Vacheron Constantin Traditionnelle Perpetual Calendar: Ένα ρολόι για γυναίκες που δεν κοιτούν απλώς την ώρα

Το νέο εξαιρετικά λεπτό ρολόι Vacheron Constantin Traditionnelle Perpetual Calendar δείχνει την τεχνική του φύση με έναν εξαιρετικά θηλυκό τρόπο. Είναι η πρόταση  της φίρμας στις γυναίκες που θέλουν ρολόγια που δεν δείχνουν απλώς την ώρα. 
Vacheron Constantin Traditionnelle Perpetual Calendar: Ένα ρολόι για γυναίκες που δεν κοιτούν απλώς την ώρα

Ψάχνοντας τη στιγμή που γεννήθηκε το γυναικείο ρολόι, αρκεί κανείς να ανατρέξει στα αρχεία της Vacheron Constantin. Παρά τη γενική πεποίθηση, τα πρώτα γυναικεία μοντέλα παραγγέλθηκαν πολύ νωρίς στην ιστορία της ωρολογοποιίας, συμπεριλαμβανομένου ενός γλυπτού ρολογιού από κίτρινο χρυσό, που χρονολογείται από το 1838.

Διαβάστε ακόμα: Rolex Daytona - Σε δημοπρασία το σπάνιο χρυσό ρολόι του Eric Clapton για 1,6 εκατ. δολάρια

Οι επόμενες δεκαετίες ήταν μάρτυρες εξέλιξης στη δημιουργία τέτοιων μοντέλων, οδηγώντας στην εμφάνιση των πρώτων ρολογιών χειρός, ένα γυναικείο αξεσουάρ του οποίου το πρώτο παράδειγμα στη συλλογή Vacheron Constantin χρονολογείται από το 1889. Εμπνευσμένο από τα μοντέλα Vacheron Constantin από το πρώτο μισό του περασμένου αιώνα, το Vacheron Constantin Ladies Traditionnelle Perpetual Calendar Ultra-Thin διατίθεται σε εκδόσεις λευκού χρυσού 18Κ και ροζ χρυσού 18Κ 5Ν.

Το ρολόι αποπνέει την έντονη αίσθηση της διακριτικής κομψότητας που χαρακτηρίζει τη συλλογή, διακοσμημένη με μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως οι κλιμακωτές προεξοχές και η κάσα με αυλακωτό πίσω μέρος, καθώς και οι δείκτες τύπου Dauphine που αιωρούνται πάνω από μια σιδηροδρομική διαδρομή λεπτών και ωροδείκτες τύπου μπαστούνι.

Σύμφωνα με το μεθοδικό πνεύμα της εποχής, που όριζε ότι αυτή η λειτουργία θα έπρεπε να υπαγορεύει τη φόρμα, το διαρκές ημερολόγιο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να διευκολύνει την ανάγνωση των ενδείξεών του χάρη σε μια λεπτή στεφάνη που προσφέρει μεγαλύτερο άνοιγμα καντράν.

Εικόνα

Η συλλογή Traditionnelle είναι μια σειρά εμποτισμένη με τη μεγάλη κληρονομιά της ωρολογοποιίας της Γενεύης. Η σχεδίασή της προοριζόταν να προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους ρολογιών, είτε ήταν απλά είτε εξοπλισμένα με περίπλοκες λειτουργίες. Το εξαιρετικά λεπτό ρολόι Traditionnelle perpetual calendar έρχεται να καλύψει την επιθυμία των γυναικών για πιο περίπλοκα ρολόγια.

Εξοπλισμένο με μηχανισμό Calibre 1120 QP, το ρολόι παίζει κομψά με τις χαρακτηριστικές πτυχές του Γρηγοριανού ημερολογίου. Εμφανίζει τις ημέρες, τις ημερομηνίες, τους μήνες και τα έτη ενός τετραετούς κύκλου, συμπεριλαμβανομένης μιας ένδειξης δίσεκτου έτους, χωρίς καμία ανάγκη διόρθωσης πριν από το 2100.

Εικόνα

Αυτή η ημερολογιακή εμφάνιση συμπληρώνεται από μια ένδειξη σεληνιακής φάσης στις 6 η ώρα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της κίνησης είναι η λεπτότητά της: με πάχος μόνο 4,05 mm, στεγάζεται σε κάσα πάχους 8,43 mm με διάμετρο 36,5 mm, εξασφαλίζοντας τέλεια οπτική αρμονία.

Το καντράν είναι διακοσμημένο με μπλε-γκρι απόχρωση φίλντισι για το μοντέλο από λευκό χρυσό και λευκό φίλντισι για το μοντέλο σε ροζ χρυσό. Ο δίσκος φάσης σελήνης φέρει τα ίδια χρώματα με το καντράν, ενώ η απεικόνιση του φεγγαριού και των αστεριών υιοθετεί την ίδια απόχρωση του χρυσού με τη θήκη, με φινίρισμα οπαλίν. Σε μια τελευταία πινελιά κομψότητας, η στεφάνη και το πάνω μέρος των ωτίων είναι κομψά τοποθετημένα με 76 στρογγυλά διαμάντια, ενώ το στέμμα στολίζεται με διαμάντι σε στρογγυλή κοπή.

Εικόνα

Για πρώτη φορά στη συλλογή, αυτό το εξαιρετικά λεπτό ρολόι διαρκούς ημερολογίου είναι εξοπλισμένο με εναλλάξιμο λουρί που μπορεί να τοποθετηθεί με το πάτημα ενός κουμπιού και χωρίς να χρειάζονται εργαλεία. Κάθε μοντέλο συνοδεύεται από λουράκι από δέρμα αλιγάτορα —γκρι μπλε ή ροζ μπεζ— που ασφαλίζεται με αγκράφα από λευκό ή ροζ χρυσό σετ με 17 στρογγυλά διαμάντια.

Ο μηχανισμός Caliber 1120 QP αντικατοπτρίζει την τεχνογνωσία του οίκου στις εξαιρετικά λεπτές κινήσεις που του επέτρεψαν να σημειώσει πολλά ρεκόρ από τη δεκαετία του 1950. Με τα 276 εξαρτήματά του τέλεια ορατά μέσα από την κατασκευασμένη από ζαφείρι πλάτη, αντικατοπτρίζει επίσης τις ευγενείς παραδόσεις ωρολογοποιίας μέσω του εξαιρετικά προσεγμένου φινιρίσματος του: μια πλάκα με κυκλικούς κόκκους στην πλευρά του καντράν, κύρια πλάκα και γέφυρες διακοσμημένες με μοτίβο Côtes de Genève στο πίσω μέρος, λοξότμητες, κυκλικές τρύπες με φινίρισμα από σατέν και ένα εκκρεμές με τμήμα χρυσού 22 καρατίων που είναι επίσης διακοσμημένο με ένα μοτίβο Côtes de Genève και το σχήμα του μαλτέζικου σταυρού της Vacheron Constantin.

Εικόνα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Vacheron Constantin Ladies Traditionnelle Perpetual Calendar Ultra-Thin αλλά και τιμές μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Vacheron Constantin.