INSIDE OUT

Με κακούς οιωνούς ξεκινάει το εγχείρημα Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη - Η ευχή της επιτυχίας του Ρεχάγκελ στον Κυριάκο

Μαρία Νταλιάνη
13-02-2024 | 07:27
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Με κακούς οιωνούς ξεκινάει το εγχείρημα Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη - Η ευχή της επιτυχίας του Ρεχάγκελ στον Κυριάκο

Λίγες ώρες έμειναν για τη μεγάλη μέρα της αγάπης που φέρνει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα στην Ολομέλεια της Βουλής. Πριν από του Αγίου Βαλεντίνου πάντως, υπάρχει η σημερινή. Μια μέρα πυκνή σε γεγονότα.

Είναι η μέρα που ο Κυριάκος θα δει τους αγρότες στο Μαξίμου και η αγία τριάδα των Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη, έχει την πολυσυζητημένη εκδήλωση η οποία προκάλεσε αντιδράσεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ίσως αν είχαν χιούμορ και ήταν προληπτικοί, να προγραμμάτιζαν κι αυτοί την ημέρα της αγάπης, κι όχι Τρίτη και 13. Από την άλλη βέβαια, πόση αγάπη εμπεριέχει μια εκδήλωση με θέμα: «Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος;».

Απαγορευτικό

Το γεγονός ότι οι κ.κ. Τεμπονέρας και Χριστοδουλάκης απέκρυψαν από τα κόμματά τους την εκδήλωση (ο δεύτερος και βουλευτής), την οποία οι ηγεσίες έμαθαν από τα ΜΜΕ, δημιούργησε προβλήματα. Φυσικά οι ηγεσίες διεμήνυσαν πως δεν θα ήταν ευχάριστο να παραβρεθούν στην επίμαχη εκδήλωση και άλλα κομματικά στελέχη, δείχνοντας απαγορευτικό σε όσους καλοβλέπουν την έναρξη διαλόγου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Νέας Αριστεράς. Φυσικά στελέχη που δεν είναι πλέον μέλη, θα πάνε.

Μεταξύ αυτών που θα παραβρεθούν, είναι και ο Γιάννης Δραγασάκης.

Η ευχή του Ρεχάγκελ

Μακριά από τις ανησυχίες των πολιτικών του αντιπάλων που ψάχνουν ποιος μπορεί να τον κερδίσει, ο Κυριάκος, αφού απόλαυσε και με το παραπάνω την φιλοξενία του Σέρβου Προέδρου Αλεξάντερ Βούσιτς, χαλάρωσε λιγάκι στη μεγάλη βραδιά των Gazzetta Awards μαζί με τη Μαρέβα.

Εκεί, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και να παραδώσει βραβείο στον Ότο Ρεχάγκελ, προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου

ο οποίος χάρισε στην Ελλάδα υπέροχες στιγμές με την κατάκτηση του Euro το 2004.

«Έδωσα ευχή στον πρωθυπουργό να παίρνει έξυπνες αποφάσεις, όπως εμείς στην Πορτογαλία το 2004», αποκάλυψε ο τεράστιος Ρεχάγκελ. «Όταν είσαι κάπου υπεύθυνος, πρέπει να παίρνεις αποφάσεις που να είναι όλοι ικανοποιημένοι».

Το τελευταίο λογικά συνοδεύει ως σκέψη τον Κυριάκο ενόψει της σημερινής συνάντησης με τους αγρότες.

Κατά; Υπέρ;

Την ώρα που ο Κυριάκος απολάμβανε τις στιγμές στα Gazzetta Awards, ο πρόεδρος Ανδρουλάκης έψαχνε πως θα τετραγωνίσει τον κύκλο: Να καταψηφίσει το νομοσχέδιο Πιερρακάκη για το άνοιγμα μη κρατικών-μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων, χωρίς να φανεί οπισθοδρομικός. Μιλώντας σε εκδήλωση του InSocial ενώ είπε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα σταθεί εμπόδιο, επισήμανε ότι προκρίνει μόνο το σκανδιναβικό μοντέλο για τη λειτουργία των μη κρατικών ΑΕΙ στην Ελλάδα, ενώ η κυβέρνηση προωθεί το Κυπριακό. Έτσι που στο τέλος κανείς δεν κατάλαβε τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

«Εμείς, λοιπόν, σήμερα προτείνουμε το σκανδιναβικό παράδειγμα στην παιδεία, το οποίο ανέλυσε προηγουμένως ο Στέφανος Παραστατίδης και το οποίο λειτουργεί έχοντας διαχωρίσει και απομονώσει το κέρδος με ισχυρές ρυθμίσεις», είπε. «Είναι υποχρεωτικός ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας των μη κρατικών ιδρυμάτων στις Σκανδιναβικές χώρες και μάλιστα υπάρχει κοινό σύστημα εισαγωγής, ενίσχυση της αποκέντρωσης και αποφυγή κορεσμού σε αντικείμενα σπουδών».

Είναι προφανές πως το ΠΑΣΟΚ ακόμα ζει στον αστερισμό της Ελλάδας, Δανία του Νότου.

