INSIDE OUT

Τελικά η Παλαιστινιακή Αρχή έχει, ή δεν έχει επιδείξει μέγιστη αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά της; Τί είπε ο Πρωθυπουργός

31-10-2023 | 07:16
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τελικά η Παλαιστινιακή Αρχή έχει, ή δεν έχει επιδείξει μέγιστη αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά της; Τί είπε ο Πρωθυπουργός

Ήρεμη δύναμη, γνώστης των θεμάτων, άνετος συνομιλητής, ένας παλιός καλός Κυριάκος χθες στη ζωντανή συζήτηση με τον Φράνσις Φουκουγιάμα στο πλαίσιο του Economist. Βοηθούσε ασφαλώς και το θέμα. Γεωπολιτική, εξωτερική πολιτική, συμμαχίες, στα μεγάλα κολυμπάει χαλαρά. Στα της καθημερινότητας υπάρχουν δυσκολίες και μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κάνει ριμπάουντ.

Το λάθος

Τη συζήτηση με τον Φουκουγιάμα, εκτός από τους καλεσμένους, παρακολούθησαν και αρκετοί επιστήμονες. Ευτυχώς δηλαδή. Η δική τους ματιά, έχει ενδιαφέρον πάντα. Όμως, από την δική τους ματιά, μέχρις του σημείου χάρις σ’ έναν καθηγητή, να μαθαίνουμε για ένα λάθος που αναπαρήγαν στο σύνολό τους όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, υπάρχει μια τεράστια απόσταση και δεν θα το πίστευα αν δεν το άκουγα κι εγώ με τα δικά μου κομψά αυτάκια.

Το σχόλιο της καθηγήτριας Φιλοσοφίας, (και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ), η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού πρόσφατα), ήταν αυτό:

«Ερωτηθείς ποιος μπορεί να είναι ο συνομιλητής από την Παλαιστινιακή πλευρά αν ηττηθεί η Χαμάς, ο ΠΘ απάντησε επί λέξει"...αυτή είναι μία πολύ καλή ερώτηση που συζητήσαμε και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Δεν είναι αργά να συζητήσουμε το μέλλον της Γάζας και ποιος μπορεί πραγματικά να διοικήσει τη Γάζα, υποθέτοντας ότι η Χαμάς δεν είναι πλέον στην εικόνα. Φυσικά δεν λέω κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό στο ακροατήριό σας ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν έχει επιδείξει μέγιστη αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των υποθέσεων του Παλαιστινιακού λαού στη Δυτική Όχθη κι αυτό είναι επίσης ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

Έρχομαι σπίτι και διαβάζω το θέμα στα διάφορα sites που αναπαράγουν ό,τι έγραψε το ΑΠΕ, δηλαδή ότι ο ΠΘ είπε «η Παλαιστινιακή Αρχή έχει αποδείξει ότι είναι αποτελεσματική στη διοίκηση στη Δυτική Όχθη».

Το λάθος είναι χοντρό. Περιμένω συνέχεια. Το εντυπωσιακό ήταν πως αναπαρήχθη απ’ το σύνολο των ΜΜΕ ως είχε, γεγονός που με κάνει να υποψιάζομαι ότι τελικά το τι είπε ο Κυριάκος το άκουγε με προσοχή μόνο η Κιντή, κι ο Φουκουγιάμα.

Σκέρτσος κατά Κασσελάκη

Από τον Economist πέρασε κι ο Κασσελάκης, όμως το αποτύπωμά του σε καμία περίπτωση δεν ήταν όπως του Κυριάκου. Τουλάχιστον καταλάβαινε τι τον ρώταγαν, ήξερε να σταθεί ευπρεπώς, και έδειξε μια εξοικείωση με ανάλογα event, απόρροια της αμερικανικής του παιδείας. Ο Στέφανος που σήμερα πάει Άρειο Πάγο, και μετά έχει ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, αύριο θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δυο μέρες πριν από την συνάντηση πάντως, ο Άκης Σκέρτσος, του τα έχωσε για την πρόθεσή του να μην λάβει αποζημίωση αν εκλεγεί βουλευτής.

Ελιτίστικος λαϊκισμός

«Στην προσπάθειά του να εμφανιστεί ως δήθεν αντισυστημικός ο κ. Κασσελάκης πετάει τη μια νεοφιλελεύθερη δοξασία πίσω από την άλλη. Διότι μόνο ένας ακραίος νεοφιλελεύθερος (ή απλά νέοπλουτος) καπιταλιστής θα μπορούσε να υποστηρίζει και να προωθεί ως πρότυπο την εργασία χωρίς αμοιβή.

Ποιος θέλει άραγε μια Βουλή που τα μέλη της είναι όλοι τόσο πλούσιοι ώστε να περιφρονούν τη βουλευτική αποζημίωση;

Εκεί μας οδηγεί ο ελιτίστικος λαϊκισμός του κ. Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ που σε καμία περίπτωση δεν υπηρετεί ούτε εκπροσωπεί τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων» ανέφερε ο, εκ των, του πολύ κλειστού κύκλου του Πρωθυπουργού, σε ανάρτηση στα σόσιαλ.

