INSIDE OUT

Μετωπική κυβέρνησης – ΑΔΑΕ, Κραυγή απόγνωσης Αλέξη Τσίπρα: «Ελάτε να με συλλάβετε, δεν θα φιμώσετε την δημοκρατία», Το τσιπουράκι της Προέδρου

11-01-2023 | 07:51
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετωπική κυβέρνησης – ΑΔΑΕ, Κραυγή απόγνωσης Αλέξη Τσίπρα: «Ελάτε να με συλλάβετε, δεν θα φιμώσετε την δημοκρατία», Το τσιπουράκι της Προέδρου

Δυο σημαντικά γεγονότα έγιναν στις 13 Ιουνίου 2019, τρεις ημέρες αφού ο τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ζητώντας τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών: οι Τορόντο Ράπτορς νικούν τους Γκόλντεν Στέϊτ Γουόριορς και κατακτούν το πρώτο NBA που κατακτά ομάδα εκτός ΗΠΑ, και η πρώτη από τον Καναδά. Κι ο Χρήστος Ράμμος ορκίζεται νέος Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενώπιων του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, της Προέδρου του ΣτΕ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και του Προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κ. Μενουδάκου.

Μέτρο δημοκρατίας

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας ευχήθηκε καλή θητεία στον Χρήστο Ράμμο. Ενώ ο κ. Καλογήρου, αφού εξέφρασε την χαρά του για την ανάληψη καθηκόντων του νέου Προέδρου, τόνισε ότι η Αρχή έχει σημαντικό θεσμικό έργο, το οποίο αποτελεί «μέτρο δημοκρατίας». Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών βρήκε τον Ράμμο με διαφορετικό υπουργό Δικαιοσύνης από αυτόν στον οποίο έδωσε την λεγόμενη διαβεβαίωση. Σήμερα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης (σπούδασε Νομική στην Ιταλία σύμφωνα με την Wikipedia), Μιχάλης Καλογήρου είναι Διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και ίσως ο πιο στενός του συνεργάτης. Φυσικά αυτή είναι η ουσία των Ανεξάρτητων Αρχών: η θητεία των μελών της υπερβαίνει τον χρονικό ορίζοντα μιας κυβερνητικής θητείας, ενώ η εκλογή των μελών απαιτεί πλειοψηφία 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Μετωπική

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές η μετωπική μεταξύ κυβέρνησης – Ράμμου είναι σε πλήρη εξέλιξη με αφορμή τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση είναι πίσω από παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων. Η σύγκρουση είναι σφοδρή.

Κραυγή

«Ελάτε να με συλλάβετε - Παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας. Πλατεία Ελευθερίας 1, είναι το γραφείο μου. Σας περιμένω να με συλλάβετε».

Επίσης εάν το ημερολόγιο δεν έγραφε 2023, θα ήμουν βέβαιη πως ακούω τον Παπαχρήστο από τον παράνομο ραδιοσταθμό του έφτιαξαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου. Όμως όχι. Η κραυγή απόγνωσης ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα και απευθύνεται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος χθες γνωμοδότησε κατά της δυνατότητας της ΑΔΑΕ να ζητάει από τους παρόχους τηλεφωνίας στοιχεία για παρακολουθήσεις.

«Ό,τι και να κάνετε, δεν θα εμποδίσετε την αλήθεια να λάμψει, ούτε θα καταφέρετε να φιμώσετε τη δημοκρατία. Έχει βαθιές ρίζες σε αυτόν το τόπο» καταλήγει ο κ. Τσίπρας στην ίδια κραυγή.

Παρέμβαση Χάρη

Εκτός από τον συνταγματολόγο Κοντιάδη, όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όλο τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ (δηλαδή ότι απέμεινε γιατί διασπάστηκαν πρόσφατα) και τον Πολάκη που ζήτησε να παραιτηθεί χθες ο Ντογιάκος, καταγράφω την λακωνική στάση του Χάρη Καστανίδη: «Υπενθυμίζω στον γνωμοδοτούντα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ότι η ΑΔΑΕ δικαιούται να ελέγχει αυτεπαγγέλτως εγκαταστάσεις και αρχεία παρόχων και ΕΥΠ (άρθρο 6 ν.3115) και υποχρεούται να ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων για θέματα άρσης του απορρήτου ( άρθρο 8 ν.5002)».

To be continued...

