Beefeater Crown Jewel: Η νέα premium έκδοση του δημοφιλούς London dry gin ήρθε για να απογειώσει τα cocκtail σας

Ακολουθώντας την τάση για νέες υψηλού επιπέδου εκδόσεις ποτών, η Beefeater μόλις λάνσαρε το Crown Jewel, την πιο premium έκφραση του δημοφιλούς London dry gin. Το εκλεπτυσμένο απόσταγμα θα κυκλοφορήσει αυτόν τον μήνα σε 16 χώρες, με τιμή γύρω στα 70 ευρώ.
Beefeater Crown Jewel: Η νέα premium έκδοση του δημοφιλούς London dry gin ήρθε για να απογειώσει τα cocκtail σας

Στον κόσμο των ποτών οι νέες κυκλοφορίες premium και limited edition ετικετών ανακοινώνονται με ρυθμό πολυβόλου. Ενώ όμως ουίσκι, τεκίλα και ρούμι πρωτοστατούν σ’ αυτό το χορό, το τζιν, μια από τις πιο αναπτυσσόμενες κατηγορίες των τελευταίων ετών, μοιάζει να μένει στάσιμη.

Διαβάστε ακόμα: Belvedere - Ο Ντάνιελ Κρεγκ δίνει πόνο στη νέα καμπάνια της super-premium βότκας που έχει προδιαγραφές Όσκαρ

Ακολουθώντας ορισμένες μικρότερες φίρμες που το έχουν ήδη τολμήσει, η Beefeater αποφάσισε να σπάσει αυτήν την αγκύλωση, λανσάροντας τώρα το Crown Jewel, την πιο premium έκφραση του δημοφιλούς London dry gin.

To Beefeater ανήκει επί του παρόντος στη γαλλική εταιρεία Pernod Ricard, αλλά αυτό το κλασικό λονδρέζικο ξηρό τζιν αποστάζεται στην πραγματικότητα στην πόλη του Λονδίνου (το «London dry» είναι ονομασία που καθορίζει τον τύπο ενός τζιν, το οποίο όμως μπορεί να παραχθεί οπουδήποτε).

Εικόνα

Η φίρμα είχε κυκλοφορήσει ακόμη μια έκδοση υψηλού επιπέδου, πριν από το νέο Crown Jewel: το Burrough’s Reserve. Το απόσταγμα παλαίωσε σε βαρέλια κρασιού, και πήρε το όνομά του από τον άνθρωπο που αγόρασε το αποστακτήριο το 1863, στο οποία αργότερα θα παραγόταν το Beefeater.

Το Crown Jewel κυκλοφόρησε ως limited edition πριν από 20 χρόνια, αλλά τώρα εντάσσεται στη βασική σειρά ως μόνιμη προσθήκη. Σύμφωνα με την παγκόσμια διευθύντρια μάρκας, Μιριέλ Ντεσενί, η απόφαση ευθυγραμμίζεται με τις τρέχουσες τάσεις.

«Μέχρι το 2024, ένα στα τρία μπουκάλια premium-plus τζιν θα είναι super premium», ανέφερε σε δήλωσή της, «και επομένως ήταν λογικό να σκεφτούμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο το εξαιρετικά premium τζιν μας, το οποίο είχε ήδη τύχει τόσο καλής υποδοχής από παγκοσμίου φήμης μπάρμεν και γνώστες».

Τι έχει λοιπόν αυτό το νέο τζιν και αξίζει να πληρώσετε τα διπλάσια από ένα κανονικό μπουκάλι Beefeater για να το απολαύσετε; Πρώτον, υπάρχει η προσθήκη γκρέιπφρουτ στο βοτανικό μείγμα που περιλαμβάνει ήδη φλούδα λεμονιού, αμύγδαλο, ρίζα αγγελικής, σπόρους κόλιανδρου και, φυσικά, άρκευθο.

Επίσης, το ABV έχει ενισχυθεί έως και 50% από το 40%, φέρνοντας επιπλέον δύναμη και αναμφισβήτητα γεύση στο απόσταγμα. Λέγεται ότι το Crown Jewel είναι εμπνευσμένο από τα κοσμήματα του Πύργου του Λονδίνου και το κόκκινο ρουμπινί μπουκάλι διατίθεται με χρυσή ετικέτα και καπάκι.

Εικόνα

«Ως αναβαθμισμένη έκφραση του στυλ του οίκου μας, το Beefeater Crown Jewel είναι ένα από τα αγαπημένα μου στο χαρτοφυλάκιο λόγω του γεμάτου, στρογγυλεμένου και περιεκτικού αρώματός του, και οι μπάρμεν χτυπούν την πόρτα μας για να το επαναφέρουν», σχολίασε ο master distiller, Ντέσμοντ Πέιν.

«H γεύση του ξεκινά με φρέσκα εσπεριδοειδή και γκρέιπφρουτ και οδηγεί στην πιο τολμηρή έκρηξη του κλασικού άρκευθου. Μια μακρά εξέλιξη από ζεστά μπαχαρικά και μια νότα γλυκύτητας γλυκόριζας έρχονται ως φινίρισμα, με μια υπενθύμιση βαθύτερης νότας εσπεριδοειδών», εξήγησε αναλυτικά.

Εικόνα

Υπήρξαν και άλλες προσθήκες στην κατηγορία των premium gin τους τελευταίους μήνες. Το Monkey 47, που ανήκει επίσης στην Pernod Ricard, λάνσαρε το ετήσιο Distiller's Cut που προσθέτει ένα ιδιαίτερο βοτανικό στο μείγμα.

Το πρόσφατο τζιν Procera από την Αφρική εισέβαλε στην κατηγορία λόγω της διαφορετικής σοδειάς από φρέσκα μούρα αρκεύθου που χρησιμοποιεί στην απόσταξη. Τέλος, ο αρχηγός της αλλαγής στα ανώτερα επίπεδα του τζιν μάλλον είναι το Nolet's Reserve, ένα ολλανδικό τζιν που παρασκευάζεται με άνθη κρόκου (η προέλευση του σαφράν) και πωλείται μεταξύ 600 και 1.000 ευρώ.

Το Beefeater Crown Jewel θα κυκλοφορήσει αυτόν τον μήνα σε 16 χώρες, με τιμή γύρω στα 70 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Beefeater.