Jay-Z: Από φανατικός συλλέκτης έγινε δυναμικός… μέτοχος - Επενδύει στα πολυτελή ρολόγια

Στο επόμενό του βήμα στον κόσμο του επιχειρείν προχώρησε ο πασίγνωστος ράπερ, Jay-Z.
Jay-Z: Από φανατικός συλλέκτης έγινε δυναμικός… μέτοχος - Επενδύει στα πολυτελή ρολόγια

Στο επόμενό του βήμα στον κόσμο του επιχειρείν προχώρησε ο πασίγνωστος ράπερ, Jay-Z καθώς έγινε ο τελευταίος διάσημος υποστηρικτής της διαδικτυακής αγοράς ρολογιών, αγοράζοντας σημαντικό μερίδιο στην πλατφόρμα συναλλαγών πολυτελών ειδών, Wristcheck. Λάτρης και συλλέκτης σπάνιων ρολογιών από Patek Philippe, Audemars Piguet μέχρι και Richard Mille, ο «Hov» συμμετείχε σε γύρο χρηματοδότησης ύψους περίπου 5 εκατ. δολαρίων για την επιχείρηση.

Εικόνα

Ο 54χρονος καλλιτέχνης είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην μεγάλη λίστα επενδυτών που εμπορεύονται ρολόγια διασημοτήτων. Ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο και ο οδηγός της F1 Σαρλ Λεκλέρκ είναι και οι δύο επενδυτές της Chrono24, της μεγαλύτερης εξειδικευμένης διαδικτυακής πλατφόρμας εμπορίας ρολογιών, ενώ ο αντίπαλός της στις ΗΠΑ, Bezel έχει προσελκύσει celebrities, όπως ο Κέβιν Χαρτ, ο Τζον Λέτζεντ και ο J Balvin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέκος Φασιανός: Ο «Πικάσο της Ελλάδας» - Γιατί είναι «εθνικός θησαυρός»

Η επένδυση του Jay-Z ακολουθεί μια δύσκολη περίοδο για τις αγορές και τους πωλητές μεταχειρισμένων ρολογιών εν μέσω της απότομης πτώσης των τιμών των μεταχειρισμένων ρολογιών από τον Απρίλιο του 2022. Η Wristcheck, ιδρύθηκε το 2020 από τον influencer του Instagram που έγινε και CEO, Austen Chu, απευθυνόμενη σε αγοραστές και πωλητές κορυφαίων ρολογιών στην Ασία, με υπηρεσίες πιστοποίησης γνησιότητας για την εξάλειψη των απομιμήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Σύρος παράγει 1 από τα 10 καλύτερα ροζέ κρασιά του 2024

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία ρολογιών υψηλής ποιότητας έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περίπου 13,6 εκατ. δολάρια και στους άλλους χρηματοδότες της περιλαμβάνονται το Alibaba Entrepreneurs Fund, η Gobi Partners GBA και η K3 Ventures. Η Wristcheck χρεώνει τέλη 6% έως 12% επί των πωλήσεων στην πλατφόρμα της, ανάλογα με τις τιμές και τον όγκο.