Με θαλασσινά

Ενώ η ιστορία βρίσκει σήμερα τον Μιχάλη Καλογήρου στο στενό επιτελείο του Αλέξη, και τον Ράμμο σε πόλεμο με την κυβέρνηση και τον Ντογιάκο, αυτή που περνάει σίγουρα καλύτερα είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου χθες απόλαυσε με τη ψυχή της την παρέα και το τσίπουρο στο τραπέζι που έκανε για να τιμήσει τους μάχιμους φωτορεπόρτερ. Σε εξαιρετική διάθεση και πολύ μακριά από τα τοξικά vibes της υπόθεσης ΑΔΑΕ/υποκλοπές/ ξεκίνησε με αστεία λέγοντας πως τους έφερε νωρίτερα την Καθαρά Δευτέρα! Τραπέζι με θαλασσινά είπαμε. Ενώ στην συνέχεια ζήτησε να της διηγηθούν ωραίες ιστορίες από τις φωτογραφικές εμπειρίες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρώτη φορά

Η ΠτΔ εκμυστηρεύτηκε στους φωτορεπόρτερ ότι η πολυετής επαγγελματική της δραστηριότητα στο δικαστικό σώμα, την έκανε αυστηρή, κι έτσι μετέφερε το ίδιο κλίμα στην αρχή της θητείας της. Σιγά σιγά όμως εξοικειώθηκε και άλλαξε νοοτροπία. Ζήτησε να της μιλήσουν για τα προβλήματα της δουλειάς, και έδειξε έκπληξη όταν πληροφορήθηκε πως είναι η πρώτη φορά, όπου ΠτΔ καλεί τους φωτορεπόρτερ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Προεδρία. Κι αφού απόλαυσε τσίπουρο, αποκάλυψε ότι είναι Άρης, καθ’ ότι ήταν στην Θεσσαλονίκη με μπαμπά φανατικό Αρειανό. Και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:33

«Αποτύχαμε», παραδέχθηκε η διευθύντρια της Secret Service σχετικά με την επίθεση εναντίον του Τραμπ

19:25

Δ. Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία - Δούκας: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά»

19:13

Πυροσβεστική: 33 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

19:07

Κέρδη για τις ευρωαγορές καθώς οι traders αξιολογούν το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ

18:50

Εθνική Λυρική Σκηνή: 1.500 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη γενική δοκιμή της «Τραβιάτας»

18:42

Σάντσεθ: Κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας κατά της συζύγου του

18:41

Κροατία: Ένοπλος σκότωσε έξι ανθρώπους σε γηροκομείο

18:40

Ρωσία: Η παραίτηση του Μπάιντεν δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη

18:36

Η JYSK φτάνει τα 62 φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα - Τρία νέα σε Ηράκλειο, Μεσολόγγι και Εύοσμο

18:19

Χαλκός: Σε χαμηλό τριμήνου υποχωρούν οι τιμές

18:17

Γερμανία: Σύνταξη κάτω των 1.200 ευρώ για το 20% των συνταξιούχων με 45 χρόνια εργασίας

18:07

Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ βόρεια της Λέσβου

17:59

Λάμψα: Στο 24,938% από 25,189% το ποσοστό της Namsos Enterprises

17:46

Ο τουρισμός δεν φτάνει για να σώσει το (εξωτερικό) έλλειμμα

17:40

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά μέσω των συμβολαιογράφων τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ για αποβιώσαντες

17:28

Χρηματιστήριο: Βλέπει ξανά τις 1.500 μονάδες με δυνατές τράπεζες

17:20

Σημαντική δικαστική απόφαση για αφαίρεση γονικής μέριμνας 7χρονου από τη μητέρα του

17:08

Ισραήλ: Απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι από ένα Καναδό υπήκοο σε ισραηλινή πόλη

16:59

Ανδρουλάκης: Η Τουρκία παραμένει αμετανόητη, συνεχίζει να υπονομεύει το διεθνές δίκαιο

16:52

Προσπάθεια για τεχνολογικό rebound στην Wall Street

16:50

Πράσινα τιμολόγια: 17% χαμηλότερα από τα τιμολόγια του 2023 – Στα 13 λεπτά ανά kWh η χρέωση στο 7μηνο

16:42

Εθνικές δράσεις για τον Καρκίνο: Οι διαθέσιμοι ευρωπαϊκοί πόροι μέχρι το 2027

16:41

Απόδραση στην Εύβοια: 5 παραλίες με απόκοσμα νερά

16:29

Ανάκληση παρτίδας πυρηνέλαιου από τον ΕΦΕΤ

16:22

Σε λειτουργία ο νέος ιστότοπος των Σχολών της ΔΥΠΑ

16:17

Κομισιόν: Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών

16:05

Σταϊκούρας: Το Φράγμα Τσικνιά θα εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό στη Μυτιλήνη

15:52

Καύσωνας: Απαραίτητη η χρήση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο

15:36

Γερμανία: Η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

15:31

Ένταξη των ατόμων με αναπηρία στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό  - Υπεγράφη η ΚΥΑ