INSIDE OUT

Το προεκλογικό δίλημμα του Κυριάκου - Η ερώτηση του Κόκκαλη - Πρωταπριλιάτικο ΚΚΕ  

30-03-2022 | 07:31
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το προεκλογικό δίλημμα του Κυριάκου - Η ερώτηση του Κόκκαλη - Πρωταπριλιάτικο ΚΚΕ  

Με το Dior και το δόρυ στο χέρι, χίλια κομμάτια έγινα χθες. Να τρέχω στη συναυλία για την Ειρήνη που είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση, ενώ την ίδια στιγμή να παρακολουθώ τι έλεγε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη στον ΟΤ (Οικονομικός Ταχυδρόμος σε Λυμπεράκη-Φιλιππίδη). Φυσικά τα πρόλαβα όλα.

Έρχονται ανακοινώσεις για στέγη

Την είδηση την έβγαλε η Χριστίνα Ματθαίου, φοιτήτρια δημοσιογραφίας, όταν ρώτησε τον Κυριάκο τι θα κάνει με το brain drain. Ο Κυριάκος αποκάλυψε ότι σύντομα έρχονται ανακοινώσεις για την πολιτική στέγης στα νέα ζευγάρια, ενώ σε μια άτυπη και πρόωρη θέλω να πιστεύω προεκλογικού τύπου αναφορά κοίταξε στα μάτια Νίκο και Αλέξη διαβεβαιώνοντας ότι «το θέμα αυτό είναι σημαντικός πυλώνας της πολιτικής μας, εφόσον με το καλό μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός για την επόμενη τετραετία». Bingo!

Αριστερο-κεντρο-δεξιά μάχη για τη στέγη

Θυμίζω ότι ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης είχε το ζήτημα της στέγασης, ιδιαίτερα νέων ζευγαριών, στο επίκεντρο της πρόσφατης συνάντησης με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, όπου δουλεύουν ήδη μοντέλο για 26.000 σπίτια. Όμως όλους τους έχει προλάβει η δαιμόνια Θεανώ Φωτίου, η οποία σε ανύποπτη στιγμή, (κοπιάροντας κι αυτή Πορτογαλία) είχε εισηγηθεί στο μέσω Ινστιτούτου Πουλαντζά, μέρος των πόρων του ταμείου Ανάκαμψης να πάνε στην στέγαση νέων ζευγαριών. Ο Κυριάκος πάντως έγινε πιο συγκεκριμένος χθες βράδυ καθώς αναφέρθηκε σε άδεια και παραμελημένα διαμερίσματα του κέντρου «που πρέπει να σκεφτούμε κίνητρα για να μπουν στην αγορά». Θυμίζω, ότι το πρότζεκτ έχει ανατεθεί στον Άκη Σκέρτσο. Ελπίζω ειλικρινά κάποιο από τα αριστερο-κεντρο-δεξιά σχέδια να γίνουν πραγματικότητα, γιατί αυτό που ζουν οι άνθρωποι κάθε ηλικίας, κι όχι μόνο οι νέοι, με τα ενοίκια είναι πέρα και από την δική μου φαντασία.

Το δίλημμα των εκλογών

Από πλευράς Κουμουνδούρου κάπως βιάστηκαν νομίζω να βγάλουν συμπέρασμα ότι ο Κυριάκος διακατέχεται από ηττοπάθεια, γι’ αυτό έκανε την αναφορά ότι «στόχος δεν είναι η επί τούτω αυτοδυναμία». Παρά τη φασαρία της συναυλίας δυνάμεων της Ειρήνης και του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια, τον άκουσα πολύ προσεκτικά. Το ξεκάθαρο δίλημμα των εκλογών για τον Κυριάκο παραμένει ναι ή όχι στην πολιτική σταθερότητα, θέλετε περιπέτειες στο άγνωστο με την απλή αναλογική ή ισχυρή κυβέρνηση που θα λαμβάνει γρήγορα αποφάσεις κλπ κλπ. Το ξέκοψε άλλη μια φορά ότι θα γίνουν διπλές εκλογές. «θα υπάρχει μια μικρή αστάθεια για 2 με 2,5 μήνες, αλλά δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Είναι η προηγούμενη κυβέρνηση που έφερε την απλή αναλογική. Η απλή αναλογική οδηγεί σε ακυβερνησία, είναι πάρα πολύ δύσκολες οι βιώσιμες συμμαχίες σε αυτό το σχήμα», είπε. Ούτε καμπύλες, ούτε φιοριτούρες. Σκληρά και καθαρά

