INSIDE OUT

Ο Μητσοτάκης απαντά με έργα - Γάμος αλά ΣΥΡΙΖΑϊκά για Κασσελάκη - Τα τρολ του προέδρου στη φόρα

27-08-2024 | 07:12
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μητσοτάκης απαντά με έργα - Γάμος αλά ΣΥΡΙΖΑϊκά για Κασσελάκη - Τα τρολ του προέδρου στη φόρα

«Είναι μακέτο τούτο το έργο;». Το ρητορικό ερώτημα, που έμεινε στην ιστορία, συνοδευόμενο από επικό σαρδάμ, ανήκει στον Κώστα Σημίτη. Το είπε σε μια στιγμή αγανάκτησης, καθώς επί σειρά ετών τού έσουρναν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε παρά έργα σε μακέτες.

Είναι αλήθεια, βέβαια, ότι με τη «βιομηχανία» της μακέτας ο Κώστας Λαλιώτης το ‘χε παρακάνει. «Σεντόνια» και «σαλόνια» αφιέρωναν οι εφημερίδες της εποχής, που τότε πουλούσαν πραγματικά πολλές χιλιάδες φύλλα. Κι από έργα σε μακέτες, άλλο τίποτα. Όλη η χώρα είχε αλλάξει... επί χάρτου.

Αλλά αυτά ανήκουν μία 20ετία πριν. Είμαστε πλέον στην ψηφιακή εποχή, στην εποχή του gov.gr, που έχει καταφέρει να κάνει by pass στην γραφειοκρατία του Δημοσίου, εξυπηρετώντας εύκολα και γρήγορα εκατομμύρια πολίτες. Και για τα έργα, τώρα υπάρχει το erga.gov.gr, που παρουσιάζει επισήμως ο Κ. Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν μιλάμε για έργα επί χάρτου, για μακέτες άλλων εποχών και πράσινα άλογα. Αλλά για έργα κοστολογημένα, που συνοδεύονται από στοιχεία. Ποια έγιναν και πού, ποια είναι σε εξέλιξη, πόσο κοστίζουν. Τα πάντα για κάθε Περιφέρεια της χώρας, προσβάσιμα σε κάθε πολίτη.

Ποια Βουλγαρία;

Ότι στην Ελλάδα έχουμε συχνά μια ροπή προς τη μιζέρια και την ισοπέδωση είναι γνωστό. Αυτό συνήθως είναι προνόμιο της αντιπολίτευσης, που τα παρουσιάζει όλα μαύρα.

Τελευταία γράφτηκε ότι είμαστε σε χειρότερη θέση από τη Βουλγαρία. Και ο Παύλος Μαρινάκης ανέλαβε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους:

«Πρώτον, κατώτατος μισθός, η Ελλάδα είναι στην 11η θέση ανάμεσα στις 22 χώρες της ΕΕ που έχουν θεσμοθετημένο κατώτατο μισθό.

Δεύτερον, πραγματική ατομική κατανάλωση κατά κεφαλήν. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα είναι πάνω, εκτός από την Βουλγαρία, από έξι συνολικά χώρες της Ευρώπης. Με βάση, λοιπόν, τον δείκτη ευημερίας, η Ελλάδα είναι στο 79% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τρίτον, η χώρα μας βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις του ρυθμού αύξησης του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ».
Και δεν τα παρουσίασε όλα ρόδινα. «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, ούτως ώστε να φτάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε επίπεδο εισοδημάτων», σημείωσε.

Fake news για τους μισθούς

«Fake news ότι δήθεν οι μισθοί στην Ελλάδα είναι χαμηλότεροι ακόμη και από τη Βουλγαρία», ξεσπάθωσε και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Η Ελλάδα βρίσκεται ως προς το διαθέσιμο εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών στην 21η θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ, υπογράμμισε και μίλησε για στατιστικές παραδοξολογίες. Ο δείκτης της κατά κεφαλήν κατανάλωσης που μελετά η Eurostat και δείχνει ότι η Ελλάδα είναι πάνω Ουγγαρία, Βουλγαρία, Λετονία, Σλοβακία, Εσθονία και Κροατία.

«Κάποιοι προσποιούμενοι τους λωτοφάγους που ξέχασαν ότι στην Ελλάδα κατά την προηγούμενη δεκαετία χάσαμε το 30% των εισοδημάτων μας και υποστήκαμε την ιστορικά μεγαλύτερη -εν καιρώ ειρήνης- ύφεση παγκοσμίως, ψέγουν την κυβέρνηση», υπενθύμισε.

