INSIDE OUT

Τι ζήτησαν Σάντσεθ και Κόστα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Ποιον έστειλε ο Ανδρουλάκης 

15-04-2022 | 07:39
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι ζήτησαν Σάντσεθ και Κόστα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Ποιον έστειλε ο Ανδρουλάκης 

Έχω μίνι - κρίση. Όλα τα αθηναϊκά πουλιά είναι αναστατωμένα. Ψάχνουν συστάδες δέντρων να κάνουν τις φωλιές τους όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή και δεν βρίσκουν τίποτα. Η κατάσταση είναι τραγική. Στις γειτονιές του κέντρου και απόκεντρου, όπως π.χ. τα Σεπόλια, εμφανίζονται τα πρωινά φορτηγά και μίνι ανυψωτικά και ρημάζουν τα κλαδιά. Ελάχιστοι διαμαρτύρονται. Μεταξύ αυτών η Μαρία Γανωτή της Ανιμα, και λίγοι ευαίσθητοι κάτοικοι που βλέπουν τα συνεργεία να ακρωτηριάζουν τα δέντρα. Το θέμα θα φτάσει στο Δημοτικό Συμβούλιου του Δημάρχου Μπακογιάννη, αλλά νομίζω θα είναι πλέον αργά. Δεν θα ‘χει μείνει κλαδί για κλαδί ν’ ανθίσει και να βγάλει φύλλα.

Ακρωτηριασμένος ΣΥΡΙΖΑ

Το ίδιο με τα πουλιά, έπαθαν και οι, της Ομπρέλας στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βρίσκουν ούτε κλαδί να κάτσουν. Η έναρξη ήταν εντυπωσιακή από κάθε πλευρά. Είχε άρτια σκηνοθεσία και εντυπωσιακό σκηνικό. Ένα κόκκινο σύννεφο από σχήματα να τυλίγει τον Αλέξη σε διαρκή κίνηση πίσω του, ενώ αραιά και που έσκαγε και μια πράσινη χαρακιά. Ο Πρόεδρος έφυγε πλέον μπροστά, μόνος του και νομίζω δεν έχει πια αισθήματα για τον ακρωτηριασμό των παλιών συντρόφων. Διέβη τον Ρουβίκωνα. Η είσοδός του δεν είχε καν το σκληρό ροκ της επιθετικής πολιτικά δύναμης που έρχεται να σκίσει το μνημόνιο και τα «τους τελειώσει». Ήταν ένα ανοιξιάτικο μελωδικό θέμα.

Come back Κοτζιά

Η είδηση της έναρξης ήταν η επιστροφή Κοτζιά. Η εικόνα του, ως επικεφαλής του Πράττω πολλαπλασιάστηκε πολιτικά από την παρουσία του Ζόραν Ζάεφ στο Συνέδριο. Ο Κοτζιάς, που δεν αποκάλυψε ποτέ την επιστολή παραίτησής του στον Αλέξη Τσίπρα από υπουργός Εξωτερικών, εκείνο τον δραματικό χειμώνα ’18-’19, με το σίριαλ υπάρχει ή δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, υπάρχει ή δεν υπάρχει κυβέρνηση, επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και αγκάλιασε θερμά τον Αλέξη. Ζήτησε να υπάρξει ένα μεγάλο αριστερό μέτωπο συστράτευσης, μια ενωμένη αριστερά, ενώ αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.

Επιστολές Σάντσεθ-Κόστα

Με επιστολές, χαιρέτισαν το Συνέδριο του Συνέδριο οι σοσιαλδημοκράτες Πρωθυπουργοί Ισπανίας και Πορτογαλίας Σάντσεθ και Κόστα. Ο Σάντσεθ ζήτησε ενίσχυση των προοδευτικών φωνών για να δοθούν δίκαιες απαντήσεις. Ο Κόστα, θυμήθηκε τις μάχες που έδωσε μαζί με Αλέξη στις Βρυξέλλες για το τέλος της λιτότητας και ζήτησε κι αυτός την σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων.

