INSIDE OUT

Ποιος κερδίζει τον Ανδρουλάκη στον β’ γύρο - Άννα και Δήμητρα: Σε ποιο σχολείο ήταν συμμαθήτριες - Πολάκης στα χνάρια του Καραμανλή

Μαρία Νταλιάνη
01-10-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιος κερδίζει τον Ανδρουλάκη στον β’ γύρο - Άννα και Δήμητρα: Σε ποιο σχολείο ήταν συμμαθήτριες - Πολάκης στα χνάρια του Καραμανλή

Τα δημοσκοπικά νέα εξακολουθούν να δείχνουν ντέρμπι για 4 στο ΠΑΣΟΚ με τους κ.κ. Ανδρουλάκη, Δούκα, Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου, να έχουν πολύ κοντινές δυναμικές. Ωστόσο την Κυριακή θα μιλήσει η κάλπη, κι αν η διαδικασία ακολουθήσει το καλό κλίμα της προεκλογικής περιόδου, χωρίς υπόνοιες για μακριά χέρια διαφόρων μηχανισμών, τότε το ζευγάρι του β’ γύρου θα είναι Ανδρουλάκης με έναν εκ των τριών. Στις πιθανές αναμετρήσεις μεταξύ τους, αυτός που κερδίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος συσπειρώνει διαφορετικά κοινά από το νυν Πρόεδρο. Αύριο βραδάκι έχει κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία της Παλιάς Βουλής στην οδό Σταδίου, ενώ την ίδια περίπου ώρα ο Χάρης Δούκας έχει συγκέντρωση στον Πανελλήνιο στην Κυψέλη.

Ιδιότυπο debate

Οι 6 πάντως, είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και σ’ ένα ιδιότυπο «debate». Αυτό του Mega στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη, η οποία απηύθυνε περίπου τις ίδιες ερωτήσεις σε όλους. Ο καθένας όμως ήταν μόνος του. Σ’ αυτό το concept ο Ανδρουλάκης εμφανίστηκε να μην κατανοεί για ποιο λόγο γίνεται εσωκομματική εκλογή, τόνισε όμως ότι θα χειριστεί διαφορετικά επικοινωνιακά τα πράγματα. Επίσης δεν μετάνιωσε που πρότεινε τον κ. Δούκα για Δήμαρχο Αθηναίων. Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου εμφανίστηκαν με κοινές θέσεις σε αρκετά ζητήματα, η Νάντια ήταν η πιο παθιασμένη υποψήφια Πρόεδρος, ενώ ο Δούκας απαντούσε χωρίς να απαντάει σε πολλά. Ο Κατρίνης ήταν ο εαυτός του.

Οι συμμαθήτριες

Ίσως το πιο ωραίο εύρημα από τον προεκλογικό αγώνα των «6» υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ ήταν το τραπέζι της Άννας Διαμαντοπούλου με τους ηθοποιούς Σπύρο Παπαδόπουλο, Σταμάτη Φασουλή, Γιάννη Μπέζο και Δήμητρα Παπαδοπούλου. Η δημοφιλής Δήμητρα είχε πρωταγωνιστήσει και σε ένα ακόμα, στο «Γηροκομείο» του ταλαντούχου (κι αθυρόστομου) Ηλία Ψινάκη. Και στα δύο μάλιστα, αποκάλυψε ότι ήταν συμμαθήτρια με την Άννα, η οποία ήταν άριστη μαθήτρια, ενώ η ίδια αντέγραφε με επιμέλεια από την κολλητή της. Παρά τις αντιγραφές όμως η Δήμητρα πρέπει να ήταν παιδί-θαύμα καθώς γεννημένη το 1962, βρέθηκε να κάθεται στο ίδιο θρανίο (ή στο πίσω) με την Άννα που γεννήθηκε το 1959. Ίσως ετοιμάζουν κι άλλη τηλεοπτική συνάντηση, τις πρώτες μετά από τριάντα χρόνια που η κ. Διαμαντοπούλου είναι στην πολιτική σκηνή, κι έτσι αποκαλύψουν και ποιο είναι το σχολείο τους, το οποίο δεν βρίσκεται στην Κοζάνη, δίπλα στα ορυχεία, αλλά στη Θεσσαλονίκη.

Κι ο ΓΑΠ; Τί κάνει ο ΓΑΠ;

Η εσωκομματική κούρσα στο ΠΑΣΟΚ φέρνει στο φως πρωταγωνιστές του χώρου. Ένας από αυτούς είναι ο ΓΑΠ. Καταρχήν να θυμηθούμε πως ο ΓΑΠ δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Είναι ΚΙΔΗΣΟ και αποτελεί συνιστώσα του Κινήματος Αλλαγής. Υπενθυμίζεται πως το ΚΙΔΗΣΟ ιδρύθηκε το 2015, και έχει έναν βουλευτή: Τον Γιώργο Παπανδρέου. Παλιά είχε και τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος όμως έμεινε εκτός Βουλής όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΓΑΠ λοιπόν, αφού πέρασε ονειρεμένα στη Νέα Υόρκη με τη Σοσιαλιστική Διεθνή επέστρεψε στην Αθήνα και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Ομιλίες για την δημοκρατία.

Στον λόφο της Πνύκας, όπου έκλεισαν πανηγυρικά οι τριήμερες εργασίες της πρώτης «διαβουλευτικής συνέλευσης πολιτών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Democratic Odyssey» βρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος κρεμόταν από τα χείλη του πρώην Πρωθυπουργού.