Υποστηρικτές

Στην ίδια εκδήλωση έγινε σαφές και ποιοι θα σηκώσουν συνταγματικά τη μάχη ότι το νομοσχέδιο Πιερρακάκη είναι αντισυνταγματικό και για να λειτουργήσουν μη κρατικά χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση. Πρόκειται για τους συνταγματολόγους Κώστα Μποτόπουλο και Ξενοφώντα Κοντιάδη. Υπενθυμίζεται πως όλοι οι υπόλοιποι (και ο Βενιζέλος), δεν βρίσκουν πρόβλημα. Στην ίδια εκδήλωση μάλιστα ο Νίκος Αλιβιζάτος, ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να σταθεί μπροστά, και υπέρ «χωρίς κόμπλεξ».

Habemus κόμμα

Την ερωτική 14 Φεβρουαρίου διάλεξε και ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης (πρώην ΣΥΡΙΖΑ, νυν ανεξάρτητος), να ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος το οποίο θα κατέβει στις ευρωεκλογές.

Ο Πέτρος, ο οποίος έγινε ήδη δεκτός στην πολιτική οικογένεια των Πρασίνων του ευρωκοινοβουλίου, θα έχει δίπλα του μια παλιά γνώριμη του χώρου την πρώην αντιδήμαρχο της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου. Αλλά και τον πρώην αντιδήμαρχο της Αθήνας και γιο του αείμνηστου τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη.

Του βάζω άριστα δέκα για τη σκηνοθεσία!

Η συνέντευξη Τύπου για τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα θα γίνει στον Πολυχώρο «ΡΟΜΑΝΤΣΟ»!

Μόνο γι’ αυτό έχει την ευχή μου

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Μαρινάκης στην ΚΕ ΟΝΝΕΔ: Να συμμετάσχουν οι νέοι ενεργά στην πολιτική ζωή και να αναζητούν την αλήθεια

23:38

Επίσκεψη της υπ. Τουρισμού στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια στη Νάουσα Ημαθίας

23:16

Γεραπετρίτης: Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΣΑ του ΟΗΕ σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη του διπλωματικού αποτυπώματος της χώρας στη διεθνή σκηνή

22:47

Επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Δράμα

22:40

Πιστόριους: Δεν θα υποταχθούμε στις ορέξεις Τραμπ

22:19

Χαρακόπουλος: Παραβρέθηκε στην Ολομέλεια της Μεσογειακής Συνέλευσης στη Ρώμη

21:49

ΗΠΑ: Επαναπατρισμός στην Ελλάδα αττικού μελανόμορφου ληκυθίου από το Μουσείο Glencairn, παρουσία της Λ. Μενδώνη

21:20

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 31χρονου που πραγματοποιούσε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

21:02

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι θα δράσει με αποφασιστικότητα για να φέρει πίσω όλους τους ομήρους

20:57

Ιταλία: O πάπας Φραγκίσκος αντιμετώπισε κρίση άσθματος, επιδεινώθηκε η κατάστασή του

20:28

Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στο Αμβούργο - Πορεία νεοναζί στο Βερολίνο

20:23

Δούκας: Η Αθήνα αλλάζει με τη συμμετοχή των νέων της πόλης

19:58

Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι στη Μιλούζ - Σε λίστα ως «επικίνδυνος για τρομοκρατία» ο Αλγερινός δράστης

19:44

Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

19:38

Τουρκία: Στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις με τον Χακάν Φιντάν ο Σεργκέι Λαβρόφ

19:05

Ρεύμα: 14 πάροχοι συνεπείς στην καταβολή των ρυθμιζόμενων χρεώσεων

19:00

Berkshire Hathaway: Αύξηση 71% στα λειτουργικά κέρδη το Δ' τρίμηνο και ρεκόρ ρευστότητας

18:31

Η Ελλάδα υποδέχεται τον Κρίστοφερ Νόλαν για τα γυρίσματα της ταινίας «Η Οδύσσεια»

18:25

Συνεδριάζουν οι Επιτροπές για τη σεισμική δραστηριότητα στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

18:14

Ουκρανία: Στάρμερ και φον ντερ Λάιεν επιμένουν στην ανάγκη για μια «δίκαιη και διαρκή ειρήνη»

18:03

Κουτσούμπας: Ο λαϊκός παράγοντας, καταλύτης των εξελίξεων για τη δικαίωση

17:44

Πακέτο βοήθειας 20 δισ. ευρώ για το Κίεβο ετοιμάζει η ΕΕ

17:33

Ξεκινάει εκ νέου ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Λωρίδα της Γάζας

17:13

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι

17:00

Σούπερ μάρκετ: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο ράφι – Τι θα ισχύσει για τις προσφορές

16:55

Ζελένσκι: «Δεν είναι έτοιμος» να υπογράψει συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τα ορυκτά της χώρας του

16:49

Μακρόν: Θα πει στον Τραμπ ότι οι σύμμαχοι «δεν πρέπει να κάνουν ο ένας τον άλλον να υποφέρει με δασμούς»

16:39

Γερμανία: Η ΥΠΕΣ προαναγγέλλει απέλαση του δράστη της χθεσινής επίθεσης «κατευθείαν από την φυλακή»

16:34

Τραμπ: Καλεί τον Μασκ να είναι πιο επιθετικός στις περικοπές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

16:26

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο Γ. Γεραπετρίτης