INSIDE OUT

Ο ΠΑΟΚ, ο Φλωρίδης, ο Χρυσοχοϊδης και ο Ζαγοράκης - Το κάδρο τους φέρνει πιο κοντά αλλά... - Πάλι για το Μετρό ο Κυριάκος

Μαρία Νταλιάνη
20-05-2024 | 07:51
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ΠΑΟΚ, ο Φλωρίδης, ο Χρυσοχοϊδης και ο Ζαγοράκης - Το κάδρο τους φέρνει πιο κοντά αλλά... - Πάλι για το Μετρό ο Κυριάκος

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε το κέντρο βάρους των εξελίξεων, ενώ το επίκεντρο του ενδιαφέροντος από την πολιτική και τις ευρωεκλογές, μεταφέρθηκε στο ποδόσφαιρο. Οι επώνυμοι φίλοι του ΠΑΟΚ το έκαψαν γύρω από τον Λευκό Πύργο εννοείται υπό το άγρυπνο βλέμμα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος είχε κάνει τα κουμάντα του. Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη προκάλεσε κύμα ευφορίας μέρους του πολιτικού συστήματος που δεν έχει, είν’ η αλήθεια και πολλές αφορμές για τέτοιους πανηγυρισμούς. Εκείνος που μ’ αιφνιδίασε ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Κι όταν ακόμα και πριν κάποιες μέρες δεν το περιμένεις, ακόμα μεγαλύτερη χαρά. Πολύ περισσότερο όταν κατακτάς το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα ίσως όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπράβο ΠΑΟΚ» έγραψε ο Γιώργος Φλωρίδης στα σόσιαλ.

Ο έμπειρος Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης επέδειξε αντανακλαστικά εκδίδοντας ανακοίνωση ( «Με ένα ιστορικό ντεμαράζ στην τελική ευθεία, ο ΠΑΟΚ προσέθεσε, πανάξια, απόψε, άλλο ένα πρωτάθλημα στην τροπαιοθήκη του. Συγχαρητήρια!» και κατατρόπωσε τον Στάθη Κωνσταντινίδη, υφυπουργό Εσωτερικών με αρμοδιότητα την Μακεδονία και την Θράκη , καθώς άργησε σχεδόν είκοσι λεπτά. Ίσως φταίει που είναι βουλευτής Κοζάνης.

Αλλα κι ο πιο γνωστός Παοκτζής πρώην ΣΥΡΙΖΑ, νυν Νέα Αριστερά, Ευκλείδης Τσακαλώτος το πανηγύρισε δεόντως με reel στα σόσιαλ. Ο Ευκλείδης είχε κανονίσει ν’ ανέβει Θεσσαλονίκη για το βιβλίο του «Οι αξίες και η αξία της Αριστεράς» και ανταμείφθηκε για το timing.

Ζαγοράκης-Ανδρουλάκης

Από πλευράς Ζαγοράκη δεν έπιασε κάτι αλλά είμαι σίγουρη πως πρόκειται για δική μου αδυναμία. Ο Ζαγορ ασφαλώς και ήταν κι αυτός Θεσσαλονίκη. Καταρχήν βρέθηκε στο πλευρό του Προέδρου Ανδρουλάκη, ο οποίος άσκησε από την συμπρωτεύουσα το εκλογικό του δικαίωμα, καθ’ ότι μηχανικός, στις εκλογές του ΤΕΕ.

Μαζί πάντα με τον Πρόεδρο, βρέθηκαν και σε έκθεση στη ΔΕΘ, με αγροτικά και όχι μόνο προϊόντα, και έδειξαν μεγάλη αυτοσυγκράτηση μπροστά σε κάτι λαχταριστά γαλακτομπούρεκα.

Ο Ζαγοράκης ντεμπουτάρει με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές φέτος, και λογικά, επειδή δίνει το βάρος στην Εθνική, αναμένω να τηρήσει ισορροπίες και στα οπαδικά. Εκτός αν κρύφτηκε μες το πλήθος στην σκιά του Λευκού Πύργου κι εξαφανίστηκε απ’ τα ραντάρ.