«Αδιόρθωτοι όντες και ούσες, πιστεύουν προφανώς ακόμη και σήμερα στη μαγική δύναμη των “λεφτόδεντρων” παρότι αυτά ξεράθηκαν αιφνιδίως το 2015 μετά το περίφημο δημοψήφισμα και το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ», έστειλε το μήνυμα σε όσους θέλουν να μη θυμούνται τι είχε συμβεί. Και έκανε τη σύγκριση της Ελλάδας του σήμερα, με αυτή του χθες:

«Η αύξηση των εισοδημάτων συμβαίνει με υγιή δημόσια οικονομικά, πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς νέα ελλείμματα και χρέη, και μια οικονομία που αναπτύσσεται σε πολύ πιο υγιείς βάσεις καθώς στηρίζεται όλο και περισσότερο στην παραγωγή, την καινοτομία και την εξωστρέφεια».

Όπως πρέπει, δηλαδή, να συμβαίνει σε μια κανονική χώρα.

«Γάζα» ο ΣΥΡΙΖΑ - Μήνυμα Κασσελάκη για εκεχειρία

Ούτε να χαρεί τον γάμο του δεν αφήνουν τον Στ. Κασσελάκη οι σύντροφοί του. Πήγε στα Χανιά για να γιορτάσει, αλλά του προέκυψε έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Εξέλιξη για την οποία δεν είχε ενημερώσει η Κουμουνδούρου τους δημοσιογράφους στο briefing.

Η προηγούμενη συνεδρίαση της Κ.Ο. είχε γίνει την ημέρα της διαγραφής Πολάκη. Επισήμως, η συνεδρίαση αφορά στον προγραμματισμό των δράσεων ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

«Ο δημόσιος διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός», σημείωσε σε ένα μήνυμα για προσπάθεια πρόσκαιρη έστω εκεχειρία ο Στ. Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Παροτρύνω όλες και όλους να κατευνάσουν τους τόνους». Το θέμα είναι ποιος τον ακούει τον πρόεδρο. Επανέλαβε, πάντως, ότι είναι αποφασισμένος για αλλαγές στο κόμμα. «Προφανώς πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα», σημείωσε, δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Είναι άγνωστο επί του παρόντος πόσοι σύντροφοι και πόσες συντρόφισσες στο κόμμα θα του ευχηθούν για το γάμο του. «Βίος ανθόσπαρτος» στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται στον ορίζοντα, αλλά νέα διαζύγια με το κόμμα – αυτά που πλανώνται σαν μαύρα σύννεφα πάνω από την Κουμουνδούρου.

Η Κατερίνα «έδωσε» τα τρολ Κασσελάκη

Είναι υποστηρικτές του Κασσελάκη, δέχομαι χυδαίες επιθέσεις ενώ είναι γνωστή η αναπηρία μου, κατήγγειλε η Κατερίνα Νοτοπούλου για το μπούλινγκ που δέχεται. Και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «επιλεκτική στάση απέναντι σε ποιες σεξιστικές ή συκοφαντικές επιθέσεις καταγγέλλει και ποιες ανέχεται».

Κατόπιν εορτής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να τοποθετηθεί δημόσια, αποφεύγοντας να κάνει ονομαστική αναφορά στην Κατερίνα Νοτοπούλου: «Καταδικάζω οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή δια ζώσης, στην τηλεόραση ή στην Βουλή, στο γήπεδο ή στο σπίτι. Δεν νοείται να στοχοποιούνται συμπολίτες μας για αναπηρία, για τη φυσική εμφάνισή τους, για τον προσανατολισμό τους, για την καταγωγή τους κοκ».

«Συντροφικά» μηνύματα με εξώδικα

Μετά τις επιθέσεις Πολάκη στην Αθηνά Λινού, η τελευταία δήλωσε ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Αλλά όπως φαίνεται, το πολιτικό μαλλιοτράβηγμα στον ΣΥΡΙΖΑ θέλει και δικηγόρους.

Η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε με εξώδικο στον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη, καλώντας τον να ανακαλέσει τις δυσφημιστικές σε βάρος της αναρτήσεις του.

«Κακά τα ψέματα, ο μόνος στόχος της κυρίας Γεροβασίλη είναι να φοβηθώ και να σταματήσω τις αναρτήσεις» απάντησε. «Δεν αποσύρω καμία ανάρτησή μου...».

Δίνουν καθημερινά τσάμπα σενάριο στον Σεφερλή. Προσεχώς και σε πρώτους ρόλους στο «Δελφινάριο»...

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς... Πού ο Τσίπρας;

Κάποιοι ακολουθούν την προτροπή του Τσίπρα να αμφισβητήσουν την ηγεσία, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, δείχνοντας τον τέως πρόεδρο πίσω από όλα.

