Project Envergure: Πρώην μηχανικός αεροπλάνων μετατρέπει ένα Airbus A380 σε πολυτελές ξενοδοχείο

Ένας πρώην μηχανικός της Airbus σχεδιάζει να μετατρέψει ένα «παροπλισμένο» αεροσκάφος A380 σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Τουλούζη της Γαλλίας. Θα διαθέτει 31 δωμάτια και μια μεγάλη σουίτα στο θάλαμο πτήσης.
Project Envergure: Πρώην μηχανικός αεροπλάνων μετατρέπει ένα Airbus A380 σε πολυτελές ξενοδοχείο

Με το όνομα «Project Envergure», που σημαίνει άνοιγμα φτερών στα γαλλικά, το concept δίνει νέα πνοή σε ένα «συνταξιοδοτημένο» αεροπλάνο τύπου Airbus A380, δίπλα στο αεροδρόμιο Blagnac της Τουλούζης.

Διαβάστε ακόμα: Airbus A380 - Τέλος παραγωγής του μεγαλύτερου εμπορικού αεροπλάνου - Παραδόθηκε στην Emirates το τελευταίο

Πνευματικό τέκνο του Frédéric Deleuze, πρώην μηχανικού της Airbus, το A380 Hotel θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο κάθε λάτρη της αεροπορίας, δίνοντάς του την ευκαιρία να διανυκτερεύσει σε ένα από τα 31 δωμάτιά του -διαβαθμισμένα σε standard και deluxe- ή στις δύο σουίτες.

Εικόνα

Τα standard δωμάτια του ιδιόμορφου ξενοδοχείου θα εκτείνονται σε 16 τετραγωνικά μέτρα, με την deluxe κατηγορία να διαθέτει 23 τετραγωνικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου ενός queen-size ή ενός ή δύο μονών κρεβατιών. Οι δύο σουίτες 35 τετραγωνικών μέτρων διαθέτουν κρεβάτι king-size και ιδιωτικό μπάνιο με μπανιέρα. Μάλιστα η deluxe σουίτα διατηρεί την αρχική σκάλα που συνδέει τα δύο επίπεδα στο πίσω άκρο του αεροπλάνου.

Το ξενοδοχείο έχει στόχο να επιτρέψει σε άτομα που αγαπούν τα αεροπλάνα να περνούν περισσότερο χρόνο σε ένα αεροσκάφος αντί για τις λίγες μόνο ώρες ταξιδιού. Ένας πύργος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας θα μετατραπεί επίσης σε εστιατόριο για να συμπεριληφθεί στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος. Θα μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 60 άτομα και θα λειτουργεί και ως χώρος υποδοχής.

Εικόνα

«Λατρεύω τις προκλήσεις,. Ενθουσιάζομαι να ανακαλύπτω συνεχώς νέα πράγματα. Επίσης, πάντα είχα στο μυαλό μου να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση» δήλωσε ο Frédéric Deleuze, σχολιάζοντας το όραμά του για το project: «Στοχεύω να κάνω πελάτες παθιασμένους ή περίεργους ανθρώπους, αλλά και επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετική οικονομική περιοχή και την άνεση που θα προσφέρει το ξενοδοχείο».

Το ξενοδοχείο A380 θα βρίσκεται στο νέο MEETT συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο κοντά στο αεροδρόμιο της Τουλούζης, με προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης το 2024. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Project Envergure.