Τόσο κοντά-τόσο μακριά

Η Θεσσαλονίκη δεν είχε μόνο γλυκιά γεύση για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καθώς συνέπεσε με την επέτειο από την γενοκτονία 350.000 Ποντίων στην Τουρκία. Ο καθιερωμένος εορτασμός έγινε στο Μνημείο που βρίσκεται στην στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, ενώ η τελετή έγινε παρουσία, του υφ. Εσωτερικών Κωνσταντινίδη που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, του Περιφερειάρχη Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη, εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και Ποντιακών Ομοσπονδιών, Συλλόγων και φορέων και της Εκκλησίας. Όμως την παράσταση για άλλη μια φορά έκλεψαν οι κ.κ. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης που άλλη μια φορά

βρέθηκαν τόσο κοντά και τόσο μακριά.

Πάλι το Μετρό

Στην Θεσσαλονίκη ανεβαίνει σήμερα και ο Πρωθυπουργός αφού σιγουρευτεί ότι έφυγαν οι άλλοι δύο. Παρουσία του, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης συγκοινωνιακής μελέτης των τελευταίων 24 χρόνων, αυτά της Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση θα γίνει νωρίς στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο, κι ενώ η πόλη είμαι σίγουρη πως θα κοιμάται ακόμα μετά το γλυκό μεθύσι της νίκης του ΠΑΟΚ σε Λευκό Πύργο και Τούμπα.

Θα την κάνει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, ο οποίος πριν παρουσιάσει τις επεκτάσεις θα πει πάλι ότι το Μετρό θα ανοίξει το Νοέμβριο. Ο λόγος που έγινε η μελέτη είναι μήπως και λάβει χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια, γιατί χωρίς αυτά έργα γιοκ. Το κέντρο βάρους θα δοθεί στην βορειοδυτική πλευρά της πόλης, εκεί που είναι κι η Τούμπα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τούμπας πάντως αναδημοσίευσε φωτό του Προέδρου Κασσελάκη

από συνάντηση με παίκτες του ΠΑΟΚ, πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Ο Στέφανος μαθαίνει με ταχύτητα φωτός τις σωστές κινήσεις, τη σωστή στιγμή.

Εμείς δεν θα είμαστε αλαζόνες

Ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε (TV100) υποσχέθηκε ότι «εάν στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πάρει ένα πολύ καλό ποσοστό, να είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε κοντύνει επιτέλους την αλαζονεία του 41%. Εμείς δεν θα είμαστε αλαζόνες στην άλλη μεριά των εκλογών, θα ανοίξουμε τις πόρτες μας, θα γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά και με αξιοκρατία θα αγκαλιάσουμε νέα μέλη, νέα στελέχη ισότιμα».

Αλαζονεία Ν2

Το θέμα της αλαζονείας έχει ως προεκλογική σημαία και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Όπως είπε στην Βέροια ο Νίκος Ανδρουλάκης «στις 9 Ιουνίου να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία του 41%. Όταν ένας πρωθυπουργός σας λέει «ξαναψηφίστε με στις ευρωεκλογές, γιατί υπάρχει κίνδυνος αστάθειας», ενώ έχει 121 έδρες περισσότερες από το δεύτερο κόμμα, μάλλον έχει καβαλήσει, φίλες και φίλοι, τεράστιο καλάμι. Με την ψήφο σας ας ξεκαβαλήσει το καλάμι της αλαζονείας ο κ. Μητσοτάκης που έχει το θράσος να εκβιάζει με αστάθεια τον ελληνικό λαό».

Λαϊκισμός

Αν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σφυροκοπούν την κυβέρνηση με όπλο την αλαζονεία, ο Κυριάκος στρέφει τα βέλη του κατά του λαϊκισμού, στοχεύοντας κυρίως προς πλευρά Κασσελάκη.

