σενάρια κρίσης

12:34

Συνεργασία EY-Parthenon και Υπερταμείου για τον εμπορικό λιμένα «Φίλιππο Β'»

12:31

Σε υψηλό 6 μηνών το ευρώ

12:31

ΕΑΕΕ: Στην Ελλάδα μόνο 18% των κατοικιών είναι ασφαλισμένες

12:30

Σέφκοβιτς για δασμούς: Θα συζητήσουμε σήμερα το επόμενο βήμα της ΕΕ