Η... «εμμονή» του Σακίλ Ο' Νιλ να αποκτήσει μια ομάδα μπάσκετ στο NBA παραμένει διακαής πόθος, ενώ μάλιστα ο θρυλικός σέντερ στρέφει και αλλού το επενδυτικό του βλέμμα, θέλοντας επίσης να εμπλακεί στη Formula 1. «Σίγουρα θα το ήθελα να έχω μια ομάδα μπάσκετ στο ΝΒΑ. Δεν έχω πρόβλημα ποια θα είναι. Μου αρκεί να είναι διαθέσιμη», υπογράμμισε ο μύθος των Λέικερς την Τρίτη σε μια συνέντευξη στο Bloomberg στο συνέδριο iConnections Global Alts στο Miami Beach.
Ο «Σακ» διέθετε στο παρελθόν το μειοψηφικό πακέτο μετοχών στους Σακραμέντο Κινγκς, αλλά αναγκάστηκε να πουλήσει το μερίδιό του αφού έγινε πρεσβευτής της WynnBET, και έπρεπε να υπακούσει στους ιδιοκτησιακούς κανόνες του NBA. Στον απόηχο της απομάκρυνσής της, προανήγγειλε πως την επόμενη φορά, επιθυμεί να είναι πλειοψηφικός ιδιοκτήτης σε ένα franchise του NBA. Παράλληλα, ο Ο'Νιλ εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον να επενδύσει στη F1, «αν και δεν μπορώ να χωρέσω σε ένα από αυτά τα καταραμένα αυτοκίνητα», όπως αστειεύτηκε χιουμοριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώην παίκτες του NBA έχουν γίνει σημαντικοί επενδυτές στον αθλητισμό. Πέρυσι, ο Μάικλ Τζόρνταν αύξησε την περιουσία περίπου στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού πούλησε το μερίδιό του στους Σάρλοτ Χόρνετς. Ταυτόχρονα, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κατέχει επίσης μειοψηφικό μερίδιο στην Φένγουεϊ Σπορτς Γκρουπ, στην οποία ανήκουν οι Μπόστον Ρεντ Σοξ και η Λίβερπουλ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ακριβότερο γήπεδο μπάσκετ στην ιστορία είναι ένα... «κόσμημα» 2 δισ. δολαρίων
Γενικότερα, η «αλλαγή χεριών» στα ιδιοκτησιακά καθεστώτα σε ομάδες του ΝΒΑ έχουν εκτοξευθεί φέτος. Ο Μαρκ Κιούμπαν πούλησε στα τέλη του περασμένου έτους το πλειοψηφικό μερίδιο των Mάβερικς στην οικογένεια Άντελσον της Las Vegas Sands, με την αποτίμηση των Μαβς να ανέρχεται τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Κιούμπαν αγόρασε την ομάδα από τον Χ. Ρος Περότ το 2000 για 285 εκατομμύρια δολάρια. Επιπροσθέτως, ένα κομμάτι των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, της πιο επιτυχημένης ομάδας του NBA την τελευταία δεκαετία, είναι επίσης προς πώληση με πιθανή χρηματιστηριακή αξία 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η 16χρονη «Σταχτοπούτα» που κατακτά το τένις γυναικών και «σαρώνει» τα χρηματικά έπαθλα
Υπενθυμίζεται τέλος πως οι επενδυτές έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με τις ομάδες να ανήκουν παραδοσιακά σε ένα κλειστό κλαμπ μιας... ελίτ. Ο Καναδός δισεκατομμυριούχος Λόρενς Στρολ πούλησε πρόσφατα ένα μειοψηφικό μερίδιο στην ομάδα της Aston Martin στην αμερικανική εταιρεία Arctos Partners. Και μιας και μιλάμε για μεγάλες επενδυτικές κινήσεις στον χώρο των σπορ, ψήφισε και ανάδειξε και εσύ τους καλύτερους αθλητές της χρονιάς στο πλαίσιο των Gazzetta Awards.