INSIDE OUT

Μετωπική κυβέρνησης – ΑΔΑΕ, Κραυγή απόγνωσης Αλέξη Τσίπρα: «Ελάτε να με συλλάβετε, δεν θα φιμώσετε την δημοκρατία», Το τσιπουράκι της Προέδρου

11-01-2023 | 07:51
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μετωπική κυβέρνησης – ΑΔΑΕ, Κραυγή απόγνωσης Αλέξη Τσίπρα: «Ελάτε να με συλλάβετε, δεν θα φιμώσετε την δημοκρατία», Το τσιπουράκι της Προέδρου

Δυο σημαντικά γεγονότα έγιναν στις 13 Ιουνίου 2019, τρεις ημέρες αφού ο τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ζητώντας τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών: οι Τορόντο Ράπτορς νικούν τους Γκόλντεν Στέϊτ Γουόριορς και κατακτούν το πρώτο NBA που κατακτά ομάδα εκτός ΗΠΑ, και η πρώτη από τον Καναδά. Κι ο Χρήστος Ράμμος ορκίζεται νέος Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενώπιων του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, της Προέδρου του ΣτΕ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και του Προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κ. Μενουδάκου.

Μέτρο δημοκρατίας

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας ευχήθηκε καλή θητεία στον Χρήστο Ράμμο. Ενώ ο κ. Καλογήρου, αφού εξέφρασε την χαρά του για την ανάληψη καθηκόντων του νέου Προέδρου, τόνισε ότι η Αρχή έχει σημαντικό θεσμικό έργο, το οποίο αποτελεί «μέτρο δημοκρατίας». Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών βρήκε τον Ράμμο με διαφορετικό υπουργό Δικαιοσύνης από αυτόν στον οποίο έδωσε την λεγόμενη διαβεβαίωση. Σήμερα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης (σπούδασε Νομική στην Ιταλία σύμφωνα με την Wikipedia), Μιχάλης Καλογήρου είναι Διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και ίσως ο πιο στενός του συνεργάτης. Φυσικά αυτή είναι η ουσία των Ανεξάρτητων Αρχών: η θητεία των μελών της υπερβαίνει τον χρονικό ορίζοντα μιας κυβερνητικής θητείας, ενώ η εκλογή των μελών απαιτεί πλειοψηφία 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Μετωπική

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές η μετωπική μεταξύ κυβέρνησης – Ράμμου είναι σε πλήρη εξέλιξη με αφορμή τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση είναι πίσω από παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων. Η σύγκρουση είναι σφοδρή.

Κραυγή

«Ελάτε να με συλλάβετε - Παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας. Πλατεία Ελευθερίας 1, είναι το γραφείο μου. Σας περιμένω να με συλλάβετε».

Επίσης εάν το ημερολόγιο δεν έγραφε 2023, θα ήμουν βέβαιη πως ακούω τον Παπαχρήστο από τον παράνομο ραδιοσταθμό του έφτιαξαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου. Όμως όχι. Η κραυγή απόγνωσης ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα και απευθύνεται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος χθες γνωμοδότησε κατά της δυνατότητας της ΑΔΑΕ να ζητάει από τους παρόχους τηλεφωνίας στοιχεία για παρακολουθήσεις.

«Ό,τι και να κάνετε, δεν θα εμποδίσετε την αλήθεια να λάμψει, ούτε θα καταφέρετε να φιμώσετε τη δημοκρατία. Έχει βαθιές ρίζες σε αυτόν το τόπο» καταλήγει ο κ. Τσίπρας στην ίδια κραυγή.

Παρέμβαση Χάρη

Εκτός από τον συνταγματολόγο Κοντιάδη, όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όλο τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ (δηλαδή ότι απέμεινε γιατί διασπάστηκαν πρόσφατα) και τον Πολάκη που ζήτησε να παραιτηθεί χθες ο Ντογιάκος, καταγράφω την λακωνική στάση του Χάρη Καστανίδη: «Υπενθυμίζω στον γνωμοδοτούντα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ότι η ΑΔΑΕ δικαιούται να ελέγχει αυτεπαγγέλτως εγκαταστάσεις και αρχεία παρόχων και ΕΥΠ (άρθρο 6 ν.3115) και υποχρεούται να ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων για θέματα άρσης του απορρήτου ( άρθρο 8 ν.5002)».

To be continued...