«Ένας από τους λόγους που δίνω πολιτικό πρόταγμα σε αυτή τη μάχη είναι γιατί δεν θέλω να ξανασηκώσει κεφάλι ο λαϊκισμός» είπε σε συνέντευξη στον Δ. Κοτταρίδη (ΕΡΤ). «Διότι όλα αυτά τα οποία ακούμε από την αντιπολίτευση, είτε από τη δήθεν πατριωτική γιαλατζή αντιπολίτευση στα δεξιά μας είτε από την αντιπολίτευση στα αριστερά μας, είναι όλα ένα déjà vu αυτών τα οποία ζήσαμε και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Γι’ αυτό και το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών έχει μια μεγάλη σημασία. Ο λαϊκισμός, και ειδικά αυτός ο τοξικός λαϊκισμός, ο ακοστολόγητος λαϊκισμός, ο λαϊκισμός των προσωπικών επιθέσεων, δεν πρέπει να ξανασηκώσει κεφάλι στην Ελλάδα. Τον πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:18

Κλείνει την Παρασκευή 5 Ιουλίου η πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού

08:18

Πού πηγαίνει η Κυπριακή Οικονομία;

08:15

Αλέκος Φασιανός: Ο «Πικάσο της Ελλάδας» - Γιατί αποτελεί «εθνικό θησαυρό»

08:03

Μητσοτάκης: Μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν στην Αθήνα συνολικά 900 καινούρια λεωφορεία

07:53

Σκλαβενίτης: Διευρύνει την παρουσία του στη Ρόδο μέσω της «Φλεβάρης»

07:50

Akuo Energy: Πρώτη καμπάνια crowdfunding για έργο ΑΠΕ στην Ελλάδα

07:43

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις επενδύσεις ESG – Πού οδεύει ο κλάδος το 2030

07:39

15 δορυφόρους αποκτά η Ελλάδα έως το 2026

07:38

AS Company: Στην τελική ευθεία το deal στα βρεφικά – Έρχονται νέες εξαγορές

07:32

«Σβήνουν» φόροι και πρόστιμα για 3 στους 10 φορολογούμενους με φορολογικές διαφορές

07:24

Σε σημείο καμπής η ελληνική οικονομία – Τα ανοιχτά μέτωπα και τι δείχνει το οικονομικό κλίμα

07:18

Το ηπειρώτικο φλέγμα Τασούλα και ο διακριτικός Χατζηβασιλείου - Σε πορτοκαλί συναγερμό για εκλογή Ούρσουλα ο Κυριάκος

07:15

Νοσοκομεία: Ξεκινά η κεντρική προμήθεια όλων των φαρμάκων μέσω της ΕΚΑΠΥ

07:08

Κι όμως η αγορά κοκκίνισε - ΑΕΚτζής επενδυτής - Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας

23:53

ΗΠΑ: Σύμμαχος του Τραμπ οδηγήθηκε στη φυλακή - Αυτοχαρακτηρίστηκε «πολιτικός κρατούμενος»

23:45

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

23:38

Ήπια πτώση για το πετρέλαιο

23:27

Τον Σεπτέμβριο η ανακοίνωση της ποινής Τραμπ στη δίκη για τις πληρωμές στη Στόρμι Ντάνιελς

23:21

Εκρηκτική η κατάσταση κατά της Τουρκίας στη βόρεια Συρία - Έκτακτη παρέμβαση Ερντογάν

23:14

Στα «πράσινα» η Wall Street με ρεκόρ για τον S&P 500 - Ράλι 9% για την Tesla

22:56

ΗΠΑ: H FDA ενέκρινε το φάρμακο της Eli Lilly κατά του Aλτσχάιμερ

22:38

Κρήτη: Δύο σεισμοί 4,5 Ρίχτερ με διαφορά μίας ώρας ταρακούνησαν το Ηράκλειο

22:25

ΗΠΑ: Συνέντευξη Μπάιντεν στο ABC News μετά το ντιμπέιτ - Στο κάδρο της κούρσας η Μισέλ Ομπάμα

22:08

Μητσοτάκης στον Economist: Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη - Εκλογές το 2027

21:58

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη για πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στη Νέα Ραιδεστό

21:47

Αμπάνι: Ο πλουσιότερος άνδρας της Ασίας παντρεύει τον γιο του και 52 άπορα ζευγάρια

21:30

Κλήρωση Eurojackpot 02/7/24: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:23

Ελληνικοί δορυφόροι στην μάχη για το περιβάλλον

21:15

Ο Μπάιντεν κάλεσε δύο φαρμακευτικές εταιρίες να μειώσουν την τιμή των φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας

21:04

ΟΤΕ: Από 10/7 η καταβολή καθαρού μερίσματος 0,68552 ευρώ/μετοχή