«Σερνόμαστε σε ένα βούρκο ανυποληψίας γιατί κάποιοι έχουν αποφασίσει να ροκανίσουν όλο το πολιτικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι μάλλον θέλουν να ηγηθούν. Αποκαλούν τον αρχηγό αήθη και με γκεμπελικές μεθόδους. Τι θέλουν να κάνουν;», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Στο ραδιοτηλεοπτικό συγκρότημα που άλλοτε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε και τα στελέχη του απείχαν επιδεικτικά από τις προσκλήσεις.

Αλλά να που έχει ο καιρός γυρίσματα. Όταν θέλουν να βγάλουν χολή κατά των συντρόφων τους, είναι η πρώτη επιλογή για μια θέση σε πάνελ.

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:03

Ιαπωνία: Κατηγορεί την Κίνα για σοβαρή παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας

09:02

Πρώτη ανακατεύει την «τράπουλα» στην Τράπεζα Κύπρου η Λαϊκή

09:00

«Αυτό είναι το πρόσωπο του Ιησού» - Η εικόνα του Χριστού μέσω AI

08:57

Ουκρανία: Αντιμέτωπη με τους πιο μαζικούς ρωσικούς βομβαρδισμούς από την αρχή του πολέμου

08:55

«Παγκόσμιο SOS» για την άνοδο του επιπέδου της θάλασσας στον Ειρηνικό Ωκεανό

08:48

Καναδάς: Προκαλεί την οργή της Κίνας με την επιβολή δασμών σε EV, χάλυβα και αλουμίνιο

08:35

Ο ΟΗΕ καταδίκασε την επίθεση των Χούθι εναντίον του Sounion

08:34

ExxonMobil: Σχεδόν αμετάβλητη η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο ως το 2050

08:23

Mεγάλο μέρος της Ουκρανίας σε συναγερμό - Απογείωση βομβαρδιστικών της Ρωσίας

08:11

Φάρμακα: Από 1 έως και 5 ευρώ οι ανατιμήσεις - Παραδείγματα

08:07

Γαλλία: Παρατάθηκε εκ νέου η προφυλάκιση του επικεφαλής του Telegram

08:04

Στη Θεσσαλονίκη ο Κυρ. Μητσοτάκης για την παρουσίαση της πλατφόρμας erga.gov.gr

08:02

Ρεύμα: Έρχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια – Το σχέδιο για αλλαγές στο «νυχτερινό»

07:55

Η αναμόρφωση των επιδομάτων στην ατζέντα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - «Κλείδωσε» η αύξηση του επιδόματος παιδιού

07:45

Περιβάλλον: Ποιες παρεμβάσεις «παίρνουν σειρά» στο αναθεωρημένο Σχέδιο Δράσης του ΥΠΕΝ

07:35

Μεταφορές/Συγκοινωνίες: Ενίσχυση αξίας... 602 εκατ. στη Θεσσαλονίκη – Το μοντέλο αναβάθμισης στην Αττική

07:22

Attica Bank: Στις 3 Σεπτεμβρίου ανοίγει η αυλαία για τη συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα

07:12

Ο Μητσοτάκης απαντά με έργα - Γάμος αλά ΣΥΡΙΖΑϊκά για Κασσελάκη - Τα τρολ του προέδρου στη φόρα

07:05

Πίσω στην ουρά η Ελλάδα - Not bad at all η εθελουσία της Εθνικής Ασφαλιστικής - Το «μυστικό» της Intracom

23:58

ΝΑΤΟ για παραβίαση εναέριου χώρου Πολωνίας: «Ανεύθυνες» οι ενέργειες της Ρωσίας

23:57

Apple: Αντικαθιστά τον οικονομικό της διευθυντή την 1η Ιανουαρίου

23:45

Πετρέλαιο: Άνοδος 3% στις τιμές λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

23:23

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street - Νέο ρεκόρ για τον Dow

23:00

Σεισμός αισθητός στην Αττική - 4,5 ρίχτερ στην Εύβοια

22:55

Ντάλι (Fed): Έχει έρθει η ώρα για μείωση των επιτοκίων

22:33

Χρυσός: Πλησίασε το προηγούμενο ρεκόρ με μικρή άνοδο

22:26

Ουγκάντα: Χωρίς νερό 8.000 κρατούμενοι - Το κράτος άφηνε απλήρωτους λογαριασμούς

22:11

Ισλανδία: Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι τουρίστες στο σπήλαιο πάγου που κατέρρευσε

21:51

Ο Μακρόν απέκλεισε την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης μόνο από την αριστερά

21:37

ΗΠΑ: Οι διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα θα συνεχιστούν στο Κάιρο