Ευτυχώς που η συνάντηση Κασσελάκη-Μητσοτάκη θα γίνει στην Βουλή, κι όχι στου Μαξίμου.

Όλοι στη Βουλή

Στη Βουλή λοιπόν, θα συνεδριάσει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τα του Προϋπολογισμού, αλλά και του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών (Κεραμέως) «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις».

Φυσικά το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι στη συζήτηση έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν οι συντονιστές/συντονίστριες και οι αναπληρωτές/αναπληρώτριες των Τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής.

Ανακατεύει την τράπουλα ο Στέφανος (οι Πολάκης και Παππάς δηλαδή). Για να δούμε τι θα βγει.

Ευτυχώς που δεν βγήκε

Προσπαθώ να θυμηθώ αν ο Πάνος Σκουρλέτης που δεν βγήκε βουλευτής, είναι συντονιστής σε κάποιο τμήμα της ΚΕ, αλλά μάλλον όχι. Για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια πάντως, ο ίδιος επέλεξε να ξοδέψει με πιο εποικοδομητικό τρόπο τον χρόνο του. Μαζεύοντας ελιές στο κτήμα του στα Μέγαρα.

Το σήκωσε το λιόπανο

Ο Σκουρλέτης, εκ των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, και σήμερα υπό διαγραφή με πρόταση του νέου Προέδρου Κασσελάκη, αποφάσισε να το σηκώσει το λιόπανο, απαντώντας έτσι στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του πριν λίγες μέρες ο Πάνος Πολάκης.

«Συνεχίζω να δουλεύω και να ασκώ την Ιατρική παρά όλη την άλλη καθημερινή αντιπολίτευση στο Μητσοτάκη που ασκώ 4 χρόνια τώρα!! Εσύ τι ακριβώς κάνεις;; Γιατί εγώ είχα αξία και πριν τα αξιώματα και θα έχω και μετά από αυτά!! Μερικοί μερικοί είχατε πριν ή θα έχετε μετά;;;», έγραψε ο αψύς, αναγκάζοντας τον Σκουρλέτη ν’ αποκαλύψει μια άγνωστη πτυχή του.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:15

Γεωργιάδης: Εντελώς διαφορετικό και βελτιωμένο το ΕΣΥ το 2025

19:15

Ερντογάν σε Πούτιν: Η Τουρκία μπορεί να βοηθήσει στον τερματισμού του πολέμου

19:04

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο υπ. Εργασίας και συνάντηση με Ντόναχιου την Πέμπτη

19:00

Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να προμηθεύσει αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας μετά το 2024

18:54

Kέρδη στις ευρωαγορές πριν τις κάλπες σε Γαλλία και Βρετανία

18:42

ΝΔ: Εξοργιστικό και βαθιά υποκριτικό να μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ

18:34

Πατέλης: Στόχος είναι να διευρύνουμε το εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα

18:27

Βρετανία: Και η εφημερίδα Sun στηρίζει τους Εργατικούς στις αυριανές εκλογές

18:24

NYT: Ο Μπάιντεν σκέφτεται να αποσυρθεί από τις εκλογές - Διαψεύδει ο Λ. Οίκος

18:09

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Ηλέκτωρ στη Motor Oil

18:04

Επτά διακρίσεις για την Τρ. Πειραιώς στα DevOps & Agile Awards

18:03

Paramount: Κοντά σε deal η Skydance με National Amusements

18:00

Λίβανος: Διοικητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στα νότια

18:00

Αποκαλυπτήρια τον Δεκέμβριο για τον νέο Δείκτη μεταβολής μισθών - Τι αλλάζει σε συντάξεις, εισφορές

17:50

Ο Κ. Γεράρδος νέος πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ - Στο ΔΣ Βρεττός και Βασιλάκος

17:43

Σταϊκούρας: 900 νέα λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας μέχρι το τέλος του 2025

17:29

Χρηματιστήριο: Βγήκε αντίδραση με αστερίσκο τις συναλλαγές

17:27

Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τις επενδύσεις σε πράσινη μετάβαση και κυκλική οικονομία

17:20

Πολεμική Αεροπορία: Παραδόθηκε το 20ό F-16 Viper από Lockheed Martin και ΕΑΒ

17:15

H Desserta Hellas εξαγόρασε την Δωρική από την Μινέρβα

17:04

McDonald's: Μειώνει τις ώρες πρωινού λόγω έλλειψης αυγών

17:03

Wall Street: Προς νέα ρεκόρ S&P και Nasdaq παρά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία

17:00

ΣΥΡΙΖΑ για Αυγενάκη: Μισό κιλό, μισή ζωή, μισή διαγραφή

16:43

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Κρίσιμες οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις για το success story της Ελλάδας στην πράσινη ενέργεια

16:33

Πυρκαγιά στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας - Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο

16:27

Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν

16:25

Κρι-Κρι: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,35 ευρώ/μετοχή μεικτά - Στις 22/8 η αποκοπή

16:22

Γεραπετρίτης: Ενέργειες που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση και υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική δεν είναι αποδεκτές

16:21

Λευκορωσία: Το καθεστώς Λουκασένκο προχώρησε σε απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων

16:16

ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος o Γιάννης Κανελλάκης