Με θαλασσινά

Ενώ η ιστορία βρίσκει σήμερα τον Μιχάλη Καλογήρου στο στενό επιτελείο του Αλέξη, και τον Ράμμο σε πόλεμο με την κυβέρνηση και τον Ντογιάκο, αυτή που περνάει σίγουρα καλύτερα είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου χθες απόλαυσε με τη ψυχή της την παρέα και το τσίπουρο στο τραπέζι που έκανε για να τιμήσει τους μάχιμους φωτορεπόρτερ. Σε εξαιρετική διάθεση και πολύ μακριά από τα τοξικά vibes της υπόθεσης ΑΔΑΕ/υποκλοπές/ ξεκίνησε με αστεία λέγοντας πως τους έφερε νωρίτερα την Καθαρά Δευτέρα! Τραπέζι με θαλασσινά είπαμε. Ενώ στην συνέχεια ζήτησε να της διηγηθούν ωραίες ιστορίες από τις φωτογραφικές εμπειρίες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρώτη φορά

Η ΠτΔ εκμυστηρεύτηκε στους φωτορεπόρτερ ότι η πολυετής επαγγελματική της δραστηριότητα στο δικαστικό σώμα, την έκανε αυστηρή, κι έτσι μετέφερε το ίδιο κλίμα στην αρχή της θητείας της. Σιγά σιγά όμως εξοικειώθηκε και άλλαξε νοοτροπία. Ζήτησε να της μιλήσουν για τα προβλήματα της δουλειάς, και έδειξε έκπληξη όταν πληροφορήθηκε πως είναι η πρώτη φορά, όπου ΠτΔ καλεί τους φωτορεπόρτερ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Προεδρία. Κι αφού απόλαυσε τσίπουρο, αποκάλυψε ότι είναι Άρης, καθ’ ότι ήταν στην Θεσσαλονίκη με μπαμπά φανατικό Αρειανό. Και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:44

Pfizer: Η πτώση στα έσοδα φέρνει νέα περικοπή δαπανών

14:43

Νέα αναβάθμιση της ΔΕΗ από τον διεθνή οργανισμό CDP για θέματα κλιματικής αλλαγής

14:40

Γαλλία: Οι ειδικοί συνιστούν απαγόρευση των οθονών για παιδιά κάτω των έξι ετών

14:36

Παράταση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης στις ΔΕΥΑ»

14:35

Πρωτομαγιά: Στάσεις εργασίας σε ΜΜΜ - Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

14:23

ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό - Τα δικαιολογητικά, η προθεσμία

14:22

myProperty: Επεκτείνεται η ψηφιακή υποβολή δηλώσεων φόρου μεταβίβασης ακινήτων

14:18

Εγκαινιάστηκε στο Αμπού Ντάμπι ταμείο για την υγεία μητέρων και νεογνών στην Αφρική

14:16

Υποβλήθηκε το αίτημα στις Βρυξέλλες για εξαίρεση αμυντικών δαπανών

14:15

Google - Υπ. Εσωτερικών: Επιμορφωτική δράση για δημοσίους υπαλλήλους με θέμα το AI

14:14

Coca-Cola: Κέρδισε τις προβλέψεις τριμήνου, διατηρεί το ετήσιο outlook - «Διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις των δασμών»

14:02

Γεραπετρίτης: Συλλυπητήρια στον Ινδό ομόλογό του για τους νεκρούς στο Κασμίρ

13:59

Σφοδρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή

13:53

GM: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις α΄ τριμήνου, αλλά αναθεωρεί το guidance για το έτος

13:52

Ηράκλειο: Ευρεία σύσκεψη στον δήμο για τις ρηγματώσεις στις Βούτες

13:49

Μαρινάκης: Παράταση για δύο μήνες στο πλαφόν για τα τρόφιμα

13:48

Protergia: Διατηρεί για 11ο συνεχόμενο μήνα σταθερό το πράσινο τιμολόγιό της

13:37

Κίνα: Τουλάχιστον 22 νεκροί από πυρκαγιά σε εστιατόριο

13:32

ΤτΕ: Νέα μείωση στις καταθέσεις των νοικοκυριών τον Μάρτιο

13:31

To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαγορεύει τα «χρυσά διαβατήρια» της Μάλτας

13:31

Κομισιόν: Αποκλείεται η κυβερνοεπίθεση για το μπλακάουτ στην Ισπανία - Περιμένουμε την πλήρη αξιολόγηση

13:30

H Lidl Ελλάς απορροφά τον ΦΠΑ σε όλα τα φρέσκα χοιρινά και βόεια κρεατικά

13:22

UNRWA: Περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι έχουν συλληφθεί από το Ισραήλ από το 2023

13:19

Uber: Επιβάλλει υποχρεωτική παρουσία στο γραφείο 3 φορές την εβδομάδα

13:19

Η κυβέρνηση Τραμπ απέπεμψε τους συντάκτες μιας κρίσιμης σημασίας έκθεσης για το κλίμα

13:16

Μπλακάουτ στην Ιβηρική: Η προκαταρκτική εκτίμηση της REE αποκλείει την κυβερνοεπίθεση

13:10

ΟΔΔΗΧ: Πώληση εντόκων 13 εβδομάδων αξίας 500 εκατ. ευρώ - Στο 1,85% η απόδοση

13:05

Μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΣΦΑ - NOMAGAS για την ενίσχυση της συνεργασίας

12:52

IRIS: Από 1η Νοεμβρίου άμεσες πληρωμές χωρίς προμήθεια σε όλες τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα

12:45

Μείωση στις πωλήσεις εφημερίδων και περιοδικών το 2024