Που είν’ οι σημαίες;

Εν τω μεταξύ στα Προπύλαια κατέβηκε αρκετός κόσμος- η Κουμουνδούρου ανεβάζει τον αριθμό σε 10.000. «Μακάρι να δούμε ουκρανικές σημαίες στη συναυλία» είπε προβοκατόρικα ο Κυριάκος και μ ‘ έβαλε να παρατηρώ τις σημαίες. Είδα αυτό:

Σημαίες ουκρανικές δεν είδα, νομίζω μια μικρή. Πολλές πολύχρωμες του LGBDQ με την λέξη Peace, μερικά πλακάτ με την λέξη ειρήνη και stop the war. Ευτυχώς υπήρχε αυτό το πανό

που παραπέμπει στην εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Όμως όπως έφευγα και το είδα από ψηλά, κάτι μου θύμισαν τα φώτα σε σκηνή και τριγύρω. Μπλε και κόκκινο. Τα χρώματα στη σημαία της Ρωσίας; Μπα, ιδέα μου είναι.

Πρωταπριλιάτικο;

Εν τω μεταξύ θα γίνει κι άλλη συγκέντρωση με αφορμή της εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα. «Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν, την Παρασκευή 1 Απριλίου και ώρα 20.00, στο Σύνταγμα. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας» μου είπε ένα κόκκινο περιστέρι. Στην αρχή νόμισα πως είναι πρωταπριλιάτικο.

Τα ‘ πε ο Θανάσης

Αλλά είχε βγει ο Θανάσης ο Παφίλης νωρίτερα και ξεκαθάρισε το τοπίο. Καταρχήν τα έριξε στον Ζελένσκι. Τον χαρακτήρισε «μέρος του προβλήματος καθώς είναι επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, που έχει ενσωματώσει φασιστικά τάγματα στον στρατό, έχει απαγορεύσει το ΚΚ Ουκρανίας, καταπάτησε δικαιώματα μειονοτήτων που ζουν στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και της ελληνικής μειονότητας, ευθύνεται η κυβέρνησή του και η προηγούμενη του Ποροσένκο για τουλάχιστον 15.000 νεκρούς στις νοτιοανατολικές επαρχίες και που θεωρεί "ανεπιθύμητο πρόσωπο" τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Γ. Λαμπρούλη, ο οποίος είναι βουλευτής του ΚΚΕ».

Αυτό για τον Λαμπρούλη με σόκαρε. Τέτοιο αντικομμουνιστικό μένος, από πλευράς Ζελένσκι δεν το περίμενα. Όμως ο Θανάσης τήρησε και ισορροπίες. «Η εισβολή της Ρωσίας είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα και τα προσχήματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Πούτιν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Γίνεται για τη διανομή της λείας».

Πέτρος to the point

Μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στο κέντρο της Ευρώπης, ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης βάζει δύσκολα στην Ούρσουλα και τον Σαρλ. Κατέθεσε την εξής ερώτηση στην Κομισιόν: Τι θα συμβεί αν ο πρόεδρος Πούτιν αποφασίσει να κλείσει τη στρόφιγγα ως μέρος των πολεμικών του επιχειρήσεων. Είναι έτοιμη η ΕΕ για ένα τέτοιο ενδεχόμενο κι αν ναι, ποιες είναι οι σχετικές προβλέψεις;

