INSIDE OUT

Η πρώτη απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη - Τρικυμία στον βαθύ ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι έδωσαν συγχαρητήρια

26-09-2023 | 07:18
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πρώτη απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη - Τρικυμία στον βαθύ ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι έδωσαν συγχαρητήρια

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη στην Κουμουνδούρου. Χθες βγήκε η πρώτη απόφαση του νέου Προέδρου: «Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, χρέη Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει ο Μανώλης Καπνισάκης (προσοχή, όχι Καψινάκης).

Η δημοσιογράφος με κοινοβουλευτική εμπειρία Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει χρέη Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Γιώργος Τσίπρας, Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Αυγέρη και Τσίπρας δεν εξελέγησαν, οπότε έχουν χρόνο και όρεξη για τα νέα καθήκοντα.

Εξ απορρήτων

Ο Κασσελάκης είναι υποχρεωμένος να στηριχτεί σε όσους τον στήριξαν, και είναι σίγουρο πως πρόκειται να κάνει αρκετές αλλαγές μέχρι να βρει το σωστό μείγμα. Οι απολύτου εμπιστοσύνης είναι ο Καπνισάκης, παλιός δικηγόρος της οικογένειας με δραστηριότητα στον τομέα Διαφάνειας επί Παύλου Πολάκη, και ο ναύαρχος Αποστολάκης ο οποίος πέρασε τις περισσότερες προεκλογικές ώρες μαζί του. Ο ναύαρχος και ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς ήταν οι πρώτοι που δήλωσαν ανοιχτά στήριξη. Στο παρασκήνιο υπάρχουν κι άλλοι που εργάστηκαν και εργάζονται εθελοντικά και με κέφι για τον Στέφανο, οι οποίοι θ’ αποκαλυφθούν εν καιρώ. Μπορεί να μην μιλούν 6 γλώσσες, όπως αποκάλυψε ο μπαμπάς Κασσελάκης για τον γιο (Mega, Ευαγγελάτος), αλλά σίγουρα άπταιστα ελληνικά και αγγλικά.

Τρικυμία

Ένας ναύαρχος είναι γενικώς χρήσιμος καθ’ ότι αυτή τη στιγμή τα νερά είναι ταραγμένα στον χώρο. Φημολογείται ότι ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης είναι έτοιμος για shell off, μετά την εκλογή Κασσελάκη, ενώ σιγή ασυρμάτου έως τις ώρες που γράφονται τούτες οι γραμμές τηρούν Φίλης, Βούτσης, Σκουρλέτης, Ηλιόπουλος, και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις. Τα νερά όμως δεν κινούνται μόνο προς την μία, αλλά και προς την άλλη κατεύθυνση. Μερόπη Τζούφη και Θ. Ξανθόπουλος, της Έφης αμφότεροι, συνεχάρην το νέο Πρόεδρο και έκαναν δήλωση συσπειρωτική και ενωτική.

Στόχος

Ο κ. Αποστολάκης πάντως βρίσκεται επίσης στο μάτι του κυκλώνα δυνάμεων της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, καθώς η στήριξη που έδωσε στο νέο Πρόεδρο, αλλά και γενικά η παρουσία του στον ΣΥΡΙΖΑ ερέθιζε από παλιά. Ίσως εξαιτίας της προσωπικής σχέσης που είχε και με τον προηγούμενο Πρόεδρο του κόμματος. Η πρώην βουλευτής Αννέτα Καββαδία, στέλεχος που έμεινε μέχρι τέλους στο πλευρό του Ευκλείδη, έγραψε κάτι σχετικό στα σόσιαλ. «Έχει, πάντως, ενδιαφέρον... Ο παρ΄ολίγον υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μας κουνάει το δάχτυλο και να απειλεί με προγραφές. Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει. Λέω εγώ τώρα...».