Ευτυχώς ο Ανδρουλάκης έλειπε στην άλλη άκρη της γης. Ήταν και μεσημεράκι στο Μπουένος Αϊρες, γύρω στις τρεις, μια καλή ώρα για ν’ απολαύσει μόνος την ομιλία Τσίπρα στο Ταε Κβο Ντο. Βιντεοσκοπημένο μήνυμα έστειλε και ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα. Το εντυπωσιακό τέμπο της έναρξης με το γεμάτο Ταε Κβο Ντο, προϊδεάζει για σκληρή μάχη εντυπώσεων όταν με το καλό , φτάσει η ώρα και για το Συνέδριο του Νίκου στις 22 Μαΐου.

Το (παλιό) ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί

Στο Ταε Κβο Ντο βρέθηκε όλο σχεδόν το παλιό σκληρό ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα στα ονόματα των 150 αριστίνδην συνέδρων ξεχωρίζουν συνδικαλιστές της ΔΕΗ όπως ο Δ. Πιπεργιάς, αλλά και ο προσωπικός καρδιολόγος του Ανδρέα, Θύμιος Λιβάνης. Από νέο-ΠΑΣΟΚ, η Ρεγγίνα Βάρτζελη του ΓΑΠ, αλλά και η Κατερίνα Διαμαντοπούλου που κάποτε κατέβαινε στην Α’ Αθήνας για να ‘κόψει’ σταυρούς από την Άννα. Από νέο-ΣΥΡΙΖΑ η Ζωρζέτα Λάλη, η Νίκη Μπακογιάννη, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Ηλίας Νικολακόπουλος, αλλά και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Κραουνάκης και Κονιόρδου από καλλιτέχνες- μεγάλη απούσα η πασιονάρια-Ακρίτα.

Το παιδί της Αλλαγής

Οι αναφορές του Αλέξη περί αναγκαιότητας πολιτικής αλλαγής, έδωσαν άριστη πάσα στον Δημήτρη Μάντζο να συστηθεί ως παιδί της Αλλαγής. «Το διαχωρίζω από την παγίδα της απλής εναλλαγής» είπε ο συμπαθέστατος εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ. Η επιλογή του Προέδρου να στείλει τον Μάντζο έχει την δική της σημασία, καθώς τα κόμματα στέλνουν -ως είθισται- τους Γραμματείς τους, όπως έκανε η ΝΔ με τον Μαρινάκη. Κανονικά δηλαδή, αν δεν τον «αγαπούσε» τόσο πολύ θα έπρεπε να στείλει τον Μανώλη Χριστοδουλάκη. Αναρωτιέμαι αν έχουν ξαναμιλήσει από την κηδεία της αείμνηστης Φώφης.

Ανοιχτή γραμμή

Για να μην είμαι και απόλυτη όμως δεν ξέρω αν ο Χριστοδουλάκης θα ήθελε να πάει. Ενώ για τον Πρόεδρο της ΚΟ Μιχάλη Κατρίνη, έχω βεβαιότητα ότι στεναχωρήθηκε που δεν πήγε, αφού όπως όλοι ξέρουν στο ΚΙΝΑΛ μια ανοιχτή -θεσμικά πάντα- με τον ομόλογό του Αλέξη, την έχει. Επίσης άνετα θα αισθανόταν κι ένας Σκανδαλίδης στο Ταε Κβο Ντο. Και δεν το ρίχνω στο πολιτικό. Απλά ο Κώστας λόγω ηλικίας, αισθάνεται άνετα σε Συνέδρια των 5.000 ατόμων- απλά γίνονταν στο ΟΑΚΑ και τα άνοιγε ο Ανδρέας.