Λύσεις σε κρίσεις

Όπως έκανε γνωστό, στόχος της πειραματικής αυτής συνέλευσης πολιτών της Ευρώπης είναι να μετατραπεί σε μόνιμη και διαρκή, καθώς και να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση των μελλοντικών κρίσεων σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

«Ως Γενικός Εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Δημοκρατία, έχω αναφερθεί στην πρόσφατη έκθεση μου για την ανάγκη προώθησης τέτοιου είδους καινοτόμων λύσεων και πρακτικών που εμβαθύνουν τη διαβουλευτική δημοκρατία, ως καταλύτη για την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα», επισήμανε.

Πολάκης όπως Καραμανλής

Κι ενώ οι πράσινοι υποψήφιοι ετοιμάζονται για την τελική ευθεία, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνονται. Ο δικός τους προεκλογικός αγώνας υποψιάζομαι πως θα είναι απείρως πιο συναρπαστικός. Παρακολουθώντας ακροθιγώς π.χ. τον Π. Πολάκη, το τελευταίο που περίμενα είναι να πέσω πάνω στον εθνάρχη.

Ο βουλευτής Χανίων διαπιστώνει πως ο κύκλος του νεοφιλευθερισμού κλείνει και ο κόσμος αποζητά την πολιτική αλλαγή.

«Δεν μιλάμε για επανάσταση. Εξάλλου ορισμένα από αυτά που προτείνω, τα έκανε ο Καραμανλής μετά το 1974 κάτω από την πίεση της μεταπολίτευσης και αναγκάστηκαν δεξιές κυβερνήσεις να τα κάνουν. Και φαίνεται το πόσο πίσω έχουμε πάει από το γεγονός ότι το 2024 μιλάμε για τα ίδια πράγματα σαν αναγκαίο όρο επιβίωσης της κοινωνίας» σημείωσε (zarpa radio). «Δεν είναι ούτε σοσιαλιστικός μετασχηματισμός ούτε κοινωνική επανάσταση αυτά που λέω. Ναι, είναι επαναστατικά για αυτή την εποχή. Έχουμε φτάσει να θεωρούμε επαναστατικό ότι πρέπει να επανέλθει ο 13ος και ο 14ος μισθός!».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Σπυρόπουλος στη Διάσκεψη Τομέων του ΠΑΣΟΚ: Δεν μας σταματούν, δεν μας φοβίζουν

23:38

Ρωσία: Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν εναντίον υπόπτου για τη δολοφονία υψηλόβαθμου αξιωματικού του στρατού

23:16

Ελβετία: Μεγάλη αύξηση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών περιστατικών καταγράφηκε το 2024

22:47

Τσουκαλάς: Μεγάλο ποσοστό χαμηλοσυνταξιούχων μένουν εκτός του επιδόματος λόγω ηλικιακών ορίων

22:18

Κομοτηνή: Συνελήφθησαν δύο διακινητές που μετέφεραν 14 μη νόμιμους μετανάστες

21:47

Συνελήφθησαν 5 άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αττική

21:19

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 11 άτομα που οδηγούσαν χωρίς άδεια και 2 που οδηγούσαν υπό την επήρεια μέθης

21:01

Κανένα πρόστιμο στη φρεγάτα «Ύδρα», διευκρινίζουν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού

20:45

Λίβανος: Ο πρόεδρος Αούν καλεί τις ΗΠΑ και τη Γαλλά να αναγκάσουν το Ισραήλ να σταματήσει τα πλήγματά του

20:36

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί τραυματίστηκε σε πάρκο όταν έπεσε πάνω του σιδερένια πόρτα

20:24

ΣΤΑ.ΣΥ: Ανακοινωση για τις διαδικασίες εκκένωσης συρμού του ΜΕΤΡΟ

20:19

Υπ. Υποδομών: Υπογράφονται οι συμβάσεις για τα έργα αποκατάστασης στο σιδηροδρομικό δίκτυο Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας

20:06

Πούτιν: Συνεχάρη τους διοικητές της επιχείρησης εναντίον των Ουκρανών στο Κουρσκ για τη νίκη

19:50

Θεσσαλονίκη: Τη συνδρομή πολιτών ζητά το Λιμεναρχείο για την ταυτοποίηση σορού άνδρα που εντοπίστηκε στην παραλία

19:37

Ζελένσκι: Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ

19:22

Λίβανος: Πλήγμα στον νότιο τομέα της Βηρυτού μετά την εντολή εκκένωσης που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός

19:11

Ρούμπιο: Πολύ κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για τις διαπραγματεύσεις ειρήνευσης Ρωσίας - Ουκρανίας

19:00

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας: Το θολό τοπίο και οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας

18:48

Δύο ώρες αναμονή για την είσοδο των πιστών στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου στην Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε

18:36

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε εντολή εκκένωσης μιας νότιας συνοικίας της Βηρυτού

18:17

Ενίσχυση των δεσμών τους συμφώνησαν Γροιλανδία και Δανία

18:05

Γάζα: Τουλάχιστον 8 νεκροί από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

17:43

Bloomberg: Οι εκτιμήσεις κερδοφορίας των Magnificent Seven μπορεί να είναι υπερβολικά υψηλές

17:16

Ελληνοτουρκική συνάντηση στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

17:00

Σούπερ μάρκετ: Πώς «χτίζεται» το προφίλ του σύγχρονου καταναλωτή – Τάσεις και αλλαγές

16:41

Περιστέρι: Συνελήφθη θαμώνας νυχτερινού κέντρου που διασκέδαζε με γεμάτο όπλο

16:24

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο

16:13

Σε ένα 24ωρο συνελήφθησαν 13 άτομα για διάφορα αδικήματα στην Κεντρική Μακεδονία

16:02

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κεφαλλονιά - Προειδοποιητικό μήνυμα του 112

15:55

Φιντάν: Η Χαμάς δείχνει να στοχεύει σε μια λύση διαρκείας στην κρίση με το Ισραήλ