Είδε Αλέξη

Εντωμεταξύ δεν τον προλαβαίνεις τον νέο Πρόεδρο. Ξύπνησε, τεντώθηκε, χάιδεψε τη Φάρλι, βγήκε για καφέ, αγκάλιασε τους ανθρώπους του καφέ, αντιμετώπισε την ασφυκτική πολιορκία των τηλεοπτικών και μαζί με τον ναύαρχο και τον βουλευτή Β. Κόκκαλη (πρώην ΑΝΕΛ), πήγαν Βουλή. Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα τελικά ήρθε μια μέρα νωρίτερα, ενώ αποφασίστηκε για λόγους κομματικής αβρότητας, να μην γίνει στην Κουμουνδούρου, αλλά σε λιγότερο φορτισμένο έδαφος. Στο γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Χαλαρός και άνετος, χωρίς έγνοιες, ο Αλέξης, μιλώντας μάλλον βασανιστικά αργά, σύστησε δημοσίως στο νέο Πρόεδρο να απολαύσει την στιγμή, γιατί τον περιμένουν πολλά. Και μετά κλείστηκαν μία ώρα. Ο Στέφανος βγήκε κάπως εκνευρισμένος, αλλά ίσως ήταν επειδή δεν προλάβαινε και το γυμναστήριο.

Τηλέφωνο από Κύπρο

Για συγχαρητήρια τον κάλεσαν τηλεφωνικά Κυριάκος και Ανδρουλάκης, με τους οποίους θα υπάρξει και συνάντηση. Πάντως η αδιανόητη προεκλογική κούρσα του Κασσελάκη και η νίκη του, έχουν μπλοκάρει όλα τα συστήματα. Οι δημοσκοπήσεις των επόμενων ημερών θα βοηθήσουν αρκετά για να λυθεί ο γρίφος. Εντωμεταξύ ο Πρόεδρος Στέφανος δέχτηκε συγχαρητήρια και από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ θα συναντηθούν και στο ταξίδι του κ. Κασσελάκη στην Κύπρο που θα γίνει άμεσα. Με το Κυπριακό να κοχλάζει, και τα ελληνοτουρκικά σε πορεία εξομάλυνσης, η εξασφάλιση ανοιχτής γραμμής και την ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση, είναι χρήσιμη- αν και τα περί πατριωτικής Αριστεράς, απομένει να προσδιοριστούν και στο πεδίο.

Εμφάνιση Πατέλη

Η αντιμετώπιση του φαινομένου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση και αρκετοί της επικοινωνίας ήδη σκίζουν τα πτυχία τους. Ένα μικρό σωσίβιο πέταξε ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης (ert news) ο οποίος σημείωσε ότι το πρόβλημα που απασχολεί αυτή την στιγμή την κυβέρνηση δεν είναι ο Κασσελάκης, αλλά η ακρίβεια. Είπε όμως κι άλλα:

«Αυτό που εγώ βρήκα ενδιαφέρον, όπως ξέρετε είμαι και εγώ παντρεμένος στο εξωτερικό με τον σύντροφό μου, αυτό που βρήκα ενδιαφέρον ήταν ότι το θέμα συζήτησης για τον κ. Κασσελάκη δεν ήταν ο σεξουαλικός του προσανατολισμός αλλά όλα τα υπόλοιπα. Το ότι φορούσε κοντομάνικα, αν έφαγε πρωινό, ήπιε καφέ και έχουμε μία ας πούμε καινούργια κατάσταση στην οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι παντρεμένος στο εξωτερικό με μία σχέση που δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική έννομη τάξη».

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι πιστεύει στην ισότητα στο γάμο και θα το φέρει αυτό στη Βουλή. Προφανώς ο χρονισμός είναι δικιά του απόφαση, αλλά νομίζω ότι η κοινωνία μας έχει δείξει ότι δεν είναι το νούμερο ένα θέμα που τους απασχολεί. Θα έλεγα ότι καθόλου δεν απασχολεί τον κόσμο. Το νούμερο ένα θέμα είναι αυτό η ακρίβεια και το σουπερμάρκετ. Και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε. Και το θέμα της ισότητας στο γάμο είναι ένα θέμα που θα έρθει».