Φυσικά ξέρω την απάντηση. 3ωρη διακοπή ρεύματος σε Φάληρο/Καλλιθέα/Άλιμο τις Δευτέρες. Τις Τρίτες σε Περιστέρι/Πετρούπολη. Τετάρτες σε Κηφισιά/Μαρούσι. Πέμπτες σε Γλυφάδα/Βούλα/Βουλιαγμένη. Παρασκευές σε Αργυρούπολη/Ηλιούπολη/ Και σαββατοκύριακο σε όλες τις υπόλοιπες γειτονιές της Αθήνας. Για την υπόλοιπη χώρα καθημερινά δέκα- δώδεκα και πέντε με επτά. Εμένα δεν με αγγίζουν αυτά. Με φωτίζει το εσωτερικό μου πάθος.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Προβάδισμα με βραχεία κεφαλή για Χάρις έναντι Τραμπ

23:50

Visa: Ράλι 10% στα έσοδα γ' τριμήνου - Στα 4,87 δισ. δολάρια τα κέρδη

23:40

Αδύναμα κέρδη στο β' τρίμηνο για Tesla - Πτώση για τη μετοχή

23:28

Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα νικήσει «πιο εύκολα» την Κάμαλα Χάρις από τον Μπάιντεν

23:24

Alphabet: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις έσοδα και κέρδη β' τριμήνου

23:12

Στάση αναμονής και ήπια πτώση στην Wall Street

23:04

Μακρόν: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι μοναδικοί»

22:58

Βουλή: Κυρώθηκε η σύμβαση παραχώρησης για τη χρήση χώρων εντός του λιμένα Ηρακλείου

22:45

Τέλος στο «κόκκινο 4 στα 4» έβαλε ο χρυσός

22:27

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 32 εκατ. ευρώ

22:09

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1,3 εκατ. ευρώ

21:53

Σε χαμηλό 6 εβδομάδων το πετρέλαιο

21:37

Μπαχτσελί: «Αγένεια, δειλία και ανόθευτη θρασύτητα» έδειξε η στάση του Δένδια στην Κύπρο

21:24

Τριαντόπουλος: Μέχρι τώρα 12.661 επιχειρήσεις και αγρότες έλαβαν την προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής

21:16

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μενέντεζ θα παραιτηθεί στις 20 Αυγούστου, μεταδίδουν ΜΜΕ

21:06

Αρνητικός στον κορονοϊό ο Τζο Μπάιντεν

20:56

Νέα κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ - Μήνυμα Κασσελάκη: «Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου, να φύγει»

20:44

Alpha Bank: Ο Λ. Παπαγαρυφάλλου αναλαμβάνει καθήκοντα Deputy CEO και ο Β. Κοσμάς Chief Financial Officer

20:33

LVMH: Κάτω από τον πήχη τα έσοδα σε 2ο τρίμηνο και 1ο εξάμηνο - Χαμηλώνει ρυθμούς ο κλάδος μόδας

20:24

Φωτιά στην Καβάλα - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

20:15

Βορίδης: Να μην επιτρέψουμε να συμβεί ξανά αυτό που έγινε στο Μάτι

20:05

Αναβάθμιση των κερδών το 2024 από Philip Morris

19:54

Διάγγελμα Μπάιντεν την Πέμπτη - Σύντομα ο νέος επικεφαλής της Μυστικών Υπηρεσιών

19:43

Crowdstrike: Όταν ένα απλό bug προκαλεί παγκόσμιο χάος, ανυπολόγιστες ζημιές και δείχνει το δρόμο για ρύθμιση

19:41

Σε τροχιά υλοποίησης το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

19:39

Πατέλης: Χωρίς τη συμφωνία Attica - Παγκρήτιας θα είχαμε κούρεμα καταθέσεων

19:32

Νοσοκομεία: Ο στρατηγικός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών 

19:20

Έλον Μασκ: Η woke κουλτούρα σκότωσε τον γιο μου - Θα την καταστρέψω

19:10

Νέα μικρή άνοδος στις ευρωαγορές - Κατρακύλα 7,73% για Porsche

19:00

Eurobank: Οι αποφάσεις της τακτικής γενικής συνέλευσης - Πώς θα διανεμηθεί το μέρισμα