To refresh του ΣΥΡΙΖΑ

Ξαναγυρνώ στην αρχή. Στον ακρωτηριασμό του παλιού ΣΥΡΙΖΑ. Την προσοχή μου τραβάει το βελάκι του refresh πάνω στον αριθμό 3 στην επίσημη αφίσα του Συνεδρίου. Τί άραγε να σημαίνει αυτό, και ποια έκπληξη ετοιμάζει ο Αλέξης στους συντρόφους του; Λες να τολμήσει να αλλάξει πχ. το όνομα;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Η ΔΟΕ επιτρέπει σε καταδικασμένο βιαστή να αγωνιστεί

23:37

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι σε περιοχές του Ωραιοκάστρου για την πρόληψη της παραβατικότητας ανηλίκων

23:17

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Θεσσαλονίκη και Πιερία

22:50

Γάζα: Τουλάχιστον 39.258 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου

22:19

Γ. Παπανδρέου: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, μακάρι να αποτελέσουν ένα φάρο ελπίδας και προώθησης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

21:48

Φυτεία με 958 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή της Κοζάνης

21:20

Η ΥΠΕΞ της Αυστραλίας καλεί τη χούντα της Μιανμάρ να σταματήσει την αιματηρή καταστολή

21:12

Ολυμπιακοί αγώνες: Συνομιλία Μπαχ με τον Γιουν Σουκ-γεόλ και συγνώμη στη Νότια Κορέα

21:01

Πυροσβεστική: 46 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα

20:56

Ολυμπιακοί αγώνες: Νογκέιρα και οι άλλοι 11...πίσω από το μυστηριώδη μασκοφόρο με την Ολυμπιακή Φλόγα

20:48

Ολυμπιακοί αγώνες: Με... άρωμα ΝΒΑ η Γαλλία στην πρεμιέρα

20:44

Αγγελούδης: Αίσθηση απογοήτευσης από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

20:38

ΥΠΑΑΤ: Κρούσμα πανώλης των μικρών μηρυκαστικών σε κτηνοτροφική εκμετάλλευση στην ορεινή Κορινθία

20:33

Ισραήλ: Δέκα νεκροί μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

20:26

Ολυμπιακοί αγώνες - ποδηλασία: Η Αυστραλή Μπράουν νικήτρια στην ατομική χρονομέτρηση γυναικών

20:22

Ολυμπιακοί αγώνες - Τζούντο ανδρών: Στον Σμέτοφ από το Καζακστάν το χρυσό στα 60 κιλά

20:17

Πυρκαγιά σε έκταση χαμηλής βλάστησης στην Κρηνίδα Σερρών

20:13

Ολυμπιακοί αγώνες - Τζούντο γυναικών: Η Τσουνόντα πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 48 κιλά

20:09

ΕΛΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Καλλιπάτειρα 2» κατά της αθλητικής βίας

19:52

Ιρλανδία: Απάνθρωπο και επαίσχυντο το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα

19:44

Ολυμπιακοί αγώνες: Ο Βέλγος Εβένεπουλ το χρυσό στην ατομική χρονομέτρηση της ποδηλασίας δρόμου

19:27

Μακρόν: Η τελετή Έναρξης έκανε τους συμπατριώτες μας εξαιρετικά περήφανους

19:07

Τραμπ σε Χριστιανούς οπαδούς του: Έπειτα από αυτές τις εκλογές, δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσετε

19:00

G20: Με ηχηρές απουσίες λόγω Τραμπ και Ολυμπιακών Αγώνων - Διακήρυξη δίχως αποτέλεσμα

18:47

Ολυμπιακοί αγώνες: Αναβλήθηκε ο αγώνας του Τσιτσιπά λόγω βροχόπτωσης

18:26

Γαλλία: Νεκρός στο Ολυμπιακό Χωριό βρέθηκε ο προπονητής πυγμαχίας της Σαμόα Λιονέλ Ελίκα Φατουπαΐτο

18:09

Κορακάκη: Έχω θέμα δυσλειτουργίας στα μάτια μου

18:02

Ολυμπιακοί αγώνες: Την ήττα γνώρισε η εθνική πόλο γυναικών από τις ΗΠΑ

17:44

Τραμπ: Σχεδιάζει περισσότερες προεκλογικές συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους

17:35

Όρμπαν: Η Ρωσία θα ευνοηθεί καθώς η «παράλογη» Δύση χάνει τη δύναμή της