Οι εφοπλιστές

Μακριά από το Μαξίμου, την Βουλή και την Κουμουνδούρου, βρίσκονται τα μέλη της οικογένειας Κασσελάκη που επίσης πολιορκούνται στενά από τα τηλεοπτικά μίντια. Απολαυστική η παρουσία του μπαμπά Κασσελάκη επίσης στο Mega (Ευαγγελάτος). Έδωσε πτυχές της ζωής του γιου του, και αποκάλυψε ότι τον πήρα τηλέφωνο «όλοι οι εφοπλιστές» να τον συγχαρούν για τον Στέφανο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:16

Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq - «Γκάζι» από Tesla και Nvidia

20:10

Πυροσβεστική: 45 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο

19:59

«Στοπ» στις επιθέσεις στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια ζητά ο ΙΑΕΑ - 8 τραυματίες εργαζόμενοι

19:53

Alpha Bank: Στις 24 Ιουλίου η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

19:48

Γαλλία-δημοσκόπηση: Μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία στην εθνοσυνέλευση το RN της Λεπέν

19:34

Φορολογικές δηλώσεις: 423.000 αυτόματες εκκαθαρίσεις - 8 στους 10 χωρίς επιπλέον φόρο

19:31

IENE: Κομβικός ο ρόλος των πράσινων ομολόγων στην ενεργειακή μετάβαση της ΝΑ Ευρώπης

19:27

Θεσσαλονίκη: «Ήχησε» το 112 – Προειδοποίηση για χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς και καταιγίδες

19:24

Κικίλιας για κακοκαιρία: Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή

19:15

Γεωργιάδης: Εντελώς διαφορετικό και βελτιωμένο το ΕΣΥ το 2025

19:15

Ερντογάν σε Πούτιν: Η Τουρκία μπορεί να βοηθήσει στον τερματισμού του πολέμου

19:04

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο υπ. Εργασίας και συνάντηση με Ντόναχιου την Πέμπτη

19:00

Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να προμηθεύσει αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας μετά το 2024

18:54

Kέρδη στις ευρωαγορές πριν τις κάλπες σε Γαλλία και Βρετανία

18:42

ΝΔ: Εξοργιστικό και βαθιά υποκριτικό να μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ

18:34

Πατέλης: Στόχος είναι να διευρύνουμε το εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα

18:27

Βρετανία: Και η εφημερίδα Sun στηρίζει τους Εργατικούς στις αυριανές εκλογές

18:24

NYT: Ο Μπάιντεν σκέφτεται να αποσυρθεί από τις εκλογές - Διαψεύδει ο Λ. Οίκος

18:09

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Ηλέκτωρ στη Motor Oil

18:04

Επτά διακρίσεις για την Τρ. Πειραιώς στα DevOps & Agile Awards

18:03

Paramount: Κοντά σε deal η Skydance με National Amusements

18:00

Λίβανος: Διοικητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στα νότια

18:00

Αποκαλυπτήρια τον Δεκέμβριο για τον νέο Δείκτη μεταβολής μισθών - Τι αλλάζει σε συντάξεις, εισφορές

17:50

Ο Κ. Γεράρδος νέος πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ - Στο ΔΣ Βρεττός και Βασιλάκος

17:43

Σταϊκούρας: 900 νέα λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας μέχρι το τέλος του 2025

17:29

Χρηματιστήριο: Βγήκε αντίδραση με αστερίσκο τις συναλλαγές

17:27

Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τις επενδύσεις σε πράσινη μετάβαση και κυκλική οικονομία

17:20

Πολεμική Αεροπορία: Παραδόθηκε το 20ό F-16 Viper από Lockheed Martin και ΕΑΒ

17:15

H Desserta Hellas εξαγόρασε την Δωρική από την Μινέρβα

17:04

McDonald's: Μειώνει τις ώρες πρωινού λόγω έλλειψης αυγών